Friss edamame saláta steakfalatokkal
Hozzávalók
2 főre
- a steak:
- 20-25 dkg marhahátszín vagy bélszín
- só, bors
- 1 ek Floriol E-vitamin étolaj
- a salátához:
- 60 g koktélparadicsom
- 100 g friss szójabab
- 4-5 db retek
- 80 g bébispenót
- 1-2 db friss, kierezett, kimagozott chilipaprika
- 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Az edamame, másnéven szójabab rikitó zöld színével feldob minden salátát. A félig átsült steakfalatokkal fantasztikusak egy tányéron!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 10 + 15 perc
- Vegyük elő a szelet marhát a hűtőszekrényből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütéskor.
- Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le őket. Forgassuk össze nagy salátástálban az összes hozzávalót a hús kivételévell.
- Hevítsünk addig egy nagy teflonserpenyőt a legnagyobb hőmérsékleten, amíg már füstölögni kezd. Adjunk hozzá kevés Floriol étolajat, majd a szelet marhát. Süssük másfél (max. 2) percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2 percig.
- Serpenyőből kivéve hagyjuk a húst 6-8 percig pihenni egészben egy vágódeszkán, majd szeleteljük vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk melegen a salátával.
Tippek
- Ne süssük túl a hátszínt/bélszínt, a marhahúsnak nem válik előnyére.
- Kevés balzsamecettel is feldobhatjuk a salátát.
- Feldobhatjuk még grillezett tofuval is, így még táplálóbb és változatosabb lesz az étel
Allergének
- szója