Friss edamame saláta steakfalatokkal
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Hozzávalók

2 főre

  • a steak:
  • 20-25 dkg marhahátszín vagy bélszín
  • só, bors
  • 1 ek Floriol E-vitamin étolaj

 

  • a salátához:
  • 60 g koktélparadicsom
  • 100 g friss szójabab
  • 4-5 db retek
  • 80 g bébispenót
  • 1-2 db friss, kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

Friss edamame saláta steakfalatokkal

Az edamame, másnéven szójabab rikitó zöld színével feldob minden salátát. A félig átsült steakfalatokkal fantasztikusak egy tányéron!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 + 15 perc

  1. Vegyük elő a szelet marhát a hűtőszekrényből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütéskor.
  2. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le őket. Forgassuk össze nagy salátástálban az összes hozzávalót a hús kivételévell.
  3. Hevítsünk addig egy nagy teflonserpenyőt a legnagyobb hőmérsékleten, amíg már füstölögni kezd. Adjunk hozzá kevés Floriol étolajat, majd a szelet marhát. Süssük másfél (max. 2) percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2 percig.
  4. Serpenyőből kivéve hagyjuk a húst 6-8 percig pihenni egészben egy vágódeszkán, majd szeleteljük vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk melegen a salátával.

Tippek

  • Ne süssük túl a hátszínt/bélszínt, a marhahúsnak nem válik előnyére.
  • Kevés balzsamecettel is feldobhatjuk a salátát.
  • Feldobhatjuk még grillezett tofuval is, így még táplálóbb és változatosabb lesz az étel

Allergének

  • szója
További receptjeink
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Kovászos uborkakrémleves
Cukkinis-rozmaringos farinata
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Miso leves
Lazac steak cukkini spagettivel
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Körtés-diós pite
Hajdinasaláta sült fetával
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Tonhal caprese
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Húsvéti sonkasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.