Keleti marhasaláta
Keleti marhasaláta
Hozzávalók

2 főre

  • 20 dkg marha hátszín vagy bélszín
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 2 szál szárzeller
  • 80 g bébispenót
  • 40 g friss menta
  • 40 g friss thai bazsalikom
  • 40 g friss koriander
  • 1 fej lilahagyma
  • marék csíra
  • fél marék rizs
  • só, bors, chili

Keleti marhasaláta

Kalória: ~ 445 kcal

Szaftos marhahús, koriander és pirított rizs: ezzel aztán bármelyik őszi hétvégét forróvá varázsolhatjuk!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy teflonserpenyőben, olaj nélkül 8-10 perc alatt pirítsuk meg a rizst, hogy aranybarna legyen. Aprítógépben daráljuk addig, amíg finom törmeléket kapunk.
  2. Öntsünk Floriol Olívaolajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a szobahőmérsékletű marhahúst. Süssük nagy lángon, oldalanként 2-3 percig – attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Ha elkészült, szedjük vágódeszkára, majd pihentessük 4-5 percig, mielőtt felvágjuk. Ha ezzel megvagyunk, éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Nagy salátás tálban keverjük össze a felaprított zellert, spenótot, friss mentát, koriandert, thai bazsalikomot, csírát. Locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal, szezámolajjal, szójaszósszal és a fél citrom levével. Forgassuk össze, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Végül hintsük meg apróra vágott lilahagymával és ropogós pirított rizzsel, majd tálaljuk a forró hússal!

TIPPEK

  • Amennyiben kiadósabb ételre vágyunk, tálaljuk rizzsel vagy rizstésztával.
  • Ha szeretjük a csípőset, tegyünk hozzá többféle chilit.
  • Elkészíthetjük a marha másik részéből, de akár sertés-, vagy bárányhúsból is.

ALLERGÉNEK

  • szója
  • zeller 
  • szezám
További receptjeink
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Borsófőzelék pulykafasírttal
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Káposztás fasírtgolyók
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Vegán töltött káposzta
Mapo Tofu
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Diós-Csokis keksz
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Csirkés paella
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.