https://www.traditionrolex.com/1

Keleti marhasaláta
Keleti marhasaláta
Keleti marhasaláta
Hozzávalók

2 főre

  • 20 dkg marha hátszín vagy bélszín
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 2 szál szárzeller
  • 80 g bébispenót
  • 40 g friss menta
  • 40 g friss thai bazsalikom
  • 40 g friss koriander
  • 1 fej lilahagyma
  • marék csíra
  • fél marék rizs
  • só, bors, chili

Keleti marhasaláta

Kalória: ~ 445 kcal

Szaftos marhahús, koriander és pirított rizs: ezzel aztán bármelyik őszi hétvégét forróvá varázsolhatjuk!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy teflonserpenyőben, olaj nélkül 8-10 perc alatt pirítsuk meg a rizst, hogy aranybarna legyen. Aprítógépben daráljuk addig, amíg finom törmeléket kapunk.
  2. Öntsünk Floriol Olívaolajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a szobahőmérsékletű marhahúst. Süssük nagy lángon, oldalanként 2-3 percig – attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Ha elkészült, szedjük vágódeszkára, majd pihentessük 4-5 percig, mielőtt felvágjuk. Ha ezzel megvagyunk, éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Nagy salátás tálban keverjük össze a felaprított zellert, spenótot, friss mentát, koriandert, thai bazsalikomot, csírát. Locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal, szezámolajjal, szójaszósszal és a fél citrom levével. Forgassuk össze, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Végül hintsük meg apróra vágott lilahagymával és ropogós pirított rizzsel, majd tálaljuk a forró hússal!

TIPPEK

  • Amennyiben kiadósabb ételre vágyunk, tálaljuk rizzsel vagy rizstésztával.
  • Ha szeretjük a csípőset, tegyünk hozzá többféle chilit.
  • Elkészíthetjük a marha másik részéből, de akár sertés-, vagy bárányhúsból is.

ALLERGÉNEK

  • szója
  • zeller 
  • szezám
További receptjeink
Lazac szőlőchutneyval
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Májgombócleves palacsintatésztával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Rizstészta tofuval és gombával
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Mákos barchesz
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Gyömbéres keksz
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1