Keleti marhasaláta
Hozzávalók
2 főre
- 20 dkg marha hátszín vagy bélszín
- 2 ek Floriol Olívaolaj
- 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 1 tk szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- fél citrom leve
- 2 szál szárzeller
- 80 g bébispenót
- 40 g friss menta
- 40 g friss thai bazsalikom
- 40 g friss koriander
- 1 fej lilahagyma
- marék csíra
- fél marék rizs
- só, bors, chili
Keleti marhasaláta
Kalória: ~ 445 kcal
Szaftos marhahús, koriander és pirított rizs: ezzel aztán bármelyik őszi hétvégét forróvá varázsolhatjuk!
ELKÉSZÍTÉS
- Nagy teflonserpenyőben, olaj nélkül 8-10 perc alatt pirítsuk meg a rizst, hogy aranybarna legyen. Aprítógépben daráljuk addig, amíg finom törmeléket kapunk.
- Öntsünk Floriol Olívaolajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a szobahőmérsékletű marhahúst. Süssük nagy lángon, oldalanként 2-3 percig – attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Ha elkészült, szedjük vágódeszkára, majd pihentessük 4-5 percig, mielőtt felvágjuk. Ha ezzel megvagyunk, éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk.
- Nagy salátás tálban keverjük össze a felaprított zellert, spenótot, friss mentát, koriandert, thai bazsalikomot, csírát. Locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal, szezámolajjal, szójaszósszal és a fél citrom levével. Forgassuk össze, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Végül hintsük meg apróra vágott lilahagymával és ropogós pirított rizzsel, majd tálaljuk a forró hússal!
TIPPEK
- Amennyiben kiadósabb ételre vágyunk, tálaljuk rizzsel vagy rizstésztával.
- Ha szeretjük a csípőset, tegyünk hozzá többféle chilit.
- Elkészíthetjük a marha másik részéből, de akár sertés-, vagy bárányhúsból is.
ALLERGÉNEK
- szója
- zeller
- szezám