Keleti marhasaláta
Keleti marhasaláta
Hozzávalók

2 főre

  • 20 dkg marha hátszín vagy bélszín
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 2 szál szárzeller
  • 80 g bébispenót
  • 40 g friss menta
  • 40 g friss thai bazsalikom
  • 40 g friss koriander
  • 1 fej lilahagyma
  • marék csíra
  • fél marék rizs
  • só, bors, chili

Keleti marhasaláta

Kalória: ~ 445 kcal

Szaftos marhahús, koriander és pirított rizs: ezzel aztán bármelyik őszi hétvégét forróvá varázsolhatjuk!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy teflonserpenyőben, olaj nélkül 8-10 perc alatt pirítsuk meg a rizst, hogy aranybarna legyen. Aprítógépben daráljuk addig, amíg finom törmeléket kapunk.
  2. Öntsünk Floriol Olívaolajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a szobahőmérsékletű marhahúst. Süssük nagy lángon, oldalanként 2-3 percig – attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Ha elkészült, szedjük vágódeszkára, majd pihentessük 4-5 percig, mielőtt felvágjuk. Ha ezzel megvagyunk, éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Nagy salátás tálban keverjük össze a felaprított zellert, spenótot, friss mentát, koriandert, thai bazsalikomot, csírát. Locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal, szezámolajjal, szójaszósszal és a fél citrom levével. Forgassuk össze, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Végül hintsük meg apróra vágott lilahagymával és ropogós pirított rizzsel, majd tálaljuk a forró hússal!

TIPPEK

  • Amennyiben kiadósabb ételre vágyunk, tálaljuk rizzsel vagy rizstésztával.
  • Ha szeretjük a csípőset, tegyünk hozzá többféle chilit.
  • Elkészíthetjük a marha másik részéből, de akár sertés-, vagy bárányhúsból is.

ALLERGÉNEK

  • szója
  • zeller 
  • szezám
További receptjeink
Forró sajtmártás
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Sonkás-sajtos muffin
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Chorizós-krumplis taco
Thai tök curry köményes rizzsel
Csirkés paella
Mandulás-zsályás muffin
Spárgás csigatészta
Epres spenótsaláta fetával
Pestós görögjoghurt öntet
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.