Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók
- 1 db édeskömény gumó
- 1 db narancs
- fél lilahagyma
- fél ciabatta
- 200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
- 4-6 szelet prosciutto sonka
- 100 g vegyes saláta
- 1 maroknyi petrezselyem
- 2-3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 2-3 ek Floriol POWER étolaj
- só, bors
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.
Elkészítés
- Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol POWER étolajon süssük ropogósra.
- Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is.
- Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
- Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
- Végül locsoljuk meg Floriol Kevert Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.
Allergének
- glutén
- dióféle
Tippek
- Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
- Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
- Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.