Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók

1 db édeskömény gumó
1 db narancs
fél lilahagyma
fél ciabatta
200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
4-6 szelet prosciutto sonka
100 g vegyes saláta
1 maroknyi petrezselyem
2-3 ek Floriol Olívaolaj
2-3 ek Floriol E-vitamint étolaj
só, bors

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával

Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.

Elkészítés

  1. Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol E-vitamin étolajon süssük ropogósra.
  2. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is. 
  3. Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
  4. Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
  5. Végül locsoljuk meg Floriol Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Allergének

  • glutén
  • dióféle

Tippek

  • Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
  • Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
  • Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.