https://www.traditionrolex.com/1

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók
  • 1 db édeskömény gumó
  • 1 db narancs
  • fél lilahagyma
  • fél ciabatta
  • 200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
  • 4-6 szelet prosciutto sonka
  • 100 g vegyes saláta
  • 1 maroknyi petrezselyem
  • 2-3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2-3 ek Floriol POWER étolaj
  • só, bors

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával

Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.

Elkészítés

  1. Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol POWER étolajon süssük ropogósra.
  2. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is. 
  3. Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
  4. Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
  5. Végül locsoljuk meg Floriol Kevert Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Allergének

  • glutén
  • dióféle

Tippek

  • Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
  • Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
  • Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.
További receptjeink
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Olívás brownie
Édesköményes krumplileves
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Francia hagymaleves
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Sütőtökös krumplis gratin
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Római sali tejfölös öntettel
Paradicsomos gratin
Mákos barchesz
Sült barack vaníliafagyival
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1