https://www.traditionrolex.com/1

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók
  • 1 db édeskömény gumó
  • 1 db narancs
  • fél lilahagyma
  • fél ciabatta
  • 200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
  • 4-6 szelet prosciutto sonka
  • 100 g vegyes saláta
  • 1 maroknyi petrezselyem
  • 2-3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2-3 ek Floriol POWER étolaj
  • só, bors

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával

Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.

Elkészítés

  1. Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol POWER étolajon süssük ropogósra.
  2. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is. 
  3. Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
  4. Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
  5. Végül locsoljuk meg Floriol Kevert Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Allergének

  • glutén
  • dióféle

Tippek

  • Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
  • Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
  • Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.
További receptjeink
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Rebarbarás somlói
Paradicsomos gratin
Rizsbundás szilva
Spárgás csigatészta
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Diós-spenótos galette
Fügés-csokis energiagolyó
Chorizós-krumplis taco
Mustáros malacpofa lencsével
Zablisztes ropi
Rizstészta tofuval és gombával
Nyulas ravioli gombaszósszal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Misos-körtés zellerkrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1