Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók
1 db édeskömény gumó
1 db narancs
fél lilahagyma
fél ciabatta
200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
4-6 szelet prosciutto sonka
100 g vegyes saláta
1 maroknyi petrezselyem
2-3 ek Floriol Olívaolaj
2-3 ek Floriol E-vitamint étolaj
só, bors
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.
Elkészítés
- Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol E-vitamin étolajon süssük ropogósra.
- Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is.
- Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
- Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
- Végül locsoljuk meg Floriol Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.
Allergének
- glutén
- dióféle
Tippek
- Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
- Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
- Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.