Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók
  • 1 db édeskömény gumó
  • 1 db narancs
  • fél lilahagyma
  • fél ciabatta
  • 200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
  • 4-6 szelet prosciutto sonka
  • 100 g vegyes saláta
  • 1 maroknyi petrezselyem
  • 2-3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2-3 ek Floriol POWER étolaj
  • só, bors

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával

Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.

Elkészítés

  1. Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol POWER étolajon süssük ropogósra.
  2. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is. 
  3. Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
  4. Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
  5. Végül locsoljuk meg Floriol Kevert Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Allergének

  • glutén
  • dióféle

Tippek

  • Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
  • Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
  • Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.
További receptjeink
Fügés-csokis energiagolyó
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Sütőben sült fánk
Diós-Csokis keksz
Almás édes chili szósz
Epres spenótsaláta fetával
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Olívás mangó pop
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Fokhagymás-spenótos garnéla
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.