https://www.traditionrolex.com/1

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Hozzávalók
  • 1 db édeskömény gumó
  • 1 db narancs
  • fél lilahagyma
  • fél ciabatta
  • 200 g sült gesztenye (akár fagyasztott)
  • 4-6 szelet prosciutto sonka
  • 100 g vegyes saláta
  • 1 maroknyi petrezselyem
  • 2-3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2-3 ek Floriol POWER étolaj
  • só, bors

Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával

Szerencsére a gesztenye ma már nem csak püré formájában elérhető, ezért nem csak édességek, hanem sós ételek, saláták alapja is lehet. Ez a verzió igazán különleges és laktató.

Elkészítés

  1. Vágjuk a ciabattát 2-3 centis kockákra, majd felhevített teflonserpenyőben pár kanál Floriol POWER étolajon süssük ropogósra.
  2. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott, hajszálvékonyra vágott édesköményt a pirított ciabattával. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt lilahagymát is. 
  3. Keverjük hozzá a sült és megpucolt gesztenyét, majd a vegyes salátát és a 3-4 centis csíkokra vágott sonkát is.
  4. Pucoljuk meg a narancsot, majd szedjük ki a gerezdeket a fehér színű belső héjból: keverjük szintén a salátához.
  5. Végül locsoljuk meg Floriol Kevert Olívaolajjal, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Allergének

  • glutén
  • dióféle

Tippek

  • Ciabatta helyett használhatunk kenyeret, baguettet is.
  • Elkészíthetjük magunk is a sült gesztenyét, ha 2-3 órás beáztatás után héjastól sütjük, majd megpucoljuk. De használhatunk fagyasztott gesztenyét is, így csak át kell pirítani pár perc alatt serpenyőben.
  • Prosciutto helyett fekete erdő sonkával is készíthetjük.
További receptjeink
Marhahúsos sütőtöksaláta
Rizsbundás szilva
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Francia hagymaleves
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Epres spenótsaláta fetával
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Mákos barchesz
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Sült barack vaníliafagyival
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1