Sült kecskesajtos spárgasaláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Hozzávalók

200 g kecskesajt

A spárgához:

A salátához:

  • 50 g friss saláta
  • 4 retek
  • 4 ek lenmag
  • 3 db tojás

Az öntethez:

Sült kecskesajtos spárgasaláta

Kalória: ~ 840 kcal

Olyan rövid a spárgaszezon, mindenképp érdemes kihasználni! Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora ez a spárgasaláta sült kecskesajttal!

Elkészítés

  1. Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet. Tegyétek bele a tojásokat, majd gyöngyöző vízben főzzétek félkeményre őket 7-8 perc alatt. Folyóvíz alatt hűtsétek le őket, majd pucoljátok meg.
  2. Tisztítsátok meg a spárgát, és törjétek le a végét ott, ahol elroppan.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a spárgát, majd süssétek készre 5-8 perc alatt, amíg éppen megpuhul. Ha elkészült, vegyétek ki a serpenyőből.
  4. Vágjatok a kecskesajtból 1-2 cm vastag korongokat, majd pirítsátok le a sajt mindkét oldalát a már használt serpenyőben 4-5 perc alatt.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd a borecetet is, hogy sűrű öntetet kapjatok. Enyhén sózzátok meg.
  6. Állítsátok össze a salátát: halmozzátok a spárgára a felaprított sült kecskesajtot, forgassátok össze a megmosott salátával, a vékony szeletre vágott retekkel, a félbevágott tojásokkal. Öntsetek rá a salátaöntetből, majd hintsétek meg lenmaggal.

Tippek

  • Tálaljátok pirítóssal.
  • Napraforgó maggal is finom!
  • Fehér spárgából is elkészíthetitek.

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Rebarbarás somlói
Sütőtökös csirkecurry
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Fokhagymás-spenótos garnéla
Sütőtökös muffin almás karamellel
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Olívaolajos málnás piskótatorta
Boeuf Bourguignon
Padlizsános piláf
Sárgabarackos batátakrémleves
Sült barack vaníliafagyival
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Epres spenótsaláta fetával
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.