Sült kecskesajtos spárgasaláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Hozzávalók

200 g kecskesajt

A spárgához:

A salátához:

  • 50 g friss saláta
  • 4 retek
  • 4 ek lenmag
  • 3 db tojás

Az öntethez:

Sült kecskesajtos spárgasaláta

Kalória: ~ 840 kcal

Olyan rövid a spárgaszezon, mindenképp érdemes kihasználni! Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora ez a spárgasaláta sült kecskesajttal!

Elkészítés

  1. Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet. Tegyétek bele a tojásokat, majd gyöngyöző vízben főzzétek félkeményre őket 7-8 perc alatt. Folyóvíz alatt hűtsétek le őket, majd pucoljátok meg.
  2. Tisztítsátok meg a spárgát, és törjétek le a végét ott, ahol elroppan.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a spárgát, majd süssétek készre 5-8 perc alatt, amíg éppen megpuhul. Ha elkészült, vegyétek ki a serpenyőből.
  4. Vágjatok a kecskesajtból 1-2 cm vastag korongokat, majd pirítsátok le a sajt mindkét oldalát a már használt serpenyőben 4-5 perc alatt.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd a borecetet is, hogy sűrű öntetet kapjatok. Enyhén sózzátok meg.
  6. Állítsátok össze a salátát: halmozzátok a spárgára a felaprított sült kecskesajtot, forgassátok össze a megmosott salátával, a vékony szeletre vágott retekkel, a félbevágott tojásokkal. Öntsetek rá a salátaöntetből, majd hintsétek meg lenmaggal.

Tippek

  • Tálaljátok pirítóssal.
  • Napraforgó maggal is finom!
  • Fehér spárgából is elkészíthetitek.

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Tonhal caprese
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Füstös csirke kebab pitával
Császármorzsa narancsszósszal
Sonkás-sajtos muffin
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Forró sajtmártás
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.