Sült kecskesajtos spárgasaláta
Hozzávalók
200 g kecskesajt
A spárgához:
- 300 g spárga
- 1 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- csipet só
A salátához:
- 50 g friss saláta
- 4 retek
- 4 ek lenmag
- 3 db tojás
Az öntethez:
- 1 kk mustár
- 1 kk cukor
- 0,8 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 0,4 dl fehérborecet
- csipet só
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Kalória: ~ 840 kcal
Olyan rövid a spárgaszezon, mindenképp érdemes kihasználni! Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora ez a spárgasaláta sült kecskesajttal!
Elkészítés
- Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet. Tegyétek bele a tojásokat, majd gyöngyöző vízben főzzétek félkeményre őket 7-8 perc alatt. Folyóvíz alatt hűtsétek le őket, majd pucoljátok meg.
- Tisztítsátok meg a spárgát, és törjétek le a végét ott, ahol elroppan.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a spárgát, majd süssétek készre 5-8 perc alatt, amíg éppen megpuhul. Ha elkészült, vegyétek ki a serpenyőből.
- Vágjatok a kecskesajtból 1-2 cm vastag korongokat, majd pirítsátok le a sajt mindkét oldalát a már használt serpenyőben 4-5 perc alatt.
- Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd a borecetet is, hogy sűrű öntetet kapjatok. Enyhén sózzátok meg.
- Állítsátok össze a salátát: halmozzátok a spárgára a felaprított sült kecskesajtot, forgassátok össze a megmosott salátával, a vékony szeletre vágott retekkel, a félbevágott tojásokkal. Öntsetek rá a salátaöntetből, majd hintsétek meg lenmaggal.
Tippek
- Tálaljátok pirítóssal.
- Napraforgó maggal is finom!
- Fehér spárgából is elkészíthetitek.
Allergének
- laktóz
- mustár
- tojás