Sült kecskesajtos spárgasaláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Hozzávalók

200 g kecskesajt

A spárgához:

A salátához:

  • 50 g friss saláta
  • 4 retek
  • 4 ek lenmag
  • 3 db tojás

Az öntethez:

Sült kecskesajtos spárgasaláta

Kalória: ~ 840 kcal

Olyan rövid a spárgaszezon, mindenképp érdemes kihasználni! Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora ez a spárgasaláta sült kecskesajttal!

Elkészítés

  1. Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet. Tegyétek bele a tojásokat, majd gyöngyöző vízben főzzétek félkeményre őket 7-8 perc alatt. Folyóvíz alatt hűtsétek le őket, majd pucoljátok meg.
  2. Tisztítsátok meg a spárgát, és törjétek le a végét ott, ahol elroppan.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a spárgát, majd süssétek készre 5-8 perc alatt, amíg éppen megpuhul. Ha elkészült, vegyétek ki a serpenyőből.
  4. Vágjatok a kecskesajtból 1-2 cm vastag korongokat, majd pirítsátok le a sajt mindkét oldalát a már használt serpenyőben 4-5 perc alatt.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd a borecetet is, hogy sűrű öntetet kapjatok. Enyhén sózzátok meg.
  6. Állítsátok össze a salátát: halmozzátok a spárgára a felaprított sült kecskesajtot, forgassátok össze a megmosott salátával, a vékony szeletre vágott retekkel, a félbevágott tojásokkal. Öntsetek rá a salátaöntetből, majd hintsétek meg lenmaggal.

Tippek

  • Tálaljátok pirítóssal.
  • Napraforgó maggal is finom!
  • Fehér spárgából is elkészíthetitek.

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Császármorzsa narancsszósszal
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Ősz Ízei Bowl
Sárgabarackos batátakrémleves
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Perui quinoás avokádósaláta
Spanyol omlett
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Tejcsokis-diós fánk
Epres banánkenyér
Kovászos uborkakrémleves
Sült barack vaníliafagyival
Sütőtökös muffin almás karamellel
Misos-körtés zellerkrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.