Sült kecskesajtos spárgasaláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Hozzávalók

200 g kecskesajt

A spárgához:

A salátához:

  • 50 g friss saláta
  • 4 retek
  • 4 ek lenmag
  • 3 db tojás

Az öntethez:

Sült kecskesajtos spárgasaláta

Kalória: ~ 840 kcal

Olyan rövid a spárgaszezon, mindenképp érdemes kihasználni! Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora ez a spárgasaláta sült kecskesajttal!

Elkészítés

  1. Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet. Tegyétek bele a tojásokat, majd gyöngyöző vízben főzzétek félkeményre őket 7-8 perc alatt. Folyóvíz alatt hűtsétek le őket, majd pucoljátok meg.
  2. Tisztítsátok meg a spárgát, és törjétek le a végét ott, ahol elroppan.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a spárgát, majd süssétek készre 5-8 perc alatt, amíg éppen megpuhul. Ha elkészült, vegyétek ki a serpenyőből.
  4. Vágjatok a kecskesajtból 1-2 cm vastag korongokat, majd pirítsátok le a sajt mindkét oldalát a már használt serpenyőben 4-5 perc alatt.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd a borecetet is, hogy sűrű öntetet kapjatok. Enyhén sózzátok meg.
  6. Állítsátok össze a salátát: halmozzátok a spárgára a felaprított sült kecskesajtot, forgassátok össze a megmosott salátával, a vékony szeletre vágott retekkel, a félbevágott tojásokkal. Öntsetek rá a salátaöntetből, majd hintsétek meg lenmaggal.

Tippek

  • Tálaljátok pirítóssal.
  • Napraforgó maggal is finom!
  • Fehér spárgából is elkészíthetitek.

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Sonkás Crepe
Sütőtökös pogácsa
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Mákos barchesz
Ősz Ízei Bowl
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Fekete kagyló spagettivel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.