Sült kecskesajtos spárgasaláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Hozzávalók

200 g kecskesajt

A spárgához:

A salátához:

  • 50 g friss saláta
  • 4 retek
  • 4 ek lenmag
  • 3 db tojás

Az öntethez:

Sült kecskesajtos spárgasaláta

Kalória: ~ 840 kcal

Olyan rövid a spárgaszezon, mindenképp érdemes kihasználni! Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora ez a spárgasaláta sült kecskesajttal!

Elkészítés

  1. Forraljatok bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet. Tegyétek bele a tojásokat, majd gyöngyöző vízben főzzétek félkeményre őket 7-8 perc alatt. Folyóvíz alatt hűtsétek le őket, majd pucoljátok meg.
  2. Tisztítsátok meg a spárgát, és törjétek le a végét ott, ahol elroppan.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a spárgát, majd süssétek készre 5-8 perc alatt, amíg éppen megpuhul. Ha elkészült, vegyétek ki a serpenyőből.
  4. Vágjatok a kecskesajtból 1-2 cm vastag korongokat, majd pirítsátok le a sajt mindkét oldalát a már használt serpenyőben 4-5 perc alatt.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd a borecetet is, hogy sűrű öntetet kapjatok. Enyhén sózzátok meg.
  6. Állítsátok össze a salátát: halmozzátok a spárgára a felaprított sült kecskesajtot, forgassátok össze a megmosott salátával, a vékony szeletre vágott retekkel, a félbevágott tojásokkal. Öntsetek rá a salátaöntetből, majd hintsétek meg lenmaggal.

Tippek

  • Tálaljátok pirítóssal.
  • Napraforgó maggal is finom!
  • Fehér spárgából is elkészíthetitek.

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Ősz Ízei Bowl
Paradicsomos gratin
Fügelekváros muffin
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Sült barack vaníliafagyival
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Perui quinoás avokádósaláta
Római sali tejfölös öntettel
Füstös csirke kebab pitával
Zablisztes ropi
Nyulas ravioli gombaszósszal
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Mini lángos falatok
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.