Húsgolyók édeskömény salátával
Hozzávalók
A húsgolyóhoz:
- 40 dkg darált marhahús
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 tk őrölt koriander
- 1 kk római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- só
A salátához:
- 2 fej édeskömény
- 2 kígyóuborka
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- 2 ek almaecet
- 1 csokor kapor
- só, bors
Húsgolyók édeskömény salátával
Mindenképp javasolt a húsgolyóból és a salátából is dupla adaggal készülni, mert annyira finom, hogy percek alatt be fogjátok habzsolni.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
- Mossátok meg alaposan az édesköményt és az uborkát, szárítsátok le.
- Az édesköményt vágjátok félbe, majd szeljétek minél vékonyabb szeletekre. Az uborkát karikázzátok fel, majd keverjétek össze őket egy nagy salátástálban.
- Adjátok hozzá a Floriol Cardio étolajat, az almaecetet és az apróra vágott kaprot. Forgassátok össze és sózzátok meg ízlés szerint. Tegyétek a salátát hűtőszekrénybe!
- Gyúrjatok masszát a kétféle húsból, a fűszerekből és a nagyon apróra vágott petrezselyemből. Formázzatok belőlük 3-5 cm átmérőjű golyókat, majd helyezzétek őket Floriol Cardio étolajjal enyhén kikent tepsire.
- Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd süssétek 15 percig. Vegyétek ki, forgassátok meg a golyókat, majd süssétek őket újabb 10 percig.
- Tálaljátok forrón a hideg salátával!
Tippek
- Ha szeretitek a csípőset, kávéskanálnyi chiliport is gyúrhattok a húsgolyókba.
- 5-8 dkg reszelt parmezánt is tehettek bele.
- Minél vékonyabbra vágjátok az édesköményt, annál finomabb lesz a saláta!