https://www.traditionrolex.com/1

Húsgolyók édeskömény salátával
Húsgolyók édeskömény salátával
Húsgolyók édeskömény salátával
Hozzávalók

A húsgolyóhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika

A salátához:

Húsgolyók édeskömény salátával

Mindenképp javasolt a húsgolyóból és a salátából is dupla adaggal készülni, mert annyira finom, hogy percek alatt be fogjátok habzsolni.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Mossátok meg alaposan az édesköményt és az uborkát, szárítsátok le.
  3. Az édesköményt vágjátok félbe, majd szeljétek minél vékonyabb szeletekre. Az uborkát karikázzátok fel, majd keverjétek össze őket egy nagy salátástálban.
  4. Adjátok hozzá a Floriol Cardio étolajat, az almaecetet és az apróra vágott kaprot. Forgassátok össze és sózzátok meg ízlés szerint. Tegyétek a salátát hűtőszekrénybe!
  5. Gyúrjatok masszát a kétféle húsból, a fűszerekből és a nagyon apróra vágott petrezselyemből. Formázzatok belőlük 3-5 cm átmérőjű golyókat, majd helyezzétek őket Floriol Cardio étolajjal enyhén kikent tepsire.
  6. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd süssétek 15 percig. Vegyétek ki, forgassátok meg a golyókat, majd süssétek őket újabb 10 percig.
  7. Tálaljátok forrón a hideg salátával!

 

Tippek

  • Ha szeretitek a csípőset, kávéskanálnyi chiliport is gyúrhattok a húsgolyókba.
  • 5-8 dkg reszelt parmezánt is tehettek bele.
  • Minél vékonyabbra vágjátok az édesköményt, annál finomabb lesz a saláta!
További receptjeink
Fitt zserbó
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Császármorzsa narancsszósszal
Új!
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Húsvéti sonkasaláta
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Új!
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Boeuf Bourguignon
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Mandulás-zsályás muffin
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Rizsbundás szilva
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Káposztás mazsolás curry papadammal
Tonhal caprese
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1