https://www.traditionrolex.com/1

Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Hozzávalók

A halhoz:


A krumplisalátához:

  • 40 dkg újkrumpli
  • 100 g spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek kapribogyó

 

Az öntethez:

 

Spenótos újkrumpli saláta makrélával

Kalória: ~ 990 kcal

Tavaszra ajánljuk ezt a friss, spenótos újkrumpli salátát, makrélával, hogy minél több hal kerüljön a tányérra.

Elkészítés

  1. Áztassátok be vízbe a kapribogyókat fél órára.
  2. Mossátok meg alaposan az újkrumplikat, finoman dörzsöljétek is le őket. Vágjátok fel 0,5 cm vastag karikákra, majd sózott vízben 20-30 perc alatt főzzétek őket puhára. Ha megpuhultak, folyó hideg víz alatt hűtsétek le az újkrumplit, majd tegyétek félre.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés Floriol Cardio étolajon futtassátok meg a vékonyra szelt fokhagymát, majd fonnyasszátok meg a megmosott spenótot és a feldarabolt kapribogyót is.
  4. Nagy salátástálban keverjétek össze az újkrumplival a fonnyasztott fokhagymás spenótot.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Finoman, cseppenként adagolva öntsétek hozzá a Floriol Cardio étolajat. Közben folyamatosan keverjétek, hogy homogén legyen az öntet. Adjátok hozzá a sót, a balzsamecetet, majd ízlés szerint a citrom levét is. Öntsétek az összekevert spenótos újkrumplira és forgassátok össze. Felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe az újkrumpli salátát.
  6. Tisztítsátok meg a makrélákat, majd tegyétek vágódeszkára. Éles késsel metsszétek végig a hal hátát a kopoltyúja mögött kezdve, egészen a farkáig - így tudjátok leszedni a filét a hal gerincéről. Ismételjétek meg a hal másik oldalán is, majd sózzátok meg finoman a halfilé mindkét oldalát.
  7. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a halfiléket, a bőrös oldalával lefelé fordítva. Finoman nyomjátok le őket, hogy ne kunkorodjanak fel. 3-5 perc alatt ropogósra sül a hal bőre, ekkor óvatosan fordítsátok meg, majd süssétek további 3-5 percig a másik oldalát is. Ekkor már óvatosan nyúljatok a filékhez, hogy ne essenek szét.
  8. Tálaljátok a makrélát a hideg újkrumpli salátával, frissen őrölt borssal és ízlés szerint további citromlével.

Tippek

  • Makréla helyett más közepes méretű tengeri halból is elkészíthetitek: pl. szardínia, szardella.
  • Halfilézés közben vágjátok ki a filé tetején és alján futó szálkákat. A hal bordáit a gerinccel együtt lehet eltávolítani. Ekkor a szálkák nagy részével megvagytok, de azért óvatosan egyetek.
  • Kapribogyó mellett vagy helyett kaprigyümölcsöt is használhattok.

Allergének

  • hal
  • mustár
További receptjeink
Fokhagymás-spenótos garnéla
Pestós görögjoghurt öntet
Sárgabarackos batátakrémleves
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Mini lángos falatok
Mentás borsókrémleves
Sonkás-sajtos muffin
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Sült ratatouille kecskesajttal
Cézár öntet
Gomba shakshuka
Angol reggeli
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1