Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Hozzávalók

A halhoz:


A krumplisalátához:

  • 40 dkg újkrumpli
  • 100 g spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek kapribogyó

 

Az öntethez:

 

Spenótos újkrumpli saláta makrélával

Kalória: ~ 990 kcal

Tavaszra ajánljuk ezt a friss, spenótos újkrumpli salátát, makrélával, hogy minél több hal kerüljön a tányérra.

Elkészítés

  1. Áztassátok be vízbe a kapribogyókat fél órára.
  2. Mossátok meg alaposan az újkrumplikat, finoman dörzsöljétek is le őket. Vágjátok fel 0,5 cm vastag karikákra, majd sózott vízben 20-30 perc alatt főzzétek őket puhára. Ha megpuhultak, folyó hideg víz alatt hűtsétek le az újkrumplit, majd tegyétek félre.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés Floriol Cardio étolajon futtassátok meg a vékonyra szelt fokhagymát, majd fonnyasszátok meg a megmosott spenótot és a feldarabolt kapribogyót is.
  4. Nagy salátástálban keverjétek össze az újkrumplival a fonnyasztott fokhagymás spenótot.
  5. Keverőedényben keverjétek ki a mustárt a cukorral. Finoman, cseppenként adagolva öntsétek hozzá a Floriol Cardio étolajat. Közben folyamatosan keverjétek, hogy homogén legyen az öntet. Adjátok hozzá a sót, a balzsamecetet, majd ízlés szerint a citrom levét is. Öntsétek az összekevert spenótos újkrumplira és forgassátok össze. Felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe az újkrumpli salátát.
  6. Tisztítsátok meg a makrélákat, majd tegyétek vágódeszkára. Éles késsel metsszétek végig a hal hátát a kopoltyúja mögött kezdve, egészen a farkáig - így tudjátok leszedni a filét a hal gerincéről. Ismételjétek meg a hal másik oldalán is, majd sózzátok meg finoman a halfilé mindkét oldalát.
  7. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a halfiléket, a bőrös oldalával lefelé fordítva. Finoman nyomjátok le őket, hogy ne kunkorodjanak fel. 3-5 perc alatt ropogósra sül a hal bőre, ekkor óvatosan fordítsátok meg, majd süssétek további 3-5 percig a másik oldalát is. Ekkor már óvatosan nyúljatok a filékhez, hogy ne essenek szét.
  8. Tálaljátok a makrélát a hideg újkrumpli salátával, frissen őrölt borssal és ízlés szerint további citromlével.

Tippek

  • Makréla helyett más közepes méretű tengeri halból is elkészíthetitek: pl. szardínia, szardella.
  • Halfilézés közben vágjátok ki a filé tetején és alján futó szálkákat. A hal bordáit a gerinccel együtt lehet eltávolítani. Ekkor a szálkák nagy részével megvagytok, de azért óvatosan egyetek.
  • Kapribogyó mellett vagy helyett kaprigyümölcsöt is használhattok.

Allergének

  • hal
  • mustár
További receptjeink
Tom Kha Ghai
Málnás piskótatorta
Zablisztes ropi
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Thai tök curry köményes rizzsel
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Perui quinoás avokádósaláta
Mapo Tofu
Sült barack vaníliafagyival
Diós-spenótos galette
Finn lazacleves
Zöldséges muhammara papadammal
Miso leves
Grillezett pisztráng zellersalátával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.