Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Hozzávalók
2 főre
- 100 g fekete lencse
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 g bivalymozzarella
- 3-4 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 marék bébispenót
- fél citrom leve
- só, bors
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Az epret nemcsak önmagában gyümölcsként vagy édességekhez felhasználva, hanem salátába keverve is fogyaszthatjuk.
ELKÉSZÍTÉS
Elő és elkészítési idő: 30 + 10 perc
- Egy evőkanálnyi Floriol Extra Szűz Olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a fekete lencsét, majd öntsük fel bőséges mennyiségű forró vízzel, és 25-35 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le, majd hagyjuk hűlni.
- Állítsuk össze a salátát: forgassuk össze a lencsét a megmosott és feldarabolt eperrel, és a szintén megmosott, friss bazsalikommal és bébispenóttal.
- Tépkedjük rá a bivalymozzarellát, majd locsoljuk meg ízlés szerint Floriol Extra Szűz Olívaolajjal. Facsarjunk rá pár csepp citromot, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Tálaljuk a színes salátát!
TIPPEK
- A fekete lencse sokkal hamar elkészül, és nem esik szét olyan könnyen.
- Sonka is illik a salátába, tehetünk bele például feketeerdő sonkát.
- Bivalymozzarellát a különlegesebb hozzávalókat árusító boltokban tudunk vásárolni, de helyettesíthetjük sima mozzarellával is.
ALLERGÉNEK
- laktóz