Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Hozzávalók

2 főre

  • 100 g fekete lencse
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 120 g bivalymozzarella
  • 3-4 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 marék bébispenót
  • fél citrom leve
  • só, bors

Lencsés epersaláta bivalymozzarellával

Az epret nemcsak önmagában gyümölcsként vagy édességekhez felhasználva, hanem salátába keverve is fogyaszthatjuk.

ELKÉSZÍTÉS

Elő és elkészítési idő: 30 + 10 perc

  1. Egy evőkanálnyi Floriol Extra Szűz Olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a fekete lencsét, majd öntsük fel bőséges mennyiségű forró vízzel, és 25-35 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le, majd hagyjuk hűlni.
  2. Állítsuk össze a salátát: forgassuk össze a lencsét a megmosott és feldarabolt eperrel, és a szintén megmosott, friss bazsalikommal és bébispenóttal.
  3. Tépkedjük rá a bivalymozzarellát, majd locsoljuk meg ízlés szerint Floriol Extra Szűz Olívaolajjal. Facsarjunk rá pár csepp citromot, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a színes salátát!

TIPPEK

  • A fekete lencse sokkal hamar elkészül, és nem esik szét olyan könnyen.
  • Sonka is illik a salátába, tehetünk bele például feketeerdő sonkát.
  • Bivalymozzarellát a különlegesebb hozzávalókat árusító boltokban tudunk vásárolni, de helyettesíthetjük sima mozzarellával is.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
További receptjeink
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Ratatouille
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Gyömbéres keksz
Sütőtökös muffin almás karamellel
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Scsí leves
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Olívás brownie
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Pho leves - Vietnámi húsleves
Angol reggeli
Grillezett pisztráng zellersalátával
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.