Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Hozzávalók

2 főre

  • 100 g fekete lencse
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 120 g bivalymozzarella
  • 3-4 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 marék bébispenót
  • fél citrom leve
  • só, bors

Lencsés epersaláta bivalymozzarellával

Az epret nemcsak önmagában gyümölcsként vagy édességekhez felhasználva, hanem salátába keverve is fogyaszthatjuk.

ELKÉSZÍTÉS

Elő és elkészítési idő: 30 + 10 perc

  1. Egy evőkanálnyi Floriol Extra Szűz Olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a fekete lencsét, majd öntsük fel bőséges mennyiségű forró vízzel, és 25-35 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le, majd hagyjuk hűlni.
  2. Állítsuk össze a salátát: forgassuk össze a lencsét a megmosott és feldarabolt eperrel, és a szintén megmosott, friss bazsalikommal és bébispenóttal.
  3. Tépkedjük rá a bivalymozzarellát, majd locsoljuk meg ízlés szerint Floriol Extra Szűz Olívaolajjal. Facsarjunk rá pár csepp citromot, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a színes salátát!

TIPPEK

  • A fekete lencse sokkal hamar elkészül, és nem esik szét olyan könnyen.
  • Sonka is illik a salátába, tehetünk bele például feketeerdő sonkát.
  • Bivalymozzarellát a különlegesebb hozzávalókat árusító boltokban tudunk vásárolni, de helyettesíthetjük sima mozzarellával is.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
További receptjeink
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Padlizsános piláf
Borsófőzelék pulykafasírttal
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Datolyás-diós rétes
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Spárgás-citromos spagetti
Francia hagymaleves
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Házi BBQ szósz
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.