Perui quinoás avokádósaláta
Perui quinoás avokádósaláta
Hozzávalók

Hozzávalók

  • 80 g quinoa
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsenge, vagy néhány bébikukorica
  • 3-4 db jalapeno paprika
  • 5-7 db koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 2-3 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 db lime
  • friss koriander
  • só, bors

Perui quinoás avokádósaláta

Kalória: ~ 534 Kcal kcal

Kezdjük a nyarat egy friss, fehérjében gazdag salátával, ami garantáltan energiával tölt fel minket a napra!

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük készre 20 perc alatt a quinoát, majd szűrjük le.
  2. Sós vízben főzzük puhára a meghámozott, felkockázott édeskrumplit is, majd szintén szűrjük le.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat, majd futtassuk meg benne a vékonyra felkarikázott fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt bébikukoricát, majd a megpuhult édeskrumplit is. Nagy lángon, gyorsan és néha átforgatva pirítsuk össze pár perc alatt a zöldségeket.
  4. Forgassuk az édeskrumplis kukoricához a quinoát, majd a feldarabolt jalapeno paprikát, és a félbevágott koktélparadicsomokat is.
  5. Hintsük meg a salátát friss korianderrel, majd facsarjunk rá egy kevés lime levet. Sózzuk ízlés szerint! Tálaljuk végül a megpucolt és felszelt avokádóval, és pár csepp Floriol Olívaolajjal.

Tippek

  • Sütőben is elkészíthetjük a felkockázott édeskrumplit: kevés Floriol Olívaolajjal összeforgatva 190 fokon 10 perc alatt elkészül.
  • Ha húsimádók vagyunk, akkor grillcsirke húst is tehetünk bele! 
  • Kevés chilivel is meghinthetjük, ha nem elég a jalapeno.
További receptjeink
Misos-körtés zellerkrémleves
Almás édes chili szósz
Rebarbarás somlói
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Epres banánkenyér
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Lime-os csicseriborsó öntet
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Mini Margherita pizza
Házi granola szelet
Sült barack vaníliafagyival
Gyömbéres keksz
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.