Perui quinoás avokádósaláta
Hozzávalók
Hozzávalók
- 80 g quinoa
- 1 nagyobb édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zsenge, vagy néhány bébikukorica
- 3-4 db jalapeno paprika
- 5-7 db koktélparadicsom
- 1 db avokádó
- 2-3 ek Floriol Olívaolaj
- 1 db lime
- friss koriander
- só, bors
Perui quinoás avokádósaláta
Kalória: ~ 534 Kcal kcal
Kezdjük a nyarat egy friss, fehérjében gazdag salátával, ami garantáltan energiával tölt fel minket a napra!
Elkészítés
- Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük készre 20 perc alatt a quinoát, majd szűrjük le.
- Sós vízben főzzük puhára a meghámozott, felkockázott édeskrumplit is, majd szintén szűrjük le.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat, majd futtassuk meg benne a vékonyra felkarikázott fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt bébikukoricát, majd a megpuhult édeskrumplit is. Nagy lángon, gyorsan és néha átforgatva pirítsuk össze pár perc alatt a zöldségeket.
- Forgassuk az édeskrumplis kukoricához a quinoát, majd a feldarabolt jalapeno paprikát, és a félbevágott koktélparadicsomokat is.
- Hintsük meg a salátát friss korianderrel, majd facsarjunk rá egy kevés lime levet. Sózzuk ízlés szerint! Tálaljuk végül a megpucolt és felszelt avokádóval, és pár csepp Floriol Olívaolajjal.
Tippek
- Sütőben is elkészíthetjük a felkockázott édeskrumplit: kevés Floriol Olívaolajjal összeforgatva 190 fokon 10 perc alatt elkészül.
- Ha húsimádók vagyunk, akkor grillcsirke húst is tehetünk bele!
- Kevés chilivel is meghinthetjük, ha nem elég a jalapeno.