Perui quinoás avokádósaláta
Perui quinoás avokádósaláta
Hozzávalók

Hozzávalók

  • 80 g quinoa
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsenge, vagy néhány bébikukorica
  • 3-4 db jalapeno paprika
  • 5-7 db koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 2-3 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 db lime
  • friss koriander
  • só, bors

Perui quinoás avokádósaláta

Kalória: ~ 534 Kcal kcal

Kezdjük a nyarat egy friss, fehérjében gazdag salátával, ami garantáltan energiával tölt fel minket a napra!

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük készre 20 perc alatt a quinoát, majd szűrjük le.
  2. Sós vízben főzzük puhára a meghámozott, felkockázott édeskrumplit is, majd szintén szűrjük le.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat, majd futtassuk meg benne a vékonyra felkarikázott fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt bébikukoricát, majd a megpuhult édeskrumplit is. Nagy lángon, gyorsan és néha átforgatva pirítsuk össze pár perc alatt a zöldségeket.
  4. Forgassuk az édeskrumplis kukoricához a quinoát, majd a feldarabolt jalapeno paprikát, és a félbevágott koktélparadicsomokat is.
  5. Hintsük meg a salátát friss korianderrel, majd facsarjunk rá egy kevés lime levet. Sózzuk ízlés szerint! Tálaljuk végül a megpucolt és felszelt avokádóval, és pár csepp Floriol Olívaolajjal.

Tippek

  • Sütőben is elkészíthetjük a felkockázott édeskrumplit: kevés Floriol Olívaolajjal összeforgatva 190 fokon 10 perc alatt elkészül.
  • Ha húsimádók vagyunk, akkor grillcsirke húst is tehetünk bele! 
  • Kevés chilivel is meghinthetjük, ha nem elég a jalapeno.
További receptjeink
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Császármorzsa narancsszósszal
Húsvéti sonkasaláta
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Pisztáciás panforte
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Római sali tejfölös öntettel
Nyulas ravioli gombaszósszal
Spárgakrémleves
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.