Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Hozzávalók

 

  • 500 g fehér bab (konzerv)
  • 100 g fodros saláta / endívia saláta
  • 400 g ricotta
  • 80 g hántolt pisztácia
  • 4-8 csepp fehérborecet
  • só, bors

Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel

Kalória: ~ 580 kcal

Steaket nem csak húsból, zöldségből is lehet készíteni. Kiváló példa erre ez a céklasteak, amit a télies fehérbab saláta koronáz meg.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra. Mossátok meg a céklát, majd hámozzátok meg. Tegyétek a céklát és a fokhagymagerezdeket Floriol Kevert Olívaolajjal vékonyan kikent fém tepsibe, sózzátok meg, majd alufóliával fedjétek le. Süssétek 45 percig.
  2. Távolítsátok el az alufóliát és süssétek további 15 percig a céklát.
  3. Mossátok meg a salátát és szárítsátok le. Forgassátok össze a konzerv fehérbabbal, ricottával. Helyezzétek rá a sült céklákat és a sült fokhagymát, majd locsoljátok meg kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal és pár csepp fehérbor ecettel.
  4. Végül hintsétek meg hántolt pisztáciával majd sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.

 

Tippek

  • Balzsamecettel is nagyon finom!
  • Pisztácia híján dióval is elkészíthetitek.
  • Ricotta helyett feta sajttal is kipróbálhatjátok!

 

Allergének

  • diófélék
  • tej és tejszármezékok