Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Hozzávalók
- 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 1 kg cékla
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 500 g fehér bab (konzerv)
- 100 g fodros saláta / endívia saláta
- 400 g ricotta
- 80 g hántolt pisztácia
- 4-8 csepp fehérborecet
- só, bors
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Kalória: ~ 580 kcal
Steaket nem csak húsból, zöldségből is lehet készíteni. Kiváló példa erre ez a céklasteak, amit a télies fehérbab saláta koronáz meg.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra. Mossátok meg a céklát, majd hámozzátok meg. Tegyétek a céklát és a fokhagymagerezdeket Floriol Kevert Olívaolajjal vékonyan kikent fém tepsibe, sózzátok meg, majd alufóliával fedjétek le. Süssétek 45 percig.
- Távolítsátok el az alufóliát és süssétek további 15 percig a céklát.
- Mossátok meg a salátát és szárítsátok le. Forgassátok össze a konzerv fehérbabbal, ricottával. Helyezzétek rá a sült céklákat és a sült fokhagymát, majd locsoljátok meg kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal és pár csepp fehérbor ecettel.
- Végül hintsétek meg hántolt pisztáciával majd sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
Tippek
- Balzsamecettel is nagyon finom!
- Pisztácia híján dióval is elkészíthetitek.
- Ricotta helyett feta sajttal is kipróbálhatjátok!
Allergének
- diófélék
- tej és tejszármezékok