Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel

Steaket nem csak húsból, zöldségből is lehet készíteni. Kiváló példa erre ez a céklasteak, amit a télies fehérbab saláta koronáz meg. 

580 kCal / adag
Hozzávalók
 
  • 500 g fehér bab (konzerv)
  • 100 g fodros saláta / endívia saláta
  • 400 g ricotta
  • 80 g hántolt pisztácia
  • 4-8 csepp fehérborecet
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra. Mossátok meg a céklát, majd hámozzátok meg. Tegyétek a céklát és a fokhagymagerezdeket Floriol Kevert Olívaolajjal vékonyan kikent fém tepsibe, sózzátok meg, majd alufóliával fedjétek le. Süssétek 45 percig.
  2. Távolítsátok el az alufóliát és süssétek további 15 percig a céklát.
  3. Mossátok meg a salátát és szárítsátok le. Forgassátok össze a konzerv fehérbabbal, ricottával. Helyezzétek rá a sült céklákat és a sült fokhagymát, majd locsoljátok meg kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal és pár csepp fehérbor ecettel.
  4. Végül hintsétek meg hántolt pisztáciával majd sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.

Tippek

  • Balzsamecettel is nagyon finom!
  • Pisztácia híján dióval is elkészíthetitek.
  • Ricotta helyett feta sajttal is kipróbálhatjátok!

Allergének

  • diófélék
  • tej és tejszármezékok
Hasonló receptek
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.