Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny (2 ízület)
- 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 1 tk füstölt paprika
- 2 tk egész kömény
- 1 citrom leve
- 1 tk őrölt koriander
- 4 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 2 tk só
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 10 dkg zöld olajbogyó
- 10 dkg kalamata olajbogyó
- 10 dkg töltött, zöld olajbogyó
- 2 nagyobb szelet kenyér
- 2 nagyobb paradicsom
- friss petrezselyem
- 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- só, bors
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
A grillszezon egyik kedvence a csirkeszárny, ami tényleg ropogósra tud sülni a rácson.
Elkészítés
- Szedjétek ketté a csirkeszárnyakat az ízület mentén és távolítsátok el a felesleges bőrt és tok maradványokat.
- Keverjétek össze egy nagyobb tálban a paprikát, köményt, koriandert, sót, borsot, Floriol Extraszűz Olívaolajat és a citrom levét. Adjátok hozzá a kés pengéjével összepréselt, majd feldarabolt fokhagymákat is. Forgassátok meg a csirkeszárnyakat a pácban, hogy mindenhol belepje, majd fedjétek le folpackkal, és tegyétek a hűtőbe minimum 2 órára, de akár 1 napot is pácolódhat a hús.
- Készítsétek el a grillezőben a tüzet, hogy megfelelő parazsat kapjatok a sütéshez.
- Ha már jó a parázs, tegyétek a rácsra a csirkeszárnyakatgrillezzétek mindegyik oldalát kb. 10-10 percig, gyakran ellenőrizve, hogy nem kap-e oda. Mindenképp ellenőrizzétek, hogy átsült-e a hús, mielőtt leveszitek a tűzről.
- Ezután pirítsátok meg a kenyereket, majd kockázzátok fel.
- Nagy salátástálban keverjétek össze a különféle, feldarabolt olajbogyókat, a kenyeret, a paradicsomot. Hintsétek meg kevés apróra vágott friss petrezselyemmel, sózzátok ízlés szerint. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hagyjátok állni.
- Tálaljátok a csirkeszárnyakat az olajbogyó salátával.
Tippek
- A csirkeszárnyakat sütőben is elkészíthetitek. Ezesetben 200° fokra előmelegített sütőben süssétek őket 30 percig, majd vegyétek le az alufóliát és még 10-15 percig süssétek, ha lehet, akkor grillfokozaton.
- Minél több fajta olajbogyót használtok, annál finomabb a saláta!
- Tálaláskor locsoljátok meg a salátát még egy kis Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
Allergének
- glutén