https://www.traditionrolex.com/1

Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Hozzávalók
  • 1 kg csirkeszárny (2 ízület)
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 tk füstölt paprika
  • 2 tk egész kömény
  • 1 citrom leve
  • 1 tk őrölt koriander
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk só
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 10 dkg zöld olajbogyó
  • 10 dkg kalamata olajbogyó
  • 10 dkg töltött, zöld olajbogyó
  • 2 nagyobb szelet kenyér
  • 2 nagyobb paradicsom
  • friss petrezselyem
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • só, bors

Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával

A grillszezon egyik kedvence a csirkeszárny, ami tényleg ropogósra tud sülni a rácson. 

Elkészítés

  1. Szedjétek ketté a csirkeszárnyakat az ízület mentén és távolítsátok el a felesleges bőrt és tok maradványokat.
  2. Keverjétek össze egy nagyobb tálban a paprikát, köményt, koriandert, sót, borsot, Floriol Extraszűz Olívaolajat és a citrom levét. Adjátok hozzá a kés pengéjével összepréselt, majd feldarabolt fokhagymákat is. Forgassátok meg a csirkeszárnyakat a pácban, hogy mindenhol belepje, majd fedjétek le folpackkal, és tegyétek a hűtőbe minimum 2 órára, de akár 1 napot is pácolódhat a hús.
  3. Készítsétek el a grillezőben a tüzet, hogy megfelelő parazsat kapjatok a sütéshez.
  4. Ha már jó a parázs, tegyétek a rácsra a csirkeszárnyakatgrillezzétek mindegyik oldalát kb. 10-10 percig, gyakran ellenőrizve, hogy nem kap-e oda. Mindenképp ellenőrizzétek, hogy átsült-e a hús, mielőtt leveszitek a tűzről.
  5. Ezután pirítsátok meg a kenyereket, majd kockázzátok fel.
  6. Nagy salátástálban keverjétek össze a különféle, feldarabolt olajbogyókat, a kenyeret, a paradicsomot. Hintsétek meg kevés apróra vágott friss petrezselyemmel, sózzátok ízlés szerint. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hagyjátok állni.
  7. Tálaljátok a csirkeszárnyakat az olajbogyó salátával.

Tippek 

  • A csirkeszárnyakat sütőben is elkészíthetitek. Ezesetben 200° fokra előmelegített sütőben süssétek őket 30 percig, majd vegyétek le az alufóliát és még 10-15 percig süssétek, ha lehet, akkor grillfokozaton.
  • Minél több fajta olajbogyót használtok, annál finomabb a saláta!
  • Tálaláskor locsoljátok meg a salátát még egy kis Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Grillezett pisztráng zellersalátával
Francia hagymaleves
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Spanyol omlett
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Diós-Csokis keksz
Húsvéti sonkasaláta
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Pestós görögjoghurt öntet
Miso leves
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Húsgolyók édeskömény salátával
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Mapo Tofu
Házi BBQ szósz
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1