https://www.traditionrolex.com/1

Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Hozzávalók
  • 1 kg csirkeszárny (2 ízület)
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 tk füstölt paprika
  • 2 tk egész kömény
  • 1 citrom leve
  • 1 tk őrölt koriander
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk só
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 10 dkg zöld olajbogyó
  • 10 dkg kalamata olajbogyó
  • 10 dkg töltött, zöld olajbogyó
  • 2 nagyobb szelet kenyér
  • 2 nagyobb paradicsom
  • friss petrezselyem
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • só, bors

Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával

A grillszezon egyik kedvence a csirkeszárny, ami tényleg ropogósra tud sülni a rácson. 

Elkészítés

  1. Szedjétek ketté a csirkeszárnyakat az ízület mentén és távolítsátok el a felesleges bőrt és tok maradványokat.
  2. Keverjétek össze egy nagyobb tálban a paprikát, köményt, koriandert, sót, borsot, Floriol Extraszűz Olívaolajat és a citrom levét. Adjátok hozzá a kés pengéjével összepréselt, majd feldarabolt fokhagymákat is. Forgassátok meg a csirkeszárnyakat a pácban, hogy mindenhol belepje, majd fedjétek le folpackkal, és tegyétek a hűtőbe minimum 2 órára, de akár 1 napot is pácolódhat a hús.
  3. Készítsétek el a grillezőben a tüzet, hogy megfelelő parazsat kapjatok a sütéshez.
  4. Ha már jó a parázs, tegyétek a rácsra a csirkeszárnyakatgrillezzétek mindegyik oldalát kb. 10-10 percig, gyakran ellenőrizve, hogy nem kap-e oda. Mindenképp ellenőrizzétek, hogy átsült-e a hús, mielőtt leveszitek a tűzről.
  5. Ezután pirítsátok meg a kenyereket, majd kockázzátok fel.
  6. Nagy salátástálban keverjétek össze a különféle, feldarabolt olajbogyókat, a kenyeret, a paradicsomot. Hintsétek meg kevés apróra vágott friss petrezselyemmel, sózzátok ízlés szerint. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hagyjátok állni.
  7. Tálaljátok a csirkeszárnyakat az olajbogyó salátával.

Tippek 

  • A csirkeszárnyakat sütőben is elkészíthetitek. Ezesetben 200° fokra előmelegített sütőben süssétek őket 30 percig, majd vegyétek le az alufóliát és még 10-15 percig süssétek, ha lehet, akkor grillfokozaton.
  • Minél több fajta olajbogyót használtok, annál finomabb a saláta!
  • Tálaláskor locsoljátok meg a salátát még egy kis Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Miso leves
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Mapo Tofu
Diós-spenótos galette
Tonhal caprese
Édesköményes krumplileves
Olívás brownie
Sütőtökös krumplis gratin
Répa-retek-mogyoró saláta
Adventi bonbonok
Húsmentes feketebab hamburger
Nyári bableves bulgurral
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1