Marhahúsos sütőtöksaláta
Marhahúsos sütőtöksaláta
Hozzávalók
  • 1 közepes sütőtök
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 400 g darált marha
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 100 g bébispenót
  • 1 közepes lilahagyma
  • fél marék pirított napraforgómag
  • 50 g friss bazsalikom/thai bazsalikom
  • 1 lime leve
  • só, bors
  • 1 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj

Marhahúsos sütőtöksaláta

A sütőtök az ősz kedvence, salátaként marhahússal igazán finom reform étel.

Elkészítés

 

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Vágjátok ketté a sütőtököt, szedjétek ki kanállal a magjait, majd tegyétek tepsire, és süssétek puhára az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt. Ne süssétek túl, ha megpuhult, vegyétek ki a sütőből és hűtsétek 10 percig, majd locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  3. Húzzátok le a sütőtök héját, majd szeleteljétek 2-3 cm-es kockákra.
  4. Nagyobb teflonserpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a darált húst, és pirítsátok meg alaposan 10 perc alatt. Keverjétek hozzá a szójaszószt, majd a halszószt, és pirítsátok további 3-4 percig. Sózzátok meg, ha szükségesnek érzitek, aztán hagyjátok hűlni 10 percet.
  5. Nagy salátástálban forgassátok össze az elkészült húst a megmosott és leszárított spenóttal. Adjátok hozzá a lime levét, a friss bazsalikomot, az apróra vágott lilahagymát és a pirított napraforgómagot is. 
  6. Végül forgassátok hozzá a sütőtököt és tálaljátok!

 

Tippek 

 

  • Utoljára keverjük a salátához a sütőtököt, hogy ne pépesítsük, nyomjuk össze!
  • Tálaláskor locsoljuk meg kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
  • Akár gabonát is főzhettek a saláta mellé, a quinoa jól illik hozzá.

 

Allergének

  • szója
  • hal
További receptjeink
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Gomba shakshuka
Epres tejpite
Miso leves
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Scsí leves
Bárány muszaka
Sült ratatouille kecskesajttal
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Datolyás-diós rétes
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Mentás borsókrémleves
Cukkinis-rozmaringos farinata
Spanyol omlett
Ősz Ízei Bowl
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.