https://www.traditionrolex.com/1

Marhahúsos sütőtöksaláta
Marhahúsos sütőtöksaláta
Marhahúsos sütőtöksaláta
Hozzávalók
  • 1 közepes sütőtök
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 400 g darált marha
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 100 g bébispenót
  • 1 közepes lilahagyma
  • fél marék pirított napraforgómag
  • 50 g friss bazsalikom/thai bazsalikom
  • 1 lime leve
  • só, bors
  • 1 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj

Marhahúsos sütőtöksaláta

A sütőtök az ősz kedvence, salátaként marhahússal igazán finom reform étel.

Elkészítés

 

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Vágjátok ketté a sütőtököt, szedjétek ki kanállal a magjait, majd tegyétek tepsire, és süssétek puhára az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt. Ne süssétek túl, ha megpuhult, vegyétek ki a sütőből és hűtsétek 10 percig, majd locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  3. Húzzátok le a sütőtök héját, majd szeleteljétek 2-3 cm-es kockákra.
  4. Nagyobb teflonserpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a darált húst, és pirítsátok meg alaposan 10 perc alatt. Keverjétek hozzá a szójaszószt, majd a halszószt, és pirítsátok további 3-4 percig. Sózzátok meg, ha szükségesnek érzitek, aztán hagyjátok hűlni 10 percet.
  5. Nagy salátástálban forgassátok össze az elkészült húst a megmosott és leszárított spenóttal. Adjátok hozzá a lime levét, a friss bazsalikomot, az apróra vágott lilahagymát és a pirított napraforgómagot is. 
  6. Végül forgassátok hozzá a sütőtököt és tálaljátok!

 

Tippek 

 

  • Utoljára keverjük a salátához a sütőtököt, hogy ne pépesítsük, nyomjuk össze!
  • Tálaláskor locsoljuk meg kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
  • Akár gabonát is főzhettek a saláta mellé, a quinoa jól illik hozzá.

 

Allergének

  • szója
  • hal
További receptjeink
Mandulás-zsályás muffin
Pisztáciás egrestorta
Szilvás-csokis torta
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Mexikói jalapeno coleslaw
Misos-körtés zellerkrémleves
Zablisztes ropi
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Csirkés paella
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Új!
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1