Marhahúsos sütőtöksaláta
Hozzávalók
- 1 közepes sütőtök
- 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 400 g darált marha
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 100 g bébispenót
- 1 közepes lilahagyma
- fél marék pirított napraforgómag
- 50 g friss bazsalikom/thai bazsalikom
- 1 lime leve
- só, bors
- 1 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
Marhahúsos sütőtöksaláta
A sütőtök az ősz kedvence, salátaként marhahússal igazán finom reform étel.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
- Vágjátok ketté a sütőtököt, szedjétek ki kanállal a magjait, majd tegyétek tepsire, és süssétek puhára az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt. Ne süssétek túl, ha megpuhult, vegyétek ki a sütőből és hűtsétek 10 percig, majd locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
- Húzzátok le a sütőtök héját, majd szeleteljétek 2-3 cm-es kockákra.
- Nagyobb teflonserpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a darált húst, és pirítsátok meg alaposan 10 perc alatt. Keverjétek hozzá a szójaszószt, majd a halszószt, és pirítsátok további 3-4 percig. Sózzátok meg, ha szükségesnek érzitek, aztán hagyjátok hűlni 10 percet.
- Nagy salátástálban forgassátok össze az elkészült húst a megmosott és leszárított spenóttal. Adjátok hozzá a lime levét, a friss bazsalikomot, az apróra vágott lilahagymát és a pirított napraforgómagot is.
- Végül forgassátok hozzá a sütőtököt és tálaljátok!
Tippek
- Utoljára keverjük a salátához a sütőtököt, hogy ne pépesítsük, nyomjuk össze!
- Tálaláskor locsoljuk meg kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
- Akár gabonát is főzhettek a saláta mellé, a quinoa jól illik hozzá.
Allergének
- szója
- hal