Répás mungóbab saláta
Répás mungóbab saláta
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • 1 póréhagyma
  • 5-7 db zellerszár
  • 2-3 db fokhagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 cl balzsamecet
  • só, bors
 
  • 20 dkg mungóbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 tk só
 

Répás mungóbab saláta

Kalória: ~ 613 kcal

Hús nélkül is teljes értékű, ízletes és könnyű saláta, ami ebédre és vacsorára is tökéletes.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Pucoljátok meg a répát, ha szükséges, daraboljátok fel 10 cm hosszúra, 6-9 mm vastagra. Mossátok meg a póréhagymát és a zellerszárat, majd szeljétek vékony karikákra.
  3. Öntsetek egy kis Floriol POWER étolajat egy tepsibe, majd halmozzátok rá a darabolt póréhagymát, zellert, és helyezzétek rá a répákat. Ezután mehet bele a fehérbor, még egy kevés Floriol POWER étolaj, majd sózzátok, borsozzátok a zöldségeket. Locsoljátok meg balzsamecettel, fedjétek be fóliával, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 25 percre.
  4. Egy másik tepsibe tegyétek a tökmagot, a napraforgómagot, majd 7-8 perc alatt pirítsátok meg - szintén a sütőben.
  5. 25 perc elteltével távolítsátok el a tepsiről a fóliát, és süssétek készre további 15 perc alatt, amíg megpirul a répa és a póréhagyma. 
  6. Bőséges mennyiségű sózott vízben, fokhagyma és babérlevél társaságában főzzétek éppen puhára a mungóbabot 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, szűrjétek és öblítsétek le.
  7. Nagy salátástálban keverjétek össze a répa alól a zelleres póréhagymát a mungóbabbal. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal és kevés fehérbor ecettel. 
  8. Tálaljátok a pirított magokkal, a sült répával és egy kis apróra vágott petrezselyemmel. Kínáljatok hozzá krémes labnéht, vagy sűrű tejfölt.

Tippek

  • Figyeljetek arra, hogy ne főzzétek túl a mungóbabot.
  • A saláta hidegen és melegen is fogyasztható.
  • Lencsével is elkészíthetitek.
További receptjeink
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Új!
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Epres banánkenyér
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Pisztáciás egrestorta
Cukkini lasagne
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Sonkás Crepe
Finn lazacleves
Rozmaringos fehérbab-krém
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Rizsbundás szilva
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.