Répás mungóbab saláta
Répás mungóbab saláta
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol POWER étolaj
  • 1 póréhagyma
  • 5-7 db zellerszár
  • 2-3 db fokhagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 cl balzsamecet
  • só, bors
 
  • 20 dkg mungóbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 tk só
 

Répás mungóbab saláta

Kalória: ~ 613 kcal

Hús nélkül is teljes értékű, ízletes és könnyű saláta, ami ebédre és vacsorára is tökéletes.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Pucoljátok meg a répát, ha szükséges, daraboljátok fel 10 cm hosszúra, 6-9 mm vastagra. Mossátok meg a póréhagymát és a zellerszárat, majd szeljétek vékony karikákra.
  3. Öntsetek egy kis Floriol POWER étolajat egy tepsibe, majd halmozzátok rá a darabolt póréhagymát, zellert, és helyezzétek rá a répákat. Ezután mehet bele a fehérbor, még egy kevés Floriol POWER étolaj, majd sózzátok, borsozzátok a zöldségeket. Locsoljátok meg balzsamecettel, fedjétek be fóliával, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 25 percre.
  4. Egy másik tepsibe tegyétek a tökmagot, a napraforgómagot, majd 7-8 perc alatt pirítsátok meg - szintén a sütőben.
  5. 25 perc elteltével távolítsátok el a tepsiről a fóliát, és süssétek készre további 15 perc alatt, amíg megpirul a répa és a póréhagyma. 
  6. Bőséges mennyiségű sózott vízben, fokhagyma és babérlevél társaságában főzzétek éppen puhára a mungóbabot 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, szűrjétek és öblítsétek le.
  7. Nagy salátástálban keverjétek össze a répa alól a zelleres póréhagymát a mungóbabbal. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal és kevés fehérbor ecettel. 
  8. Tálaljátok a pirított magokkal, a sült répával és egy kis apróra vágott petrezselyemmel. Kínáljatok hozzá krémes labnéht, vagy sűrű tejfölt.

Tippek

  • Figyeljetek arra, hogy ne főzzétek túl a mungóbabot.
  • A saláta hidegen és melegen is fogyasztható.
  • Lencsével is elkészíthetitek.
További receptjeink
Fügelekváros muffin
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Őszi skillet
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Citromos fehérbableves parmezánnal
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Scsí leves
A házi chips titkai
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Francia hagymaleves
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Császármorzsa narancsszósszal
Vegán töltött káposzta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.