Epres spenótsaláta fetával
Epres spenótsaláta fetával
Hozzávalók

2 főre

  • 100 g bébispenót
  • 200 g eper
  • 100 g feta sajt
  • 2-3 ek Floriol E-Vitamin étolaj
  • negyed citrom leve
  • balzsamecet
  • só, bors

Epres spenótsaláta fetával

Kalória: 232 kcal

Az eper nem csak az édességekbe kiváló: színben és ízben is remekül illik a legtöbb salátához. Ebben a szezonban próbáljuk ki sósan is!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Mossuk meg alaposan az epret és a spenótot, majd szárítsuk le.
  2. Daraboljuk fel az epret és a fetasajtot falatnyi kockákra.
  3. Egy salátás tálban forgassuk össze az epret és a spenótot a sajttal. Facsarjuk rá a citrom levét, majd keverjük össze némi Floriol E-vitamin olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk pár csepp balzsamecettel.

Tippek:

  • Kevés friss bazsalikommal is feldobhatjuk a salátát!
  • Próbáljuk ki az epret más salátákhoz is!
  • Még finomabb lesz a sali, ha kevés pirított mandulával hintjük meg tálaláskor.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Mustáros malacpofa lencsével
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Meggyes-mandulás krémleves
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Húsvéti sonkasaláta
Spanyol omlett
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.