Epres spenótsaláta fetával
Epres spenótsaláta fetával
Hozzávalók

2 főre

  • 100 g bébispenót
  • 200 g eper
  • 100 g feta sajt
  • 2-3 ek Floriol E-Vitamin étolaj
  • negyed citrom leve
  • balzsamecet
  • só, bors

Epres spenótsaláta fetával

Kalória: 232 kcal

Az eper nem csak az édességekbe kiváló: színben és ízben is remekül illik a legtöbb salátához. Ebben a szezonban próbáljuk ki sósan is!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Mossuk meg alaposan az epret és a spenótot, majd szárítsuk le.
  2. Daraboljuk fel az epret és a fetasajtot falatnyi kockákra.
  3. Egy salátás tálban forgassuk össze az epret és a spenótot a sajttal. Facsarjuk rá a citrom levét, majd keverjük össze némi Floriol E-vitamin olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk pár csepp balzsamecettel.

Tippek:

  • Kevés friss bazsalikommal is feldobhatjuk a salátát!
  • Próbáljuk ki az epret más salátákhoz is!
  • Még finomabb lesz a sali, ha kevés pirított mandulával hintjük meg tálaláskor.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Vöröslencse shakshuka
Csokimousse tészta ropogóssal
Olívás falafel tahini szósszal
Scsí leves
Húsmentes feketebab hamburger
Narancsos-citromfüves pulyka
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Lazac steak cukkini spagettivel
Miso leves
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Olívás brownie
Nyulas ravioli gombaszósszal
Olívás mangó pop
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Zablisztes ropi
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.