Epres spenótsaláta fetával
Epres spenótsaláta fetával
Hozzávalók

2 főre

  • 100 g bébispenót
  • 200 g eper
  • 100 g feta sajt
  • 2-3 ek Floriol E-Vitamin étolaj
  • negyed citrom leve
  • balzsamecet
  • só, bors

Epres spenótsaláta fetával

Kalória: 232 kcal

Az eper nem csak az édességekbe kiváló: színben és ízben is remekül illik a legtöbb salátához. Ebben a szezonban próbáljuk ki sósan is!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Mossuk meg alaposan az epret és a spenótot, majd szárítsuk le.
  2. Daraboljuk fel az epret és a fetasajtot falatnyi kockákra.
  3. Egy salátás tálban forgassuk össze az epret és a spenótot a sajttal. Facsarjuk rá a citrom levét, majd keverjük össze némi Floriol E-vitamin olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk pár csepp balzsamecettel.

Tippek:

  • Kevés friss bazsalikommal is feldobhatjuk a salátát!
  • Próbáljuk ki az epret más salátákhoz is!
  • Még finomabb lesz a sali, ha kevés pirított mandulával hintjük meg tálaláskor.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Mapo Tofu
Tom Kha Ghai
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Perui quinoás avokádósaláta
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Narancsos-citromfüves pulyka
Mandulás narancstorta
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Káposztás mazsolás curry papadammal
Cézár öntet
Ratatouille
Pikáns mézes-mustáros öntet
A házi chips titkai
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Fügelekváros muffin
Rebarbarás somlói
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.