Epres spenótsaláta fetával
Hozzávalók
2 főre
- 100 g bébispenót
- 200 g eper
- 100 g feta sajt
- 2-3 ek Floriol E-Vitamin étolaj
- negyed citrom leve
- balzsamecet
- só, bors
Epres spenótsaláta fetával
Kalória: 232 kcal
Az eper nem csak az édességekbe kiváló: színben és ízben is remekül illik a legtöbb salátához. Ebben a szezonban próbáljuk ki sósan is!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 10 perc
- Mossuk meg alaposan az epret és a spenótot, majd szárítsuk le.
- Daraboljuk fel az epret és a fetasajtot falatnyi kockákra.
- Egy salátás tálban forgassuk össze az epret és a spenótot a sajttal. Facsarjuk rá a citrom levét, majd keverjük össze némi Floriol E-vitamin olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk pár csepp balzsamecettel.
Tippek:
- Kevés friss bazsalikommal is feldobhatjuk a salátát!
- Próbáljuk ki az epret más salátákhoz is!
- Még finomabb lesz a sali, ha kevés pirított mandulával hintjük meg tálaláskor.
Allergének
- laktóz