Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával

Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.

279 kCal / adag
Hozzávalók
  • 1 cukordinnye
  • 8-12 szelet pármai sonka
  • 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés

  1. A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
  2. Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
  3. Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tippek

  • Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
  • Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
  • Kevés friss menta is jól harmonizál vele.
Hasonló receptek
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Házi granola szelet
Házi granola szelet
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.