Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Hozzávalók
  • 1 cukordinnye
  • 8-12 szelet pármai sonka
  • 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával

Kalória: 279 kcal

Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.

Elkészítés

  1. A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
  2. Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
  3. Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tippek

  • Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
  • Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
  • Kevés friss menta is jól harmonizál vele.
További receptjeink
Spenótos tofu-paneer
Sütőtökös krumplis gratin
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Francia hagymaleves
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Epres banánkenyér
Epres spenótsaláta fetával
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.