Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Hozzávalók
  • 1 cukordinnye
  • 8-12 szelet pármai sonka
  • 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával

Kalória: 279 kcal

Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.

Elkészítés

  1. A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
  2. Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
  3. Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tippek

  • Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
  • Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
  • Kevés friss menta is jól harmonizál vele.
További receptjeink
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Narancsos-citromfüves pulyka
Zablisztes ropi
Olívás brownie
Forró sajtmártás
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Sütőtökös pogácsa
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Grillezett pisztráng zellersalátával
Lazac steak cukkini spagettivel
Epres spenótsaláta fetával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Mentás borsókrémleves
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Tom Kha Ghai
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.