Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Hozzávalók
  • 1 cukordinnye
  • 8-12 szelet pármai sonka
  • 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával

Kalória: 279 kcal

Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.

Elkészítés

  1. A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
  2. Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
  3. Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tippek

  • Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
  • Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
  • Kevés friss menta is jól harmonizál vele.
További receptjeink
Epres tejpite
Répa-retek-mogyoró saláta
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Angol reggeli
Lazac steak cukkini spagettivel
Spárgás csigatészta
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Perui quinoás avokádósaláta
Sütőtökös muffin almás karamellel
Tonhal caprese
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Fügés-csokis energiagolyó
Spárgás-citromos spagetti
Achar csirke curry vadrizzsel
Szilva chutney
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.