Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Hozzávalók
  • 1 cukordinnye
  • 8-12 szelet pármai sonka
  • 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával

Kalória: 279 kcal

Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.

Elkészítés

  1. A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
  2. Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
  3. Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tippek

  • Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
  • Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
  • Kevés friss menta is jól harmonizál vele.
További receptjeink
Málnás piskótatorta
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Hajdinasaláta sült fetával
Mini Margherita pizza
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Epres spenótsaláta fetával
Spanyol omlett
Olívás brownie
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Pisztáciás panforte
Kávés-mandulás muffin
Házi Worcestershire-szósz
Epres tejpite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.