Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Hozzávalók
  • 1 cukordinnye
  • 8-12 szelet pármai sonka
  • 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • só, bors

Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával

Kalória: 279 kcal

Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.

Elkészítés

  1. A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
  2. Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
  3. Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tippek

  • Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
  • Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
  • Kevés friss menta is jól harmonizál vele.
További receptjeink
Pikáns mézes-mustáros öntet
Mustáros malacpofa lencsével
Lime-os csicseriborsó öntet
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Cézár öntet
Marhahúsos sütőtöksaláta
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Borsófőzelék pulykafasírttal
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Vegán töltött káposzta
Fekete kagyló spagettivel
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Tormakrémes-lazacos kréker
Mexikói jalapeno coleslaw
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.