Húsvéti sonkasaláta
Hozzávalók
150 g füstölt főtt sonka
4 tojás
3 bébi római saláta
15 dkg retek
6 szelet pirítós
1 tojássárgája
1 kk mustár
1 kk cukor
1 kk só
1 dl Floriol POWER étolaj
fél citrom leve
1-2 ek balzsamecet
friss petrezselyem
frissen őrölt bors
Húsvéti sonkasaláta
Kalória: ~ 510 kcal
A húsvéti reggeli hozzávalói új szintre emelkednek ebben a salátában. Érdemes kipróbálni!
Elkészítés
- Mossátok meg alaposan a római salátát, szárítsátok meg, majd vágjátok fel 3-4 cm-es darabokra. Mossátok meg a retket is, és szeleteljétek vékonyra.
- Ezután jöhet a római saláta, mossátok meg alaposan azt is. A főtt füstölt sonkát daraboljátok 1 cm-es darabokra, a főtt tojásokat pucoljátok meg és vágjátok félbe, vagy negyedekbe.
- Pirítsátok meg a pékárut, majd vágjátok fel 1 cm-es kockákra.
- Nagyobb keverőedényben keverjétek ki a tojássárgáját a mustárral, a cukorral és a sóval. Lassan csepegtetve kezdjétek el adagolni hozzá a Floriol POWER étolajat, majd rögtön keverjétek is el a tojássárgájával, hogy emulziót kapjatok. Folytassátok finoman az öntést és a keverést, amíg elfogy az olaj. Végül keverjétek hozzá a fél citrom levét és a balzsamecetet is. Hígítsátok pár kanál vízzel, ha szükséges!
- Egy salátástálban forgassuk össze a római salátát, a retket, a sonkát és a pirítóst, majd öntsétek nyakon a házi majonézzel. Keverjétek készre, és tálaljátok frissen őrölt borssal, petrezselyemmel.
Tippek
- Használhattok maradék sonkát és tojást is hozzá, és akár kalácsot is a saláta elkészítéséhez!
- Főtt tojássárgáját is törhettek a házi majonézhez.
- Újhagymát, snidlinget is keverhettek a salátába.
Allergének
- mustár
- tojás
- glutén