https://www.traditionrolex.com/1

Húsvéti sonkasaláta
Húsvéti sonkasaláta
Húsvéti sonkasaláta
Hozzávalók

150 g füstölt főtt sonka
4 tojás
3 bébi római saláta
15 dkg retek
6 szelet pirítós
1 tojássárgája
1 kk mustár
1 kk cukor
1 kk só
1 dl Floriol POWER étolaj
fél citrom leve
1-2 ek balzsamecet
friss petrezselyem
frissen őrölt bors

Húsvéti sonkasaláta

Kalória: ~ 510 kcal

A húsvéti reggeli hozzávalói új szintre emelkednek ebben a salátában. Érdemes kipróbálni!

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan a római salátát, szárítsátok meg, majd vágjátok fel 3-4 cm-es darabokra. Mossátok meg a retket is, és szeleteljétek vékonyra.
  2. Ezután jöhet a római saláta, mossátok meg alaposan azt is. A főtt füstölt sonkát daraboljátok 1 cm-es darabokra, a főtt tojásokat pucoljátok meg és vágjátok félbe, vagy negyedekbe.
  3. Pirítsátok meg a pékárut, majd vágjátok fel 1 cm-es kockákra.
  4. Nagyobb keverőedényben keverjétek ki a tojássárgáját a mustárral, a cukorral és a sóval. Lassan csepegtetve kezdjétek el adagolni hozzá a Floriol POWER étolajat, majd rögtön keverjétek is el a tojássárgájával, hogy emulziót kapjatok. Folytassátok finoman az öntést és a keverést, amíg elfogy az olaj. Végül keverjétek hozzá a fél citrom levét és a balzsamecetet is. Hígítsátok pár kanál vízzel, ha szükséges!
  5. Egy salátástálban forgassuk össze a római salátát, a retket, a sonkát és a pirítóst, majd öntsétek nyakon a házi majonézzel. Keverjétek készre, és tálaljátok frissen őrölt borssal, petrezselyemmel.

Tippek

  • Használhattok maradék sonkát és tojást is hozzá, és akár kalácsot is a saláta elkészítéséhez!
  • Főtt tojássárgáját is törhettek a házi majonézhez.
  • Újhagymát, snidlinget is keverhettek a salátába.

Allergének

  • mustár
  • tojás
  • glutén
További receptjeink
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Kókusztejes vajbabfőzelék
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Francia hagymaleves
Spárgás csigatészta
Chorizós-krumplis taco
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Vegán töltött káposzta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Édesköményes krumplileves
Hajdinasaláta sült fetával
Csirkés paella
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Kovászos uborkakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1