Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Hozzávalók
4 főre:
  • 3 közepes cékla
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • 100 g juhtúró
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 marék hántolt, pörkölt tökmag
  • fél marék hántolt, pörkölt napraforgómag
  • 1 marék bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • só, bors

Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval

Kalória: ~ 378 kcal

Télen is gondoskodhatunk a megfelelő vitaminbevitelről! Duplán megéri ezzel a gyönyörű színű és telt ízű céklasalival.

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzétek puhára héjastól a céklát 35-40 perc alatt. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt pucoljátok meg. Vágjátok centis kockákra.
  2. Keverjétek össze a főtt céklát a többi hozzávalóval: az apróra vágott újhagymával, a megmosott bébispenóttal és a magokkal. Végül forgassátok össze finoman a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és az almaecettel.

Tippek

  • Ha még felturbóznátok egy kis zöldséggel, tehettek hozzá sült sütőtököt is.
  • Köretként is kiváló sült húsok mellé.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Lazac steak cukkini spagettivel
Házi granola szelet
Misos-körtés zellerkrémleves
Meggyes-mandulás krémleves
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Rizstészta tofuval és gombával
Scsí leves
Fekete kagyló spagettivel
Májgombócleves palacsintatésztával
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Sütőtökös pogácsa
Diós-Csokis keksz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.