https://www.traditionrolex.com/1

Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Hozzávalók
4 főre:
  • 3 közepes cékla
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • 100 g juhtúró
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 marék hántolt, pörkölt tökmag
  • fél marék hántolt, pörkölt napraforgómag
  • 1 marék bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • só, bors

Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval

Kalória: ~ 378 kcal

Télen is gondoskodhatunk a megfelelő vitaminbevitelről! Duplán megéri ezzel a gyönyörű színű és telt ízű céklasalival.

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzétek puhára héjastól a céklát 35-40 perc alatt. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt pucoljátok meg. Vágjátok centis kockákra.
  2. Keverjétek össze a főtt céklát a többi hozzávalóval: az apróra vágott újhagymával, a megmosott bébispenóttal és a magokkal. Végül forgassátok össze finoman a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és az almaecettel.

Tippek

  • Ha még felturbóznátok egy kis zöldséggel, tehettek hozzá sült sütőtököt is.
  • Köretként is kiváló sült húsok mellé.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Hajdinasaláta sült fetával
Citromos fehérbableves parmezánnal
Thai tök curry köményes rizzsel
Tonhal caprese
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Mapo Tofu
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Őszi skillet
Keleti marhasaláta
Scsí leves
Chorizós-krumplis taco
Káposztás mazsolás curry papadammal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Chorizos csicseriborsó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1