Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Hozzávalók
4 főre:
  • 3 közepes cékla
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • 100 g juhtúró
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 marék hántolt, pörkölt tökmag
  • fél marék hántolt, pörkölt napraforgómag
  • 1 marék bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • só, bors

Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval

Kalória: ~ 378 kcal

Télen is gondoskodhatunk a megfelelő vitaminbevitelről! Duplán megéri ezzel a gyönyörű színű és telt ízű céklasalival.

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzétek puhára héjastól a céklát 35-40 perc alatt. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt pucoljátok meg. Vágjátok centis kockákra.
  2. Keverjétek össze a főtt céklát a többi hozzávalóval: az apróra vágott újhagymával, a megmosott bébispenóttal és a magokkal. Végül forgassátok össze finoman a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és az almaecettel.

Tippek

  • Ha még felturbóznátok egy kis zöldséggel, tehettek hozzá sült sütőtököt is.
  • Köretként is kiváló sült húsok mellé.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Francia hagymaleves
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Pestós görögjoghurt öntet
Körtés-diós pite
Paradicsomos gratin
Adventi bonbonok
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Húsgolyók édeskömény salátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Diós-Csokis keksz
Boeuf Bourguignon
Mini Margherita pizza
Mustáros malacpofa lencsével
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Grillezett pisztráng zellersalátával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.