Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Hozzávalók
4 főre:
- 3 közepes cékla
- 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 2 ek almaecet
- 100 g juhtúró
- 200 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 marék hántolt, pörkölt tökmag
- fél marék hántolt, pörkölt napraforgómag
- 1 marék bébispenót
- 2-3 szál újhagyma
- só, bors
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Kalória: ~ 378 kcal
Télen is gondoskodhatunk a megfelelő vitaminbevitelről! Duplán megéri ezzel a gyönyörű színű és telt ízű céklasalival.
Elkészítés
- Bőséges mennyiségű sós vízben főzzétek puhára héjastól a céklát 35-40 perc alatt. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt pucoljátok meg. Vágjátok centis kockákra.
- Keverjétek össze a főtt céklát a többi hozzávalóval: az apróra vágott újhagymával, a megmosott bébispenóttal és a magokkal. Végül forgassátok össze finoman a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és az almaecettel.
Tippek
- Ha még felturbóznátok egy kis zöldséggel, tehettek hozzá sült sütőtököt is.
- Köretként is kiváló sült húsok mellé.
Allergének
- laktóz