Mentás grillezett padlizsánsaláta
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Hozzávalók
  • 3 nagyobb padlizsán
  • 3 nagyobb kápia paprika
  • 30 g friss menta
  • só, bors
  • 2 tk sumac
  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek Floriol Omega étolaj
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 3 lilahagyma
  • 2 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • fel kk só
  • 4 dl víz

Mentás grillezett padlizsánsaláta

Kalória: 280 kcal

A grillezett padlizsán és kápia paprika, a friss menta és az ecetes lilahagyma remekül harmonizálnak egymással, így egy könnyű, mégis gazdag ízekben gazdag salátát alkotnak. Tökéletes választás egy frissítő étkezéshez! 

Elkészítés

 

  1. Forraljatok vizet, adjátok hozzá az ecetet, cukrot és sót. Pucoljátok meg a lilahagymákat, majd forrázzátok le az ecetes cukros vízzel, és hagyjátok benne állni 2-3 órát.
  2. Készítsétek elő a kerti vagy az elektromos grillt, hogy a sütéshez megfelelő parázs legyen.
  3. Tisztítsátok meg a padlizsánokat és a kápia paprikákat. A padlizsánokat szeljétek fel 1 cm vastag szeletekre. Sózzátok be finoman, majd hagyjátok fél órát állni, hogy kieressze a levét. Utána törölgessétek szárazra őket.
  4. Tegyétek a kápia paprikákat a grillrácsra, és néha forgatva süssétek amíg a héja megfeketedik és felrepedezik.
  5. Helyezzétek a padlizsán szeleteket a grillrácsra. Kenegessétek be Floriol Omega étolajjal, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint és hintsétek meg a sumac fűszerrel. Néha forgassátok, hogy mindkét oldala megsüljön, közben fűszerezzétük, olajozzátok újra. Facsarjatok rá egy citromot is! Akkor kész a padlizsán, ha már aranybarnára sült, a belseje puha, de még van tartása. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percet, majd daraboljátok a szeleteket négy cikkbe.
  6. Húzzátok le a sült kápia paprikák megfeketedett héját. Távolítsátok el a magházat és a magokat, majd daraboljátok fel a sült paprikát.
  7. Nagy salátástálban forgassátok össze a sült padlizsán cikkeket a kápia paprikával, kevés vörösbor ecettel és Floriol Omega étolajjal. Adjátok hozzá az ecetes lilahagymát és az egészen apróra vágott mentát is, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.

 

Tippek

 

  • Cukkinit is süthettek a padlizsán mellé.
  • Sumac helyett használhattok közel-keleti fűszerkeverékeket is.
  • A menta mellé apróra vágott petrezselymet, koriandert is tehettek!
További receptjeink
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Tom Kha Ghai
Adventi bonbonok
Borsófőzelék pulykafasírttal
Scsí leves
Vegán töltött káposzta
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Almás édes chili szósz
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Sütőtökös krumplis gratin
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.