Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Hozzávalók
- 6 cső kukorica
- 100 g bébispenót
- 50 g friss menta
- 50 g friss koriander
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 szár újhagyma
- 3-4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- fél citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Kalória: ~ 260 kcal
A kukorica egyértelműen A Nyári Csemege, így nagybetűvel. Grillezve salátaként önálló fogás is lehet, de köretként is tökéletes.
Elkészítés
- Készítsétek el a grillezéshez a megfelelő hőfokú parazsat.
- Tisztítsátok meg, majd mossátok meg alaposan a kukoricákat. Helyezzétek 12-15 cm-rel a parázs fölé a grillrácsra, majd forgassátok meg a csöveket 6-8 percenként. 20 perc alatt el is készülnek, vigyázzátok, hogy ne égjenek meg! Utána hagyjátok őket kihűlni.
- Mossátok meg alaposan a spenótot, koriandert, mentát, majd szárítsátok le őket. A koriandert és a mentát vágjátok apróra.
- Nagy salátástálban keverjétek össze a koriandert, mentát, bébispenótot. Adjátok hozzá az egészen apróra vágott lilahagymát és a vékony karikára szelt újhagymát is. Az újhagymából elég csak a fehér részét használni!
- Állítsátok hegyére a kukoricát, majd egy éles késsel vágjátok le róla körben a szemeket. Keverjétek a kukoricát is a salátához.
- Adjátok a Floriol Extraszűz Olívaolajat és a fél citrom levét a salátához. Ízlés szerint sózzátok és borsozzátok meg az ételt.
Tippek
- Sütőben is grillezhetitek a kukoricát. A lényeg, hogy színt kapjon, és ropogós is legyen, ne csak puha.
- Húsokhoz, halakhoz, grill ételekhez kiváló köret, de könnyű, nyári önálló fogásként is megállja a helyét.
- A koriander petrezselyemmel is helyettesíthető.
Allergének
- nincs