Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Hozzávalók
  • 6 cső kukorica
  • 100 g bébispenót
  • 50 g friss menta
  • 50 g friss koriander
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 szár újhagyma
  • 3-4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • fél citrom leve
  • frissen őrölt bors

Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta

Kalória: ~ 260 kcal

A kukorica egyértelműen A Nyári Csemege, így nagybetűvel. Grillezve salátaként önálló fogás is lehet, de köretként is tökéletes.

Elkészítés

  1. Készítsétek el a grillezéshez a megfelelő hőfokú parazsat.
  2. Tisztítsátok meg, majd mossátok meg alaposan a kukoricákat. Helyezzétek 12-15 cm-rel a parázs fölé a grillrácsra, majd forgassátok meg a csöveket 6-8 percenként. 20 perc alatt el is készülnek, vigyázzátok, hogy ne égjenek meg! Utána hagyjátok őket kihűlni.
  3. Mossátok meg alaposan a spenótot, koriandert, mentát, majd szárítsátok le őket. A koriandert és a mentát vágjátok apróra.
  4. Nagy salátástálban keverjétek össze a koriandert, mentát, bébispenótot. Adjátok hozzá az egészen apróra vágott lilahagymát és a vékony karikára szelt újhagymát is. Az újhagymából elég csak a fehér részét használni!
  5. Állítsátok hegyére a kukoricát, majd egy éles késsel vágjátok le róla körben a szemeket. Keverjétek a kukoricát is a salátához.
  6. Adjátok a Floriol Extraszűz Olívaolajat és a fél citrom levét a salátához. Ízlés szerint sózzátok és borsozzátok meg az ételt.

Tippek

  • Sütőben is grillezhetitek a kukoricát. A lényeg, hogy színt kapjon, és ropogós is legyen, ne csak puha.
  • Húsokhoz, halakhoz, grill ételekhez kiváló köret, de könnyű, nyári önálló fogásként is megállja a helyét.
  • A koriander petrezselyemmel is helyettesíthető.

Allergének

  • nincs