Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Hozzávalók

A padlizsánhoz:

A quinoasalátához:

  • 100 g quinoa
  • 100 g rukkola
  • 50 g fenyőmag
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal

Kalória: ~ 370 kcal

Bár friss és nyári az étel, de a fenyőmagtól egy hűvös erdei sétára is emlékeztet ez a csodás padlizsános quinoasaláta.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben, fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon, 25-30 perc alatt főzzétek meg a quinoát. Akkor lesz kész, ha a vizet magába szívja a quinoa és kinyílnak a magok. Ha elkészült, tegyétek félre.
  2. Mossátok meg, majd vágjátok 1,5 cm-es kockákra a padlizsánt. Finoman sózzátok meg, majd hagyjátok levet ereszteni fél óráig, ezután itassátok fel a nedvességet.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a felkockázott padlizsánt. Hintsétek meg szerecsendióval. Süssétek készre 20 perc alatt nagy lángon, gyakran forgatva. Ha beszívná a padlizsán az olajat, pótoljátok. Amikor elkészült, szedjétek ki a serpenyőből és hagyjátok kihűlni.
  4. Tegyétek a fenyőmagot a teflonserpenyőbe, majd közepes lángon pirítsátok meg 5-7 perc alatt. Rázogassátok folyamatosan, vigyázzatok, hogy ne égjen oda!
  5. Ezután egy nagy salátástálban forgassátok össze a quinoát a sült padlizsánnal, a fenyőmaggal, az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és egy evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal.
  6. Keverjétek a salátához a megmosott, kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket is. Öntsétek a salátához a balzsamecetet, majd hintsétek meg frissen őrölt borssal. Ha kell, ízlés szerint sózzátok még meg a salátát, majd tálaljátok!

Tippek

  • Vigyázzatok, a fenyőmag nagyon könnyen megég. Miután elzártátok alatta a tüzet, még tovább fog pirulni a forró serpenyőben.
  • Mozzarellával is nagyon finom a saláta!
  • Ízesíthetitek tálalás előtt pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal is az ételt.

Allergének

  • diófélék
További receptjeink
Káposztás mazsolás curry papadammal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Spanyol omlett
Finn lazacleves
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Currys halleves
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Olajban fagyasztott fűszerek
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Diós-spenótos galette
Répás mungóbab saláta
Keleti marhasaláta
Sonkás-sajtos muffin
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.