Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Hozzávalók
A padlizsánhoz:
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 2 közepes padlizsán
- fél kk szerecsendió
- só
A quinoasalátához:
- 100 g quinoa
- 100 g rukkola
- 50 g fenyőmag
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 ek Floriol E-vitamin étolaj
- só
- 1 ek balzsamecet
- frissen őrölt bors
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Kalória: ~ 370 kcal
Bár friss és nyári az étel, de a fenyőmagtól egy hűvös erdei sétára is emlékeztet ez a csodás padlizsános quinoasaláta.
Elkészítés
- Magas falú fazékban kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben, fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon, 25-30 perc alatt főzzétek meg a quinoát. Akkor lesz kész, ha a vizet magába szívja a quinoa és kinyílnak a magok. Ha elkészült, tegyétek félre.
- Mossátok meg, majd vágjátok 1,5 cm-es kockákra a padlizsánt. Finoman sózzátok meg, majd hagyjátok levet ereszteni fél óráig, ezután itassátok fel a nedvességet.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a felkockázott padlizsánt. Hintsétek meg szerecsendióval. Süssétek készre 20 perc alatt nagy lángon, gyakran forgatva. Ha beszívná a padlizsán az olajat, pótoljátok. Amikor elkészült, szedjétek ki a serpenyőből és hagyjátok kihűlni.
- Tegyétek a fenyőmagot a teflonserpenyőbe, majd közepes lángon pirítsátok meg 5-7 perc alatt. Rázogassátok folyamatosan, vigyázzatok, hogy ne égjen oda!
- Ezután egy nagy salátástálban forgassátok össze a quinoát a sült padlizsánnal, a fenyőmaggal, az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és egy evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal.
- Keverjétek a salátához a megmosott, kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket is. Öntsétek a salátához a balzsamecetet, majd hintsétek meg frissen őrölt borssal. Ha kell, ízlés szerint sózzátok még meg a salátát, majd tálaljátok!
Tippek
- Vigyázzatok, a fenyőmag nagyon könnyen megég. Miután elzártátok alatta a tüzet, még tovább fog pirulni a forró serpenyőben.
- Mozzarellával is nagyon finom a saláta!
- Ízesíthetitek tálalás előtt pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal is az ételt.
Allergének
- diófélék