Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Hozzávalók

A padlizsánhoz:

A quinoasalátához:

  • 100 g quinoa
  • 100 g rukkola
  • 50 g fenyőmag
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal

Kalória: ~ 370 kcal

Bár friss és nyári az étel, de a fenyőmagtól egy hűvös erdei sétára is emlékeztet ez a csodás padlizsános quinoasaláta.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben, fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon, 25-30 perc alatt főzzétek meg a quinoát. Akkor lesz kész, ha a vizet magába szívja a quinoa és kinyílnak a magok. Ha elkészült, tegyétek félre.
  2. Mossátok meg, majd vágjátok 1,5 cm-es kockákra a padlizsánt. Finoman sózzátok meg, majd hagyjátok levet ereszteni fél óráig, ezután itassátok fel a nedvességet.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a felkockázott padlizsánt. Hintsétek meg szerecsendióval. Süssétek készre 20 perc alatt nagy lángon, gyakran forgatva. Ha beszívná a padlizsán az olajat, pótoljátok. Amikor elkészült, szedjétek ki a serpenyőből és hagyjátok kihűlni.
  4. Tegyétek a fenyőmagot a teflonserpenyőbe, majd közepes lángon pirítsátok meg 5-7 perc alatt. Rázogassátok folyamatosan, vigyázzatok, hogy ne égjen oda!
  5. Ezután egy nagy salátástálban forgassátok össze a quinoát a sült padlizsánnal, a fenyőmaggal, az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és egy evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal.
  6. Keverjétek a salátához a megmosott, kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket is. Öntsétek a salátához a balzsamecetet, majd hintsétek meg frissen őrölt borssal. Ha kell, ízlés szerint sózzátok még meg a salátát, majd tálaljátok!

Tippek

  • Vigyázzatok, a fenyőmag nagyon könnyen megég. Miután elzártátok alatta a tüzet, még tovább fog pirulni a forró serpenyőben.
  • Mozzarellával is nagyon finom a saláta!
  • Ízesíthetitek tálalás előtt pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal is az ételt.

Allergének

  • diófélék
További receptjeink
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Rozmaringos fehérbab-krém
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Cukkinis-rozmaringos farinata
Nyári bableves bulgurral
Zöldséges muhammara papadammal
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Fügés-csokis energiagolyó
Sült barack vaníliafagyival
Mini Margherita pizza
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Répás mungóbab saláta
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.