Római sali tejfölös öntettel
Hozzávalók
2 főre
- 1 fej római saláta
- 100 g Fekete-erdő sonka
- 2 gerezd fokhagyma.
- 1 dl tejföl
- fél citrom leve
- 2-3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 4-5 db koktélparadicsom
- só, bors
Római sali tejfölös öntettel
Az egyszerűség néha a legjobb! Nem csak attól lehet finom egy saláta, hogy ezer hozzávaló van benne. Ez a recept kevés elemet tartalmaz, de mindegyik remekül kiegészíti egymást, és ha szeretnénk, könnyen feltuningolhatjuk.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 15 perc
- A Fekete-erdő sonkát vágjuk fél centis darabokra, a fokhagymát szeljük lapjára, és pirítsuk meg őket egy teflonserpenyőben.
- Mossuk meg alaposan a salátát és a paradicsomot. Előbbit szedjük leveleire, utóbbit vágjuk félbe.
- Keverjük ki a tejfölt a fél citrom levével.
- Állítsuk össze a salátánkat: helyezzük egy tányérra a leveleket és a paradicsomot, hintsük meg a pirított Fekete-erdő sonkával, majd locsoljuk meg a tejfölös öntettel és a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.
- Sózzuk ízlés szerint.
Tippek
- Piríthatunk hozzá magokat: fenyőmaggal vagy dióval isteni.
- Ha főfogásként esszük, pirítóssal, krutonnal vagy friss baguette-tel is tálalhatjuk.
- Ha van otthon keményebb sajt, a zöldséghámozóval vágjunk belőle hajszálvékony szeleteket, és tálaljuk azzal a salit.
Allergének
- laktóz