Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Hozzávalók
- 1 csomag spárga
- 160 g borsó
- 100 g bébispenót
- 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 1 tk Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 60 g fenyőmag
- 200 g halloumi
- só, bors
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Kalória: ~ 710 kcal
Nem lehet megunni a spárgát: egészséges, ezer elkészítési módja van, és szuperül feldobja a salátákat is.
Elkészítés
- Mossátok meg alaposan a spárgát, majd tördeljétek le az utolsó ötödét, ahol könnyen elpattan.
- Hevítsetek nagy teflonserpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajat, majd adjátok hozzá a spárgát.
- 1-2 perc sütés után mehet bele a borsó, majd a fenyőmag is. Keverjétek hozzá a megmosott, leszárított spenótot is, majd ha összefonnyadt, szedjétek ki a zöldségeket a serpenyőből.
- Pirítsátok meg a visszamaradt olajban a feldarabolt halloumi sajtot is. Süssétek aranybarnára, majd keverjétek össze a zöldségekkel. Sózzátok ízlés szerint, és tálaljátok melegen Floriol Extraszűz Olívaolajjal meglocsolva.
Tippek
- Frissítsétek az ízét pár csepp citrommal!
- Fenyőmag helyett más ropogós diófélét is használhattok.