Tonhal caprese
Tonhal caprese
Hozzávalók

Tonhal caprese

Kalória: ~ 380 kcal

Ha már unjátok a sima caprese-t, dobjátok fel tonhallal. A melegben ez egy tökéletes ebéd vagy vacsora.

Elkészítés

  1. Papírtörlőn töröljétek szárazra a tonhal szeleteket.
  2. Hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat teflonserpenyőben kb. 175 °C-ig, majd, ha elég forró, óvatosan tegyétek bele a halszeleteket. 1-2 perc pirítást követően forgassátok meg őket, majd további 1-2 perc sütés után el is készül. Vegyétek ki a serpenyőből, hagyjátok pihenni pár percet, majd daraboljátok fel 3 cm-es kockákra.
  3. Mossátok meg a koktélparadicsomokat alaposan, majd vágjátok félbe. Mossátok meg a bazsalikomot is.
  4. Szaggassatok a bufala mozzarellából szintén kb. 3 cm-es darabokat.
  5. Fapálcikák segítségével állítsátok össze a katonákat: alulra kerüljön a tonhal, aztán jöhet mozzarella, a bazsalikom és végül paradicsom.
  6. Locsoljátok meg pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal a katonákat, majd őröljetek rá sót, borsot.

Tippek

  • Ne süssétek túl a tonhalat, mert könnyen kiszárad.
  • Kedvetek szerint variálhatjátok a pálcikákon a sorrendet!
  • Akár salátástálban is elkészíthetitek, de ekkor használjatok több paradicsomot.
  • Figyeljetek oda, hogy a Kevert Olívaolajat használjátok hevítéshez, pirításhoz és az Extraszűz Olívaolajat pedig hidegen öntjük a salátára! Hiszen, míg a Kevert Olívaolaj (módjával) hevíthető, addig az Extraszűz Olívaolaj a nagy szabadzsírsav-tartalma miatt nem bírja a hevítést, és már viszonylag kis hőmérsékleten (140 °C körül) megég.

Allergének

  • laktóz
  • hal
További receptjeink
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Diós-spenótos galette
Nyulas ravioli gombaszósszal
Húsvéti sonkasaláta
Sült ratatouille kecskesajttal
Házi granola szelet
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Mini lángos falatok
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Cézár öntet
Forró sajtmártás
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.