Tonhal caprese
Hozzávalók
- 2-3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 2-3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 3 x 140 g szelet vörös tonhal
- 250 g bufala mozzarella
- 200 g koktélparadicsom
- marék friss bazsalikom
- só, bors
Tonhal caprese
Kalória: ~ 380 kcal
Ha már unjátok a sima caprese-t, dobjátok fel tonhallal. A melegben ez egy tökéletes ebéd vagy vacsora.
Elkészítés
- Papírtörlőn töröljétek szárazra a tonhal szeleteket.
- Hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat teflonserpenyőben kb. 175 °C-ig, majd, ha elég forró, óvatosan tegyétek bele a halszeleteket. 1-2 perc pirítást követően forgassátok meg őket, majd további 1-2 perc sütés után el is készül. Vegyétek ki a serpenyőből, hagyjátok pihenni pár percet, majd daraboljátok fel 3 cm-es kockákra.
- Mossátok meg a koktélparadicsomokat alaposan, majd vágjátok félbe. Mossátok meg a bazsalikomot is.
- Szaggassatok a bufala mozzarellából szintén kb. 3 cm-es darabokat.
- Fapálcikák segítségével állítsátok össze a katonákat: alulra kerüljön a tonhal, aztán jöhet mozzarella, a bazsalikom és végül paradicsom.
- Locsoljátok meg pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal a katonákat, majd őröljetek rá sót, borsot.
Tippek
- Ne süssétek túl a tonhalat, mert könnyen kiszárad.
- Kedvetek szerint variálhatjátok a pálcikákon a sorrendet!
- Akár salátástálban is elkészíthetitek, de ekkor használjatok több paradicsomot.
- Figyeljetek oda, hogy a Kevert Olívaolajat használjátok hevítéshez, pirításhoz és az Extraszűz Olívaolajat pedig hidegen öntjük a salátára! Hiszen, míg a Kevert Olívaolaj (módjával) hevíthető, addig az Extraszűz Olívaolaj a nagy szabadzsírsav-tartalma miatt nem bírja a hevítést, és már viszonylag kis hőmérsékleten (140 °C körül) megég.
Allergének
- laktóz
- hal