Tonhal caprese
Tonhal caprese
Hozzávalók

Tonhal caprese

Kalória: ~ 380 kcal

Ha már unjátok a sima caprese-t, dobjátok fel tonhallal. A melegben ez egy tökéletes ebéd vagy vacsora.

Elkészítés

  1. Papírtörlőn töröljétek szárazra a tonhal szeleteket.
  2. Hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat teflonserpenyőben kb. 175 °C-ig, majd, ha elég forró, óvatosan tegyétek bele a halszeleteket. 1-2 perc pirítást követően forgassátok meg őket, majd további 1-2 perc sütés után el is készül. Vegyétek ki a serpenyőből, hagyjátok pihenni pár percet, majd daraboljátok fel 3 cm-es kockákra.
  3. Mossátok meg a koktélparadicsomokat alaposan, majd vágjátok félbe. Mossátok meg a bazsalikomot is.
  4. Szaggassatok a bufala mozzarellából szintén kb. 3 cm-es darabokat.
  5. Fapálcikák segítségével állítsátok össze a katonákat: alulra kerüljön a tonhal, aztán jöhet mozzarella, a bazsalikom és végül paradicsom.
  6. Locsoljátok meg pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal a katonákat, majd őröljetek rá sót, borsot.

Tippek

  • Ne süssétek túl a tonhalat, mert könnyen kiszárad.
  • Kedvetek szerint variálhatjátok a pálcikákon a sorrendet!
  • Akár salátástálban is elkészíthetitek, de ekkor használjatok több paradicsomot.
  • Figyeljetek oda, hogy a Kevert Olívaolajat használjátok hevítéshez, pirításhoz és az Extraszűz Olívaolajat pedig hidegen öntjük a salátára! Hiszen, míg a Kevert Olívaolaj (módjával) hevíthető, addig az Extraszűz Olívaolaj a nagy szabadzsírsav-tartalma miatt nem bírja a hevítést, és már viszonylag kis hőmérsékleten (140 °C körül) megég.

Allergének

  • laktóz
  • hal
További receptjeink
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Húsmentes feketebab hamburger
Hajdinasaláta sült fetával
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Rizstészta tofuval és gombával
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Fokhagymás-spenótos garnéla
Sárgabarackos batátakrémleves
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Citromos fehérbableves parmezánnal
Körtés-diós pite
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.