Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Hozzávalók
  • 100 g bébispenót
  • 100 g friss gomolya sajt
  • 7-10 db koktélparadicsom
  • 7-10 db füge
  • 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • fél marék pirított mandula
  • só, bors

Friss sajtos - fügés spenótsaláta

Kalória: 276 kcal

Friss, édeskés és sajtos: a fügés spenótsaláta az egyik kedvenc ebédünk lesz a nyáron.

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a fügét, spenótot, paradicsomot, majd szárítsuk, töröljük meg őket.
  2. Daraboljuk fel a fügét, paradicsomot, majd egy nagy salátástálban forgassuk össze a friss gomolya sajttal, a pirított mandulával és a bébispenóttal.
  3. Locsoljuk meg alaposan Floriol Extraszűz Olívaolajjal, kevés balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Hintsük meg a pirított mandulával és már tálalhatjuk is!

Tippek

  • Kesudióval vagy dióval is gazdagíthatjuk a salátát.
  • Az érett füge nagyobb, barnás-lilás és puhább, ilyet tegyünk a salátába.
  • Camembert sajtot is vághatunk a gomolya helyett vagy mellé.

Allergének

  • laktóz
  • diófélék
További receptjeink
Lime-os csicseriborsó öntet
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Répa-retek-mogyoró saláta
Olívás mangó pop
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Fokhagymás-spenótos garnéla
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Új!
Rizsbundás szilva
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Cukkini lasagne
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.