Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Hozzávalók
  • 100 g bébispenót
  • 100 g friss gomolya sajt
  • 7-10 db koktélparadicsom
  • 7-10 db füge
  • 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • fél marék pirított mandula
  • só, bors

Friss sajtos - fügés spenótsaláta

Kalória: 276 kcal

Friss, édeskés és sajtos: a fügés spenótsaláta az egyik kedvenc ebédünk lesz a nyáron.

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a fügét, spenótot, paradicsomot, majd szárítsuk, töröljük meg őket.
  2. Daraboljuk fel a fügét, paradicsomot, majd egy nagy salátástálban forgassuk össze a friss gomolya sajttal, a pirított mandulával és a bébispenóttal.
  3. Locsoljuk meg alaposan Floriol Extraszűz Olívaolajjal, kevés balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Hintsük meg a pirított mandulával és már tálalhatjuk is!

Tippek

  • Kesudióval vagy dióval is gazdagíthatjuk a salátát.
  • Az érett füge nagyobb, barnás-lilás és puhább, ilyet tegyünk a salátába.
  • Camembert sajtot is vághatunk a gomolya helyett vagy mellé.

Allergének

  • laktóz
  • diófélék
További receptjeink
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Fekete kagyló spagettivel
Húsgolyók édeskömény salátával
Chorizos csicseriborsó
Nápolyi karneváli ricotta torta
Zöldséges taco
Tejfölös nyúlraguleves
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Káposztás mazsolás curry papadammal
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Csirkés paella
Kovászos uborkakrémleves
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Lime-os csicseriborsó öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.