Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Hozzávalók
  • 100 g bébispenót
  • 100 g friss gomolya sajt
  • 7-10 db koktélparadicsom
  • 7-10 db füge
  • 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • fél marék pirított mandula
  • só, bors

Friss sajtos - fügés spenótsaláta

Kalória: 276 kcal

Friss, édeskés és sajtos: a fügés spenótsaláta az egyik kedvenc ebédünk lesz a nyáron.

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a fügét, spenótot, paradicsomot, majd szárítsuk, töröljük meg őket.
  2. Daraboljuk fel a fügét, paradicsomot, majd egy nagy salátástálban forgassuk össze a friss gomolya sajttal, a pirított mandulával és a bébispenóttal.
  3. Locsoljuk meg alaposan Floriol Extraszűz Olívaolajjal, kevés balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Hintsük meg a pirított mandulával és már tálalhatjuk is!

Tippek

  • Kesudióval vagy dióval is gazdagíthatjuk a salátát.
  • Az érett füge nagyobb, barnás-lilás és puhább, ilyet tegyünk a salátába.
  • Camembert sajtot is vághatunk a gomolya helyett vagy mellé.

Allergének

  • laktóz
  • diófélék
További receptjeink
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Gombás lasagne
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Marhahúsos sütőtöksaláta
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Pirított tavaszi tekercs rákkal
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Spanyol omlett
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Csirkés paella
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.