Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Hozzávalók
- 100 g bébispenót
- 100 g friss gomolya sajt
- 7-10 db koktélparadicsom
- 7-10 db füge
- 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- fél marék pirított mandula
- só, bors
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Kalória: 276 kcal
Friss, édeskés és sajtos: a fügés spenótsaláta az egyik kedvenc ebédünk lesz a nyáron.
Elkészítés
- Mossuk meg alaposan a fügét, spenótot, paradicsomot, majd szárítsuk, töröljük meg őket.
- Daraboljuk fel a fügét, paradicsomot, majd egy nagy salátástálban forgassuk össze a friss gomolya sajttal, a pirított mandulával és a bébispenóttal.
- Locsoljuk meg alaposan Floriol Extraszűz Olívaolajjal, kevés balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Hintsük meg a pirított mandulával és már tálalhatjuk is!
Tippek
- Kesudióval vagy dióval is gazdagíthatjuk a salátát.
- Az érett füge nagyobb, barnás-lilás és puhább, ilyet tegyünk a salátába.
- Camembert sajtot is vághatunk a gomolya helyett vagy mellé.
Allergének
- laktóz
- diófélék