- 2 db közepes sárgarépa
- 1 köteg retek
- 1 db fehér retek
- 2 db tojás
- 2-3 ek méz
- 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 1-2 szál újhagyma
- 1 marék pörkölt (sótlan) földimogyoró
- friss petrezselyem
- só, bors
Répa-retek-mogyoró saláta
Kalória: ~ 335 kcal
Itt a tavasz, vele pedig a végre a friss zöldségek. A jó idő első hírnökei: a friss répa, retek és az újhagyma. Ehhez még hozzáadtunk egy kis mogyorót, kifejezetten a kora reggeli rigórikkantások kedvéért.
ELKÉSZÍTÉS
-
Tegyük sózott vízbe a tojásokat, majd kíméletesen, 10-15 perc alatt főzzük keményre. Hűtsük le, és pucoljuk meg őket.
-
Vágjuk vékony szeletekre a retket, fehér retket, sárgarépát, újhagymát, majd forgassuk össze a mézzel és a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.
-
Hintsük meg a pörkölt mogyoróval és a petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
-
Tálaljuk a keménytojással!
ALLERGÉNEK
- mogyoró
- tojás
TIPPEK
-
Minél vékonyabbra szeljük a zöldségeket, annál gusztusosabb végeredményt fogunk kapni.
-
Ha nincs otthon sótlan mogyorónk, elkészíthetjük sózott földimogyoróval is, csak öblítsük le.
-
Próbáljuk ki lágytojással, nagyon finom lesz!