Répa-retek-mogyoró saláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Hozzávalók

 

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 köteg retek
  • 1 db fehér retek
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek méz
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 marék pörkölt (sótlan) földimogyoró
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Répa-retek-mogyoró saláta

Kalória: ~ 335 kcal

Itt a tavasz, vele pedig a végre a friss zöldségek. A jó idő első hírnökei: a friss répa, retek és az újhagyma. Ehhez még hozzáadtunk egy kis mogyorót, kifejezetten a kora reggeli rigórikkantások kedvéért.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük sózott vízbe a tojásokat, majd kíméletesen, 10-15 perc alatt főzzük keményre. Hűtsük le, és pucoljuk meg őket.

  2. Vágjuk vékony szeletekre a retket, fehér retket, sárgarépát, újhagymát, majd forgassuk össze a mézzel és a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.

  3. Hintsük meg a pörkölt mogyoróval és a petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  4. Tálaljuk a keménytojással!

ALLERGÉNEK 

  • mogyoró
  • tojás

TIPPEK

  • Minél vékonyabbra szeljük a zöldségeket, annál gusztusosabb végeredményt fogunk kapni.

  • Ha nincs otthon sótlan mogyorónk, elkészíthetjük sózott földimogyoróval is, csak öblítsük le.

  • Próbáljuk ki lágytojással, nagyon finom lesz!

További receptjeink
Borsófőzelék pulykafasírttal
Brokkoli rizottó
Mapo Tofu
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Sült barack vaníliafagyival
Rizstészta tofuval és gombával
Májgombócleves palacsintatésztával
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Sonkás Crepe
Spanyol omlett
Rozmaringos fehérbab-krém
Tejfölös nyúlraguleves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.