Répa-retek-mogyoró saláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Hozzávalók

 

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 köteg retek
  • 1 db fehér retek
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek méz
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 marék pörkölt (sótlan) földimogyoró
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Répa-retek-mogyoró saláta

Kalória: ~ 335 kcal

Itt a tavasz, vele pedig a végre a friss zöldségek. A jó idő első hírnökei: a friss répa, retek és az újhagyma. Ehhez még hozzáadtunk egy kis mogyorót, kifejezetten a kora reggeli rigórikkantások kedvéért.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük sózott vízbe a tojásokat, majd kíméletesen, 10-15 perc alatt főzzük keményre. Hűtsük le, és pucoljuk meg őket.

  2. Vágjuk vékony szeletekre a retket, fehér retket, sárgarépát, újhagymát, majd forgassuk össze a mézzel és a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.

  3. Hintsük meg a pörkölt mogyoróval és a petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  4. Tálaljuk a keménytojással!

ALLERGÉNEK 

  • mogyoró
  • tojás

TIPPEK

  • Minél vékonyabbra szeljük a zöldségeket, annál gusztusosabb végeredményt fogunk kapni.

  • Ha nincs otthon sótlan mogyorónk, elkészíthetjük sózott földimogyoróval is, csak öblítsük le.

  • Próbáljuk ki lágytojással, nagyon finom lesz!

További receptjeink
Fetasajtos-spenótos kölespite
Spárgakrémleves
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Húsmentes feketebab hamburger
Hajdinasaláta sült fetával
Tejcsokis-diós fánk
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Spanyol omlett
Zablisztes ropi
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Francia hagymaleves
Római sali tejfölös öntettel
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Cukkinis-rozmaringos farinata
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.