4 főre
- fél fej lilakáposzta
- fél fej káposzta
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-7 db jalapeno paprika
- 1 tojás
- 1 tk mustár
- 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 2 dl natúr joghurt
- 2-3 ek almaecet
- friss koriander a tálaláshoz
Mexikói jalapeno coleslaw
Megbolondítottuk mindenki kedvencét, a klasszikus coleslaw salátát egy kis jalapenoval, hogy még izgalmasabb legyen!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 20 perc
- Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon az olaj. Ha már összeállt, öntsük hozzá az almaecetet és a joghurtot is. Sózzuk ízlés szerint.
- Nagy lyukú reszelővel reszeljük le a megtisztított káposztákat, majd a megpucolt sárgarépát is. A fokhagymát és a jalapeno paprikát vágjuk apró darabokra. Forgassuk bele a híg házi majonézbe, sózzuk újra, ha szükséges, majd tálaljuk kevés friss korianderrel.
Tippek
- A coleslaw akkor a legfinomabb, ha legalább 2-3 órát, de leginkább 1 éjszakát pihen, mielőtt fogyasztjuk.
- Ha nem kapunk friss jalapeno paprikát, használjunk eceteset. Ebből elég kevesebb mennyiség is, mivel általában csípősebb.
- Laktózérzékenyek laktózmentes joghurttal készítsék.
Allergének
- laktóz
- tojás
- mustár