Mexikói jalapeno coleslaw
Mexikói jalapeno coleslaw
Hozzávalók

4 főre

  • fél fej lilakáposzta
  • fél fej káposzta
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 db jalapeno paprika
  • 1 tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2-3 ek almaecet
  • friss koriander a tálaláshoz

Mexikói jalapeno coleslaw

Megbolondítottuk mindenki kedvencét, a klasszikus coleslaw salátát egy kis jalapenoval, hogy még izgalmasabb legyen!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon az olaj. Ha már összeállt, öntsük hozzá az almaecetet és a joghurtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Nagy lyukú reszelővel reszeljük le a megtisztított káposztákat, majd a megpucolt sárgarépát is. A fokhagymát és a jalapeno paprikát vágjuk apró darabokra. Forgassuk bele a híg házi majonézbe, sózzuk újra, ha szükséges, majd tálaljuk kevés friss korianderrel.

Tippek

  • A coleslaw akkor a legfinomabb, ha legalább 2-3 órát, de leginkább 1 éjszakát pihen, mielőtt fogyasztjuk.
  • Ha nem kapunk friss jalapeno paprikát, használjunk eceteset. Ebből elég kevesebb mennyiség is, mivel általában csípősebb.
  • Laktózérzékenyek laktózmentes joghurttal készítsék.

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • mustár
További receptjeink
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Fitt zserbó
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Nyári bableves bulgurral
Mandulás-zsályás muffin
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Sonkás Crepe
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Rizstészta tofuval és gombával
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.