Mexikói jalapeno coleslaw
Mexikói jalapeno coleslaw
Hozzávalók

4 főre

  • fél fej lilakáposzta
  • fél fej káposzta
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 db jalapeno paprika
  • 1 tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2-3 ek almaecet
  • friss koriander a tálaláshoz

Mexikói jalapeno coleslaw

Megbolondítottuk mindenki kedvencét, a klasszikus coleslaw salátát egy kis jalapenoval, hogy még izgalmasabb legyen!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon az olaj. Ha már összeállt, öntsük hozzá az almaecetet és a joghurtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Nagy lyukú reszelővel reszeljük le a megtisztított káposztákat, majd a megpucolt sárgarépát is. A fokhagymát és a jalapeno paprikát vágjuk apró darabokra. Forgassuk bele a híg házi majonézbe, sózzuk újra, ha szükséges, majd tálaljuk kevés friss korianderrel.

Tippek

  • A coleslaw akkor a legfinomabb, ha legalább 2-3 órát, de leginkább 1 éjszakát pihen, mielőtt fogyasztjuk.
  • Ha nem kapunk friss jalapeno paprikát, használjunk eceteset. Ebből elég kevesebb mennyiség is, mivel általában csípősebb.
  • Laktózérzékenyek laktózmentes joghurttal készítsék.

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • mustár
További receptjeink
Füstös csirke kebab pitával
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Brokkoli rizottó
Ratatouille
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Pikáns mézes-mustáros öntet
Mandulás narancstorta
Kókusztejes vajbabfőzelék
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Borsófőzelék pulykafasírttal
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.