https://www.traditionrolex.com/1

Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Hozzávalók
  • 200 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 120 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 kis sütőtök (240 g kerül a sütibe)
  • 1 kk őrölt fahéj
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • 1 dl Floriol BODY étolaj
  • csipet só
 
  • 5 dl almalé
  • 150 g cukor
  • 70 g vaj
  • 1,8 dl tejszín
  • csipet só

Sütőtökös cupcake almaszósszal

Kalória: ~ 360 / muffin kcal

Mivel lehetne feldobni egy szürke őszi délutánt? Ezzel a szaftos, édes, almaszószos sütivel biztosan!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossátok meg a sütőtököt, vágjátok félbe, kanalazzátok ki a magjait. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-45 perc alatt, majd hagyjátok pár percet hűlni. Ha már nem olyan meleg és hozzá tudtok nyúlni, kanállal lapátoljátok ki a tököt a héjából.
  3. Amíg sül a tök, készítsétek el az almaszószt: forraljátok fel az almalevet, majd sűrítsétek be, hogy körülbelül 1 dl folyadék maradjon. Adjátok hozzá a cukrot, a vajat, a tejszínt és a csipet sót, majd alacsony lángon, gyakran keverve főzzetek belőle 25-30 perc alatt sűrű szószt. Akkor lesz kész, ha már besűrűsödik és elkezd sötétedni.
  4. Konyhai robotgépben verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. Adjátok hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és további keverés mellett a Floriol BODY étolajat is. Forgassatok hozzá 240 g sütőtököt is, végül a lisztet, a sütőport és a csipet sót is. Keverjétek, hogy egyenletes, ragacsos, híg tésztát kapjatok.
  5. Béleljétek ki a muffinsütő tepsit cupcake papírokkal, majd mindegyikbe kanalazzatok másfél-két kanálnyit a tésztából. Osszátok el egyenletesen!
  6. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssétek készre. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a cupcake - Akkor jó, ha már aranybarna, de a közepe még kicsit puha, de már nem ragacsos. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percig, majd szedjétek le róluk a papírformát.
  7. Tálaljátok az almaszósszal!

Tippek

  • Az almaszószt akár előző este is elkészíthetitek. Célszerű belőle nagyobb adagot főzni, mert akár palacsintával, granolával is nagyon finom.
  • Ha sok vizet eresztene a tök sütés közben, azt öntsétek le róla.
  • Narancs lereszelt héjából is keverhettek pár kanállal a tésztához!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Pisztáciás panforte
Csokimousse tészta ropogóssal
Tejcsokis-diós fánk
Pho leves - Vietnámi húsleves
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Májgombócleves palacsintatésztával
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Házi BBQ szósz
Sült ratatouille kecskesajttal
Húsmentes feketebab hamburger
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Rizstészta tofuval és gombával
Mexikói jalapeno coleslaw
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1