https://www.traditionrolex.com/1

Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Hozzávalók
  • 200 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 120 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 kis sütőtök (240 g kerül a sütibe)
  • 1 kk őrölt fahéj
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • 1 dl Floriol BODY étolaj
  • csipet só
 
  • 5 dl almalé
  • 150 g cukor
  • 70 g vaj
  • 1,8 dl tejszín
  • csipet só

Sütőtökös cupcake almaszósszal

Kalória: ~ 360 / muffin kcal

Mivel lehetne feldobni egy szürke őszi délutánt? Ezzel a szaftos, édes, almaszószos sütivel biztosan!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossátok meg a sütőtököt, vágjátok félbe, kanalazzátok ki a magjait. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-45 perc alatt, majd hagyjátok pár percet hűlni. Ha már nem olyan meleg és hozzá tudtok nyúlni, kanállal lapátoljátok ki a tököt a héjából.
  3. Amíg sül a tök, készítsétek el az almaszószt: forraljátok fel az almalevet, majd sűrítsétek be, hogy körülbelül 1 dl folyadék maradjon. Adjátok hozzá a cukrot, a vajat, a tejszínt és a csipet sót, majd alacsony lángon, gyakran keverve főzzetek belőle 25-30 perc alatt sűrű szószt. Akkor lesz kész, ha már besűrűsödik és elkezd sötétedni.
  4. Konyhai robotgépben verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. Adjátok hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és további keverés mellett a Floriol BODY étolajat is. Forgassatok hozzá 240 g sütőtököt is, végül a lisztet, a sütőport és a csipet sót is. Keverjétek, hogy egyenletes, ragacsos, híg tésztát kapjatok.
  5. Béleljétek ki a muffinsütő tepsit cupcake papírokkal, majd mindegyikbe kanalazzatok másfél-két kanálnyit a tésztából. Osszátok el egyenletesen!
  6. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssétek készre. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a cupcake - Akkor jó, ha már aranybarna, de a közepe még kicsit puha, de már nem ragacsos. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percig, majd szedjétek le róluk a papírformát.
  7. Tálaljátok az almaszósszal!

Tippek

  • Az almaszószt akár előző este is elkészíthetitek. Célszerű belőle nagyobb adagot főzni, mert akár palacsintával, granolával is nagyon finom.
  • Ha sok vizet eresztene a tök sütés közben, azt öntsétek le róla.
  • Narancs lereszelt héjából is keverhettek pár kanállal a tésztához!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Sütőtökös muffin almás karamellel
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Húsvéti sonkasaláta
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Sonkás Crepe
Szilva chutney
Spanyol omlett
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Chorizós-krumplis taco
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Sütőtökös csirkecurry
Mandulás-zsályás muffin
Répa-retek-mogyoró saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1