https://www.traditionrolex.com/1

Pisztáciás egrestorta
Pisztáciás egrestorta
Pisztáciás egrestorta
Hozzávalók

12 szelet

  • 5 tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 1 dl joghurt
  • 70 ml Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 150 g egres
  • 200 g mandulaliszt
  • 100 g durvára aprított pisztácia
  • 1 kk sütőport
  • 1 kk szódabikarbóna
  • porcukor és pisztácia a díszítéshez

Pisztáciás egrestorta

Az egres fanyarságáról ismert gyümölcs. Érdemes kipróbálni sütikben, hiszen jól kiegyensúlyozza az édességüket!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+40 perc

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől. A cukor felét és a tojássárgáját verjük fehéredésig. Egy másik keverőedényben pedig verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral.
  3. Adjuk hozzá a tojássárgás krémhez a mandulalisztet, a joghurtot, az olívaolajat, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük egyenletesre. Óvatosan, hogy ne törjük össze, forgassuk hozzá a keményre vert fehérjét.
  4. Mossuk meg az egrest, szárítsuk le. Vágjuk félbe hosszában, majd forgassuk ezt is a híg tésztához, ahogy a darabolt pisztáciát is.
  5. Kenjünk ki olajjal egy kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a sütemény tésztáját, és tegyük a sütőbe.
  6. Süssük 45 percen keresztül, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Hagyjuk hűlni akár egy éjszakát is, mielőtt felszeleteljük!
  7. Tálalás előtt hintsük meg a porcukorral és a maradék  pisztáciával. 

Tippek

  • Pisztácia helyett dióval vagy mandulával is nagyon finom.
  • Laktózérzékenyek váltsák ki a sima joghurtot laktózmentes változattal.
  • Ha nem találunk egrest, készíthetjük eperrel is, úgy kicsit édesebb lesz az eredmény.

Allergének

  • laktóz
  • mandula
  • diófélék
  • tojás
További receptjeink
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Francia hagymaleves
Kókusztejes vajbabfőzelék
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Csirkés paella
Olívás mangó pop
Házi granola szelet
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Epres spenótsaláta fetával
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Édesköményes krumplileves
Vöröslencse shakshuka
Cukkinis-rozmaringos farinata
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1