Gyömbéres keksz
Gyömbéres keksz
Hozzávalók
  • 180 g muscovado cukor
  • 100 g melasz
  • 1 dl Floriol POWER étolaj
  • 1 tojás
  • 5-7 cm-es gyömbér darab
  • 1 kezeletlen narancs lereszelt héja
  • 200 g liszt
  • 100 g zabliszt
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • csipet só

Gyömbéres keksz

Kalória: ~ 290 kcal

Ez egy igazán különleges keksz, amit akár több héttel karácsony előtt is elkészíthettek, mert remekül eláll egy dobozban.

Elkészítés

  1. Verjétek fel a muscovado cukrot a melasszal, a tojással és a Floriol POWER étolajjal. Adjátok hozzá a meghámozott, majd lereszelt gyömbért, a narancs lereszelt héját, a szódabikarbónát és az összes fűszert. Végül adjátok hozzá a kétféle lisztet is, majd keverjétek csomómentesre a nyúlós, híg tésztát. Tegyétek hűtőszekrénybe egy órára.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  3. Béleljetek ki legalább 2 tepsit sütőpapírral.
  4. Gyúrjatok minél gyorsabban 2-3 cm-es golyókat a tésztából, majd helyezzétek őket a sütőpapírra, egymástól 8-10 cm távolságra.
  5. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssétek készre. Hagyjátok a tepsiben kihűlni a kekszeket.

Tippek

  • Nagyjából 2 tepsire elegendő a recept. Ha összeérnek a kekszek, az sem baj, még forrón el lehet őket választani éles késsel.
  • Ahogy hűl, úgy szilárdul majd meg a keksz.
  • Fém dobozban tárolva egy hétig is megőrzi a frissességét.

Allergének

  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Keleti marhasaláta
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Adventi bonbonok
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Marhahúsos sütőtöksaláta
Tom Kha Ghai
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Currys halleves
Zöldséges taco
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Sült céklás rizottó grillsajttal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Boeuf Bourguignon
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.