Fügelekváros muffin
Fügelekváros muffin
Hozzávalók
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1,8 dl tej
  • 0,6 dl Floriol POWER étolaj
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 60 g méz
  • 120 g fügelekvár
  • csipet só
  • 100 g dió
  • 4-6 db füge

Fügelekváros muffin

Kalória: ~ 204 / muffin kcal

A fügével nem lehet betelni, még a legegyszerűbb muffin is királynői szintre emelkedik tőle.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedénybe szitáljátok bele a lisztet, és adjátok hozzá a sütőport.
  3. Konyhai robotgéppel keverjétek össze a tejet a mézzel, tojással, Floriol POWER étolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjátok hozzá a fahéjat, és egy csipet sót is. Keverjétek egyenletesre.
  4. További keverés mellett adagoljátok a sütőporos lisztet a folyadékhoz, keverjétek addig, amíg csomómentes lesz.
  5. Adjátok a fügelekvárt is a híg tésztához, majd a dió felét is, kicsit összetörve. Keverjétek össze.
  6. Öntsétek a híg tésztát Floriol POWER étolajjal kikent muffinformába, vagy béleljétek ki muffinpapírral a sütőformát. Öntsetek mindegyik formába azonos mennyiségű tésztát, nagyjából a forma kétharmadáig.
  7. Tegyétek a formákba a diót és a megmosott, apróra vágott fügét, majd rakjátok a muffinokat az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssétek készre.

Tippek

  • Készítsétek el ti magatok a fügelekvárt: 1 kg megmosott, negyedelt fügét főzzetek sűrűre 10 dkg cukorral és fél citrom levével alacsony hőfokon, gyakran kavargatva, 1 óra alatt.
  • Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a muffin!
  • Ne süssétek túl a muffint, a sütőből kivéve még a formában tovább sül majd egy darabig.

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • laktóz
  • diófélék
További receptjeink
Citromos fehérbableves parmezánnal
Adventi bonbonok
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Spanyol omlett
Májgombócleves palacsintatésztával
Achar csirke curry vadrizzsel
Angol reggeli
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Római sali tejfölös öntettel
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Epres spenótsaláta fetával
Spárgás csigatészta
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Gomba shakshuka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.