Fügelekváros muffin
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1,8 dl tej
- 0,6 dl Floriol POWER étolaj
- fél rúd vanília kikapart magjai
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tojás
- 60 g méz
- 120 g fügelekvár
- csipet só
- 100 g dió
- 4-6 db füge
Fügelekváros muffin
Kalória: ~ 204 / muffin kcal
A fügével nem lehet betelni, még a legegyszerűbb muffin is királynői szintre emelkedik tőle.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
- Nagy keverőedénybe szitáljátok bele a lisztet, és adjátok hozzá a sütőport.
- Konyhai robotgéppel keverjétek össze a tejet a mézzel, tojással, Floriol POWER étolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjátok hozzá a fahéjat, és egy csipet sót is. Keverjétek egyenletesre.
- További keverés mellett adagoljátok a sütőporos lisztet a folyadékhoz, keverjétek addig, amíg csomómentes lesz.
- Adjátok a fügelekvárt is a híg tésztához, majd a dió felét is, kicsit összetörve. Keverjétek össze.
- Öntsétek a híg tésztát Floriol POWER étolajjal kikent muffinformába, vagy béleljétek ki muffinpapírral a sütőformát. Öntsetek mindegyik formába azonos mennyiségű tésztát, nagyjából a forma kétharmadáig.
- Tegyétek a formákba a diót és a megmosott, apróra vágott fügét, majd rakjátok a muffinokat az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssétek készre.
Tippek
- Készítsétek el ti magatok a fügelekvárt: 1 kg megmosott, negyedelt fügét főzzetek sűrűre 10 dkg cukorral és fél citrom levével alacsony hőfokon, gyakran kavargatva, 1 óra alatt.
- Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a muffin!
- Ne süssétek túl a muffint, a sütőből kivéve még a formában tovább sül majd egy darabig.
Allergének
- glutén
- tojás
- laktóz
- diófélék