Fügelekváros muffin
Fügelekváros muffin
Hozzávalók
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1,8 dl tej
  • 0,6 dl Floriol POWER étolaj
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 60 g méz
  • 120 g fügelekvár
  • csipet só
  • 100 g dió
  • 4-6 db füge

Fügelekváros muffin

Kalória: ~ 204 / muffin kcal

A fügével nem lehet betelni, még a legegyszerűbb muffin is királynői szintre emelkedik tőle.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedénybe szitáljátok bele a lisztet, és adjátok hozzá a sütőport.
  3. Konyhai robotgéppel keverjétek össze a tejet a mézzel, tojással, Floriol POWER étolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjátok hozzá a fahéjat, és egy csipet sót is. Keverjétek egyenletesre.
  4. További keverés mellett adagoljátok a sütőporos lisztet a folyadékhoz, keverjétek addig, amíg csomómentes lesz.
  5. Adjátok a fügelekvárt is a híg tésztához, majd a dió felét is, kicsit összetörve. Keverjétek össze.
  6. Öntsétek a híg tésztát Floriol POWER étolajjal kikent muffinformába, vagy béleljétek ki muffinpapírral a sütőformát. Öntsetek mindegyik formába azonos mennyiségű tésztát, nagyjából a forma kétharmadáig.
  7. Tegyétek a formákba a diót és a megmosott, apróra vágott fügét, majd rakjátok a muffinokat az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssétek készre.

Tippek

  • Készítsétek el ti magatok a fügelekvárt: 1 kg megmosott, negyedelt fügét főzzetek sűrűre 10 dkg cukorral és fél citrom levével alacsony hőfokon, gyakran kavargatva, 1 óra alatt.
  • Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a muffin!
  • Ne süssétek túl a muffint, a sütőből kivéve még a formában tovább sül majd egy darabig.

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • laktóz
  • diófélék
További receptjeink
Répás mungóbab saláta
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Mustáros malacpofa lencsével
Édesköményes krumplileves
Húsmentes feketebab hamburger
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Meggyes-mandulás krémleves
Házi granola szelet
Ősz Ízei Bowl
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Pikáns mézes-mustáros öntet
Datolyás-diós rétes
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.