A tésztához:
- 500 g liszt
- 1,6 dl Floriol POWER étolaj
- 100 g kókuszvirág cukor
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
A töltelékhez:
- 600 g szilvalekvár
- 200 g kókuszvirág cukor
- 300 g darált dió
A mázhoz:
- 200 g étcsoki
- 2-3 ek Floriol POWER étolaj
Fitt zserbó
Kalória: ~ 520 kcal
Örök klasszikus, amit most megreformáltunk. Jó hírünk van, kevesebb cukorral, cukormentes szilvalekvárral és étcsokival is ugyanolyan finom!
Elkészítés
- Konyhai robotgép segítségével gyúrjatok morzsálódó tésztát a lisztből, olajból, tojásból, tejfölből, cukorból, sütőporból. A tészta gyúrását fejezzétek be kézzel nyújtódeszkán, amíg teljesen egynemű lesz. Csomagoljátok be folpackba, majd pihentessétek a hűtőszekrényben fél óráig.
- Melegítsétek elő a sütőt 175 ºC-ra.
- Osszátok a tésztát 4 egyenlő részre. Vágjatok akkora darab sütőpapírokat, amekkora a tepsi lesz. Nyújtsátok ki az első tésztát a méretezett sütőpapírra, 5-7 mm vastagságúra. Helyezzétek óvatosan a tepsibe.
- Kenjétek meg a szilvalekvár harmadával, majd szórjátok meg a darált dióval összekevert kókuszvirág cukor harmadával.
- Nyújtsatok egy újabb tésztalapot, újra sütőpapírra, csak ezúttal óvatosan, fordítva helyezzétek rá a diós rétegre, majd távolítsátok el a papírt.
- Ismételjétek meg a rétegezést 3-szor, majd tegyétek a zserbót az előmelegített sütőbe.
- Süssétek készre 50-60 perc alatt, majd hagyjátok teljesen kihűlni.
- Vízgőz fölött olvasszátok fel a feldarabolt étcsokit, majd keverjétek el 3 kanálnyi Floriol POWER étolajjal. Csorgassátok a csokit a zserbóra, majd terítsétek el rajta egyenletesen.
Tippek
- Fogyasztás előtt hagyjátok egy éjszakára a hűtőszekrényben. A zserbónak kifejezetten jót tesz, ha áll.
- Szilvalekvár helyett a klasszikus baracklekvárral is nagyon finom.
- Gluténmentes liszttel is próbálkozhattok.