Fitt zserbó
Fitt zserbó
Hozzávalók

A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 1,6 dl Floriol POWER étolaj
  • 100 g kókuszvirág cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tk sütőpor

A töltelékhez:

  • 600 g szilvalekvár
  • 200 g kókuszvirág cukor
  • 300 g darált dió

A mázhoz:

Fitt zserbó

Kalória: ~ 520 kcal

Örök klasszikus, amit most megreformáltunk. Jó hírünk van, kevesebb cukorral, cukormentes szilvalekvárral és étcsokival is ugyanolyan finom! 

Elkészítés

  1. Konyhai robotgép segítségével gyúrjatok morzsálódó tésztát a lisztből, olajból, tojásból, tejfölből, cukorból, sütőporból. A tészta gyúrását fejezzétek be kézzel nyújtódeszkán, amíg teljesen egynemű lesz. Csomagoljátok be folpackba, majd pihentessétek a hűtőszekrényben fél óráig.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 175 ºC-ra.
  3. Osszátok a tésztát 4 egyenlő részre. Vágjatok akkora darab sütőpapírokat, amekkora a tepsi lesz. Nyújtsátok ki az első tésztát a méretezett sütőpapírra, 5-7 mm vastagságúra. Helyezzétek óvatosan a tepsibe. 
  4. Kenjétek meg a szilvalekvár harmadával, majd szórjátok meg a darált dióval összekevert kókuszvirág cukor harmadával. 
  5. Nyújtsatok egy újabb tésztalapot, újra sütőpapírra, csak ezúttal óvatosan, fordítva helyezzétek rá a diós rétegre, majd távolítsátok el a papírt. 
  6. Ismételjétek meg a rétegezést 3-szor, majd tegyétek a zserbót az előmelegített sütőbe.
  7. Süssétek készre 50-60 perc alatt, majd hagyjátok teljesen kihűlni.
  8. Vízgőz fölött olvasszátok fel a feldarabolt étcsokit, majd keverjétek el 3 kanálnyi Floriol POWER étolajjal. Csorgassátok a csokit a zserbóra, majd terítsétek el rajta egyenletesen.

Tippek

  • Fogyasztás előtt hagyjátok egy éjszakára a hűtőszekrényben. A zserbónak kifejezetten jót tesz, ha áll.
  • Szilvalekvár helyett a klasszikus baracklekvárral is nagyon finom.
  • Gluténmentes liszttel is próbálkozhattok.

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • glutén
  • tojás
  • dió