Csokimousse tészta ropogóssal
Csokimousse  tészta ropogóssal
Hozzávalók
  • 150 g 70%os étcsoki
  • 0,8 dl Floriol POWER étolaj
  • 5 tojássárgája
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 50 g cukor

 

Csokimousse tészta ropogóssal

Kalória: ~ 240 kcal

A csoki szerelmeseinek ajánljuk ezt a jól lehűtött mousse-t, amit a tészta ropogós bolondít meg.

Elkészítés

1. Vízfürdő fölé helyezett fémtálban olvasszátok fel a feldarabolt étcsokit. Ha teljesen felolvadt, keverjétek el benne a Floriol POWER étolajat. Hagyjátok hűlni 5 percig.
2. Verjétek fel a tojások sárgáját a cukorral, és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg kifehéredik és egészen habos lesz a krém. Keverjétek hozzá a felolvasztott csokoládét.
3. Két kanálnyi cukorral és csipet sóval verjétek kemény habbá a tojásfehérjéket! Használjátok fel hozzá a ropogós receptjéhez tartozó +1 tojásfehérjét is!
4. Keverjétek apránként a kemény tojásfehérjehabot a csokoládés tojáskrémhez. Vigyázzatok, hogy mindig laza maradjon keverés közben a hab! Az utolsó ötödét a habnak hagyjátok meg a ropogóshoz.
5. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
6. Töltsétek a kész mousse-t kis poharakba, vagy szilikon formákba és tegyétek a hűtőszekrénybe pár órára.
7. Keverjétek ki a maradék tojásfehérjehabot pár kanálnyi liszttel és kevés Floriol POWER étolajjal, hogy híg tésztát kapjatok. Töltsétek habzsákba, vágjátok ki a zsák végét, majd szilikonlapra vagy sütőpapírra rajzoljatok spirál formában a híg tésztával. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 5-8 perc alatt süssétek készre! Hagyjátok kihűlni.
8. Tálaljátok a csokimousse-t a ropogósokkal!

Tippek

  • Tálaláskor hintsétek meg reszelt narancshéjjal.
  • Hűtőszekrényben 1 napig tudjátok tárolni a csoki mousse-t.
  • Floriol Extraszűz Olívaolajjal, vagy Floriol Kevert Olívaolajjal is elkészíthetjük!

Allergének

  • glutén
  • tojás
 

 



További receptjeink
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Olívaolajos málnás piskótatorta
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Sütőben sült fánk
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Szilva chutney
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Cukkinis-rozmaringos farinata
Fügelekváros muffin
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Zablisztes ropi
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Angol reggeli
Kávés-mandulás muffin
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.