- 150 g 70%os étcsoki
- 0,8 dl Floriol POWER étolaj
- 5 tojássárgája
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 50 g cukor
- 1 tojásfehérje
- 2 ek cukor
- csipet só
- 3 ek liszt
- 1 ek Floriol POWER étolaj
Csokimousse tészta ropogóssal
Kalória: ~ 240 kcal
A csoki szerelmeseinek ajánljuk ezt a jól lehűtött mousse-t, amit a tészta ropogós bolondít meg.
Elkészítés
1. Vízfürdő fölé helyezett fémtálban olvasszátok fel a feldarabolt étcsokit. Ha teljesen felolvadt, keverjétek el benne a Floriol POWER étolajat. Hagyjátok hűlni 5 percig.
2. Verjétek fel a tojások sárgáját a cukorral, és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg kifehéredik és egészen habos lesz a krém. Keverjétek hozzá a felolvasztott csokoládét.
3. Két kanálnyi cukorral és csipet sóval verjétek kemény habbá a tojásfehérjéket! Használjátok fel hozzá a ropogós receptjéhez tartozó +1 tojásfehérjét is!
4. Keverjétek apránként a kemény tojásfehérjehabot a csokoládés tojáskrémhez. Vigyázzatok, hogy mindig laza maradjon keverés közben a hab! Az utolsó ötödét a habnak hagyjátok meg a ropogóshoz.
5. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
6. Töltsétek a kész mousse-t kis poharakba, vagy szilikon formákba és tegyétek a hűtőszekrénybe pár órára.
7. Keverjétek ki a maradék tojásfehérjehabot pár kanálnyi liszttel és kevés Floriol POWER étolajjal, hogy híg tésztát kapjatok. Töltsétek habzsákba, vágjátok ki a zsák végét, majd szilikonlapra vagy sütőpapírra rajzoljatok spirál formában a híg tésztával. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 5-8 perc alatt süssétek készre! Hagyjátok kihűlni.
8. Tálaljátok a csokimousse-t a ropogósokkal!
Tippek
- Tálaláskor hintsétek meg reszelt narancshéjjal.
- Hűtőszekrényben 1 napig tudjátok tárolni a csoki mousse-t.
- Floriol Extraszűz Olívaolajjal, vagy Floriol Kevert Olívaolajjal is elkészíthetjük!
Allergének
- glutén
- tojás