https://www.traditionrolex.com/1

Sütőben sült fánk
Sütőben sült fánk
Sütőben sült fánk
Hozzávalók

A tésztához:

  • 160 g tej
  • 1 zacskó porélesztő
  • 80 g cukor
  • 320 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • csipet só

A szóráshoz:

  • 2 ek vaj
  • 100 g porcukor
  • 3 ek őrölt fahéj

Sütőben sült fánk

Kalória: ~ 310 kcal

Ha idén könnyedebbre szeretnénk venni a farsangi szezont, érdemes kipróbálni ezt a sütőben sült fánkot.

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt egy evőkanálnyi cukorral elkevert langyos tejben 10 perc alatt. 

  2. A konyhai robotgép tésztagyúró karjával vagy kézzel gyúrjuk össze a lisztet az élesztős tejjel és a tojással. Keverjük hozzá a maradék cukrot, a szerecsendiót, a Floriol E-vitamin étolajat és egy csipet sót. Gyúrjuk össze alaposan, majd fedjük le egy tiszta konyharuhával és langyos helyen hagyjuk kelni 1 órát a tésztát, vagy amíg a duplájára nő.

  3. Belisztezett felületen nyújtsuk kb. 1 cm vastagra a tésztát. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 5 cm távolságra. Fedjük le újra konyharuhával, majd hagyjuk kelni további 40 percig.

  4. Közben melegítsük elő a sütőt 190° fokra.

  5. Tegyük a megkelt minifánkokat az előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk, hamar túl tud sülni!

  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi vajat, majd forgassuk meg benne a frissen sült fánkokat 1 perc alatt.

  7. Helyezzük a vajas fánkokat a fahéjjal elkevert porcukorba, majd forgassuk át, hogy egyenletesen belepje őket.

  8. Fogyasszuk el még melegen a fánkokat.

Tippek 

  • Szaggathatjuk lyukas közepű fánk formával is.
  • Serpenyőben, forró olajban is elkészíthető a fánk.
  • Ha gluténmentes liszttel készítjük, használjunk sütőport az élesztő helyett.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Currys halleves
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Répa-retek-mogyoró saláta
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Spárgakrémleves
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Hajdinasaláta sült fetával
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1