Szilvás-csokis torta
Hozzávalók
- 6 tojás
- 0,6 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
- 240 g méz
- 140 g gluténmentes liszt
- 70 g barna rizsliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 150 g étcsoki
- 25-30 dkg szilva
Szilvás-csokis torta
Kalória: ~ 424 kcal
A késő nyár egyik legfinomabb gyümölcse a süteményekben is mennyei szilva, ezúttal mézzel és csokival kiegészítve.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
- Mossátok meg a szilvát, válasszátok ketté, magozzátok ki.
- Válasszátok ketté a tojásokat, majd konyhai robotgéppel verjétek kemény habbá a fehérjét.
- A tojások sárgáját keverjétek ki a mézzel és az olajjal.
- Folyamatos keverés mellett adjátok a mézes-olajos keveréket a kemény fehérje habhoz.
- Keverjétek össze a kétféle lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, majd forgassátok a tojásos habhoz.
- Kenjetek ki vékonyan egy tortaformát Floriol Omega 3&6 étolajjal, majd hintsétek be rizsliszttel, hogy mindenhol befedje kicsit.
- Öntsétek a híg tésztát a tortaformába, majd szórjátok meg a feldarabolt étcsokival. Helyezzétek a torta tetejére a felezett szilvákat, majd kevés őrölt fahéjjal hintsétek is meg őket.
- Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssétek készre a tortát.
Tippek
- Szilvából válasszátok az érettebb, apróbb szemű fajtát, mert ez édesebb.
- A fahéj természetes édesítőként is működik, a mézzel szuper páros.
- A barna rizsliszt lassú felszívódású, így nem dobja meg annyira vércukorszintet.
Allergének
- tojás