Szilvás-csokis torta
Szilvás-csokis torta
Hozzávalók
  • 6 tojás
  • 0,6 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 240 g méz
  • 140 g gluténmentes liszt
  • 70 g barna rizsliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 150 g étcsoki
  • 25-30 dkg szilva

Szilvás-csokis torta

Kalória: ~ 424 kcal

A késő nyár egyik legfinomabb gyümölcse a süteményekben is mennyei szilva, ezúttal mézzel és csokival kiegészítve.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg a szilvát, válasszátok ketté, magozzátok ki.
  3. Válasszátok ketté a tojásokat, majd konyhai robotgéppel verjétek kemény habbá a fehérjét.
  4. A tojások sárgáját keverjétek ki a mézzel és az olajjal.
  5. Folyamatos keverés mellett adjátok a mézes-olajos keveréket a kemény fehérje habhoz.
  6. Keverjétek össze a kétféle lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, majd forgassátok a tojásos habhoz.
  7. Kenjetek ki vékonyan egy tortaformát Floriol Omega 3&6 étolajjal, majd hintsétek be rizsliszttel, hogy mindenhol befedje kicsit.
  8. Öntsétek a híg tésztát a tortaformába, majd szórjátok meg a feldarabolt étcsokival. Helyezzétek a torta tetejére a felezett szilvákat, majd kevés őrölt fahéjjal hintsétek is meg őket.
  9. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssétek készre a tortát.

Tippek

  • Szilvából válasszátok az érettebb, apróbb szemű fajtát, mert ez édesebb.
  • A fahéj természetes édesítőként is működik, a mézzel szuper páros.
  • A barna rizsliszt lassú felszívódású, így nem dobja meg annyira vércukorszintet.

Allergének

  • tojás
További receptjeink
Körtés-diós pite
Fetasajtos-spenótos kölespite
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Boeuf Bourguignon
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Húsvéti sonkasaláta
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Thai tök curry köményes rizzsel
Nápolyi karneváli ricotta torta
Húsgolyók édeskömény salátával
Brokkoli rizottó
Epres banánkenyér
Datolyás-diós rétes
Zöldséges muhammara papadammal
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Tejfölös nyúlraguleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.