Epres banánkenyér
Epres banánkenyér
Hozzávalók
  • 5 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 170 g kimagozott datolya
  • 2 tojás
  • 250 g érett banán (~3 db)
  • 50 ml tej
  • 8 g sütőpor
  • 220 g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 200 g eper
  • 2 dl tejszín
  • pár szem eper a tálaláshoz

Epres banánkenyér

Kalória: ~ 390 kcal

Dübörög az eperszezon, úgyhogy most mindenbe ér epret tenni: a banánkenyeret is feldobhatjátok vele!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg az epret, vágjátok le a szárakat, majd hosszában vágjátok négyfelé.
  3. Magozzátok ki a datolyát és daraboljátok fel apróra.
  4. Konyhai robotgépben dolgozzátok össze a banánokat a tojásokkal és a datolyával. Adjátok hozzá a Floriol E-vitamin étolajat, majd további keverés mellett a tejet is.
  5. Ezután mehet a liszt, a sütőpor, a fahéj, a vanília és a szerecsendió a banános krémhez, majd keverjétek tovább addig, hogy egyenletes masszát kapatok.
  6. Öntsétek a tészta felét Floriol E-vitamin étolajjal kikent őzgerinc- vagy püspökkenyér formába. Hintsétek meg bőven az eperrel, majd öntsétek rá a maradék masszát. Végül a tetejére mehet a maradék eper.
  7. Tegyétek a banánkenyeret előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek meg. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy mikor készül el: szúrjatok egy hústűt a tésztába, és ha tiszta, akkor a süti elkészült. Ha ragacsos, akkor még sülnie kell!
  8. Hagyjátok teljesen kihűlni, csak utána szeleteljétek fel.
  9. Tálaljátok kemény habbá vert tejszínhabbal és friss eperrel.

Tippek

  • Elég édes lesz a süti az epertől, banántól, na meg a datolyától. Ha szeretnétek, a tejszínhabhoz a felverés közben keverhettek kevés porcukrot is!
  • Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető.
  • Fele zab - fele búzaliszt keverékéből is nagyon finom lesz!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Spenótos tofu-paneer
Mini Margherita pizza
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Olívás brownie
Körtés-diós pite
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Finn lazacleves
Kovászos uborkakrémleves
Datolyás-diós rétes
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Szilva chutney
Francia hagymaleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.