Epres banánkenyér
Epres banánkenyér
Hozzávalók
  • 5 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 170 g kimagozott datolya
  • 2 tojás
  • 250 g érett banán (~3 db)
  • 50 ml tej
  • 8 g sütőpor
  • 220 g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 200 g eper
  • 2 dl tejszín
  • pár szem eper a tálaláshoz

Epres banánkenyér

Kalória: ~ 390 kcal

Dübörög az eperszezon, úgyhogy most mindenbe ér epret tenni: a banánkenyeret is feldobhatjátok vele!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg az epret, vágjátok le a szárakat, majd hosszában vágjátok négyfelé.
  3. Magozzátok ki a datolyát és daraboljátok fel apróra.
  4. Konyhai robotgépben dolgozzátok össze a banánokat a tojásokkal és a datolyával. Adjátok hozzá a Floriol E-vitamin étolajat, majd további keverés mellett a tejet is.
  5. Ezután mehet a liszt, a sütőpor, a fahéj, a vanília és a szerecsendió a banános krémhez, majd keverjétek tovább addig, hogy egyenletes masszát kapatok.
  6. Öntsétek a tészta felét Floriol E-vitamin étolajjal kikent őzgerinc- vagy püspökkenyér formába. Hintsétek meg bőven az eperrel, majd öntsétek rá a maradék masszát. Végül a tetejére mehet a maradék eper.
  7. Tegyétek a banánkenyeret előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek meg. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy mikor készül el: szúrjatok egy hústűt a tésztába, és ha tiszta, akkor a süti elkészült. Ha ragacsos, akkor még sülnie kell!
  8. Hagyjátok teljesen kihűlni, csak utána szeleteljétek fel.
  9. Tálaljátok kemény habbá vert tejszínhabbal és friss eperrel.

Tippek

  • Elég édes lesz a süti az epertől, banántól, na meg a datolyától. Ha szeretnétek, a tejszínhabhoz a felverés közben keverhettek kevés porcukrot is!
  • Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető.
  • Fele zab - fele búzaliszt keverékéből is nagyon finom lesz!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Miso leves
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Sütőtökös csirkecurry
Káposztás mazsolás curry papadammal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Őszi skillet
Marhahúsos sütőtöksaláta
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Perui quinoás avokádósaláta
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Tapenád kovászos bagettel
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.