Epres banánkenyér
Epres banánkenyér
Hozzávalók
  • 5 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 170 g kimagozott datolya
  • 2 tojás
  • 250 g érett banán (~3 db)
  • 50 ml tej
  • 8 g sütőpor
  • 220 g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 200 g eper
  • 2 dl tejszín
  • pár szem eper a tálaláshoz

Epres banánkenyér

Kalória: ~ 390 kcal

Dübörög az eperszezon, úgyhogy most mindenbe ér epret tenni: a banánkenyeret is feldobhatjátok vele!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg az epret, vágjátok le a szárakat, majd hosszában vágjátok négyfelé.
  3. Magozzátok ki a datolyát és daraboljátok fel apróra.
  4. Konyhai robotgépben dolgozzátok össze a banánokat a tojásokkal és a datolyával. Adjátok hozzá a Floriol E-vitamin étolajat, majd további keverés mellett a tejet is.
  5. Ezután mehet a liszt, a sütőpor, a fahéj, a vanília és a szerecsendió a banános krémhez, majd keverjétek tovább addig, hogy egyenletes masszát kapatok.
  6. Öntsétek a tészta felét Floriol E-vitamin étolajjal kikent őzgerinc- vagy püspökkenyér formába. Hintsétek meg bőven az eperrel, majd öntsétek rá a maradék masszát. Végül a tetejére mehet a maradék eper.
  7. Tegyétek a banánkenyeret előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek meg. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy mikor készül el: szúrjatok egy hústűt a tésztába, és ha tiszta, akkor a süti elkészült. Ha ragacsos, akkor még sülnie kell!
  8. Hagyjátok teljesen kihűlni, csak utána szeleteljétek fel.
  9. Tálaljátok kemény habbá vert tejszínhabbal és friss eperrel.

Tippek

  • Elég édes lesz a süti az epertől, banántól, na meg a datolyától. Ha szeretnétek, a tejszínhabhoz a felverés közben keverhettek kevés porcukrot is!
  • Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető.
  • Fele zab - fele búzaliszt keverékéből is nagyon finom lesz!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Spárgakrémleves
Fetasajtos-spenótos kölespite
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Citromos fehérbableves parmezánnal
Epres spenótsaláta fetával
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Sonkás Crepe
Édesköményes krumplileves
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Narancsos-citromfüves pulyka
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Őszi skillet
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Fitt zserbó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.