Mandulás-zsályás muffin
Mandulás-zsályás muffin
Hozzávalók

12 muffinhoz

  • 3-4 szár zsálya friss levelekkel
  • 1,6 dl tej
  • 8 cl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 100 g liszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 4 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl natúr joghurt
  • 100 g darabolt vagy egész mandula
  • 2 ek karamell

Mandulás-zsályás muffin

Kalória: ~ 212 kcal

A zsálya izgalmasan különlegessé teszi ezt a könnyű, puha édességet. Irány a kert: csak tépjünk belőle egy marékkal, és már mehet is a sütibe!

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Forraljuk fel a tejet a megmosott zsályával együtt, majd fedjük le és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szedjük és nyomkodjuk ki alaposan a leveleket. Végül tegyük a tejet nagy keverőedénybe, és konyhai robotgéppel, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Floriol étolajat.
  3. További keverés mellett szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulalisztet, a csipet sót, a sütőport és a cukrot, majd végül a joghurtot is.
  4. Béleljük ki muffin papírokkal a muffin sütőformát, majd öntsük bele a híg tésztát. Mindegyik formát elég a ⅔-ig tölteni. Dobáljunk a formákba aprított mandulát és darabolt karamellt, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni!

Tippek

  • Ellenőrizzük tűpróbával, hogy elkészült-e a muffin: ha beleszúrunk és már nem ragad a tűre a tészta, kész! Vigyázzunk, ne süssük túl!
  • Készítsünk házi karamellt: 200 g cukrot óvatosan olvasszunk fel, majd karamellizáljuk. Ahogy barnulni kezd, adjunk hozzá 1 dl előmelegített tejszínt, és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk amikor hozzáadjuka hideg tejszínt, fröcskölni fog!
  • Elkészíthetjük bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel is.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
További receptjeink
Teriyaki lazac rizstésztával
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Adventi bonbonok
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Pisztáciás egrestorta
Házi granola szelet
Gyömbéres keksz
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Sütőtökös krumplis gratin
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Vegán töltött káposzta
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Zöldséges taco
Rizstészta tofuval és gombával
Tejcsokis-diós fánk
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.