Mandulás-zsályás muffin
Mandulás-zsályás muffin
Hozzávalók

12 muffinhoz

  • 3-4 szár zsálya friss levelekkel
  • 1,6 dl tej
  • 8 cl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 100 g liszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 4 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl natúr joghurt
  • 100 g darabolt vagy egész mandula
  • 2 ek karamell

Mandulás-zsályás muffin

Kalória: ~ 212 kcal

A zsálya izgalmasan különlegessé teszi ezt a könnyű, puha édességet. Irány a kert: csak tépjünk belőle egy marékkal, és már mehet is a sütibe!

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Forraljuk fel a tejet a megmosott zsályával együtt, majd fedjük le és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szedjük és nyomkodjuk ki alaposan a leveleket. Végül tegyük a tejet nagy keverőedénybe, és konyhai robotgéppel, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Floriol étolajat.
  3. További keverés mellett szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulalisztet, a csipet sót, a sütőport és a cukrot, majd végül a joghurtot is.
  4. Béleljük ki muffin papírokkal a muffin sütőformát, majd öntsük bele a híg tésztát. Mindegyik formát elég a ⅔-ig tölteni. Dobáljunk a formákba aprított mandulát és darabolt karamellt, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni!

Tippek

  • Ellenőrizzük tűpróbával, hogy elkészült-e a muffin: ha beleszúrunk és már nem ragad a tűre a tészta, kész! Vigyázzunk, ne süssük túl!
  • Készítsünk házi karamellt: 200 g cukrot óvatosan olvasszunk fel, majd karamellizáljuk. Ahogy barnulni kezd, adjunk hozzá 1 dl előmelegített tejszínt, és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk amikor hozzáadjuka hideg tejszínt, fröcskölni fog!
  • Elkészíthetjük bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel is.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
További receptjeink
Pisztáciás panforte
Scsí leves
Körtés-diós pite
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Olivás-rozmaringos frittata
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Keleti marhasaláta
Brokkoli rizottó
Sütőtökös muffin almás karamellel
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Zöldséges muhammara papadammal
Cukkini lasagne
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.