https://www.traditionrolex.com/1

Pisztáciás panforte
Pisztáciás panforte
Pisztáciás panforte
Hozzávalók

6 főre

  • 100 g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk szerecsendió
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 ek kakaópor
  • 150 g kesudió
  • 150 g aszalt füge
  • 100 g pisztácia
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 200 g méz
  • 140 g cukor
  • fél narancs leve

 

  • porcukor a tálaláshoz

Pisztáciás panforte

Kalória: ~ 419 kcal

Az olaszoknál tipikus karácsonyi desszert a panforte. Nagyon édes, nagyon masszív és a pisztáciától itt-ott rikítóan zöld. Az egyik legnagyobb előnye mégis az, hogy sokáig eláll, így akár már az ünnepi készülődés tetőfoka előtt elkészíthetjük.

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a kakaóval, a fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel és a korianderrel.
  3. Vágjuk apróra a fügét, majd keverjük ezt is a száraz alapanyagokhoz a kesudióval és a pucolt pisztáciával együtt.
  4. Kis szószos edényben hevítsük forrásig a cukrot a mézzel, a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és a narancs levével. Közben kavarjuk, nehogy odaégjen.
  5. Öntsük a forró mézes cukrot a többi alapanyaghoz, és fakanállal gyorsan keverjük el egészen, hogy sűrű, nyúlós masszát kapjunk.
  6. Terítsük el azonnal egy sütőpapírral bélelt sütőformában, majd nyomkodjuk egyenletesre. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, tálalás előtt pedig hintsük be porcukorral.

Allergének

  • diófélék
  • glutén 

Tippek

  • A család ízlése alapján tehetünk bele akár mandulát vagy mogyorót is.
  • A massza terítésekor használjuk nyugodtan a kezünket!
  • Rendesen becsomagolva hetekig eláll.
További receptjeink
Spárgás csigatészta
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Rizsbundás szilva
Scsí leves
Padlizsános piláf
Zablisztes ropi
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Ratatouille
Paradicsomos gratin
Mustáros malacpofa lencsével
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Fokhagymás-spenótos garnéla
Római sali tejfölös öntettel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1