Tejcsokis-diós fánk
Hozzávalók
A fánkhoz
- 300 g liszt
- 100 g kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 4 tojás
- 150 g cukor
- 1 kk só
- 50 g olvasztott vaj
A sütéshez
- 3 dl Floriol E-vitamin étolaj
A mázhoz
- 200 g tejcsoki
- 150 g dió felaprítv
Tejcsokis-diós fánk
Kalória: ~ 478 kcal
A fánk nem feltétlenül csak lekváros vagy simán csokiba mártott: lehet csupa csokis is! Próbáljuk ki ezt az amerikai verziót.
ELKÉSZÍTÉS
- Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
- Konyhai robotgépben verjük fel a tojásokat a cukorral együtt, majd keverjük hozzá a felolvasztott vajat is.
- Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a keverőedényben lévő, száraz hozzávalókat is, hogy sűrű tésztát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne gyúrjuk túl.
- Terítsük belisztezett felületre a tésztát, gyúrjuk át, majd sodrófával nyújtsuk egyenletesre, körülbelül centi vastagságúra. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, rakjunk még bele lisztet!
- Fánk szaggatóval szaggassuk ki, amíg van tészta.
- Hevítsünk Floriol étolajat közepesnél kicsit erősebb fokozaton, majd szép sorban süssük ki a fánkokat. Ne ijedjünk meg: nagyjából a duplájukra fognak dagadni. Amikor készen vannak, tegyük őket papírtörlőre.
- Közben forraljunk vizet, és vízgőz felett olvasszuk fel teljesen a tejcsokoládét. Mikor a csoki felolvadt, mártsuk bele a fánkokat addig, míg el nem lepi őket legalább az egyik oldaluk feléig, majd tegyük őket egy tálcára. Szórjuk meg őket felaprított dió darabokkal.
- Hagyjuk dermedni nagyjából fél óráig, és utána már tálalhatjuk is.
TIPPEK
- Ha jobban szeretjük, mártogassuk ét- vagy fehércsokiba!
- Dió helyett bármilyen maggal vagy színes cukorkával megszórhatjuk a fánkokat.
- Tálalás előtt tényleg legyünk türelmesek, és hagyjuk rendesen a fánkra dermedni a csokoládét.
ALLERGÉNEK
- glutén
- laktóz
- tojás
- mogyoró, diófélék