Tejcsokis-diós fánk
Tejcsokis-diós fánk
Hozzávalók

A fánkhoz

  • 300 g liszt
  • 100 g kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 kk só
  • 50 g olvasztott vaj

A sütéshez

  • 3 dl Floriol E-vitamin étolaj

A mázhoz

  • 200 g tejcsoki
  • 150 g dió felaprítv

Tejcsokis-diós fánk

Kalória: ~ 478 kcal

A fánk nem feltétlenül csak lekváros vagy simán csokiba mártott: lehet csupa csokis is! Próbáljuk ki ezt az amerikai verziót.


ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a tojásokat a cukorral együtt, majd keverjük hozzá a felolvasztott vajat is.
  3. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a keverőedényben lévő, száraz hozzávalókat is, hogy sűrű tésztát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne gyúrjuk túl.
  4. Terítsük belisztezett felületre a tésztát, gyúrjuk át, majd sodrófával nyújtsuk egyenletesre, körülbelül centi vastagságúra. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, rakjunk még bele lisztet!
  5. Fánk szaggatóval szaggassuk ki, amíg van tészta.
  6. Hevítsünk Floriol étolajat közepesnél kicsit erősebb fokozaton, majd szép sorban süssük ki a fánkokat. Ne ijedjünk meg: nagyjából a duplájukra fognak dagadni. Amikor készen vannak, tegyük őket papírtörlőre.
  7. Közben forraljunk vizet, és vízgőz felett olvasszuk fel teljesen a tejcsokoládét. Mikor a csoki felolvadt, mártsuk bele a fánkokat addig, míg el nem lepi őket legalább az egyik oldaluk feléig, majd tegyük őket egy tálcára. Szórjuk meg őket felaprított dió darabokkal.
  8. Hagyjuk dermedni nagyjából fél óráig, és utána már tálalhatjuk is.

TIPPEK

  • Ha jobban szeretjük, mártogassuk ét- vagy fehércsokiba!
  • Dió helyett bármilyen maggal vagy színes cukorkával megszórhatjuk a fánkokat.
  • Tálalás előtt tényleg legyünk türelmesek, és hagyjuk rendesen a fánkra dermedni a csokoládét.

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • mogyoró, diófélék
További receptjeink
Forró sajtmártás
Lazac steak cukkini spagettivel
Szilva chutney
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Zöldséges taco
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Perui quinoás avokádósaláta
Datolyás-diós rétes
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Pisztáciás egrestorta
Kovászos uborkakrémleves
Sárgabarackos batátakrémleves
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.