Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Mini lángos falatok
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Borsófőzelék pulykafasírttal
Kávés-mandulás muffin
Diós-Csokis keksz
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Mapo Tofu
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Cézár öntet
Sütőtökös csirkecurry
Olajban fagyasztott fűszerek
Csirkés paella
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Rizstészta tofuval és gombával
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.