Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Pisztáciás panforte
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Narancsos-citromfüves pulyka
Borsófőzelék pulykafasírttal
Császármorzsa narancsszósszal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Cukkini lasagne
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Sonkás Crepe
Epres tejpite
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.