Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Nyári bableves bulgurral
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Zöldséges taco
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Cukkini lasagne
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.