Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Scsí leves
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Grillezett pisztráng zellersalátával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Spárgás-citromos spagetti
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Mustáros malacpofa lencsével
Csőben sült padlizsános csirke
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Körtés-diós pite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.