Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Olivás-rozmaringos frittata
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
A házi chips titkai
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Grillezett pisztráng zellersalátával
Házi BBQ szósz
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Kuszkuszos töltött paprika
Keleti marhasaláta
Tom Kha Ghai
Sonkás-sajtos muffin
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.