Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Pisztáciás egrestorta
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Sütőtökös csirkecurry
Paradicsomos gratin
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Nyulas ravioli gombaszósszal
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Meggyes-mandulás krémleves
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Fekete kagyló spagettivel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.