Házi granola szelet
Házi granola szelet
Hozzávalók
  • 100 g méz
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g zabpehely
  • 100 g vörösáfonya
  • 20 g mazsola
  • 20 g mandula
  • 20 g dió
  • 20 g török mogyoró
  • csipet só

Házi granola szelet

Kalória: ~290 kcal

Sportolás előtt vagy után, suliba tízóraiként vagy uzsiként, vagy csak nassolni is tökéletes ez a házi granola, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van csupa energiát adó alapanyaggal.

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Közepes fazékban hevítsétek fel a mézet a Floriol Kevert Olívaolajjal és a fahéjjal együtt. Ha már folyik, keverjétek hozzá a zabpelyhet, a vörösáfonyát, mazsolát és a különböző magvakat. Keverjétek át, hogy egyenletesen bevonjon mindent a méz.
  3. Béleljetek ki sütőpapírral egy püspökkenyér sütőformát, majd kanalazzátok bele a mézes zabpelyhet. Egyengessétek el, hogy felvegye a forma alakját. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssétek készre.
További receptjeink
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Sült céklás rizottó grillsajttal
Kókusztejes vajbabfőzelék
Káposztás fasírtgolyók
Thai tök curry köményes rizzsel
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Füstös csirke kebab pitával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Rebarbarás somlói
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Francia hagymaleves
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Húsvéti sonkasaláta
Csirke korma rizzsel
Fetasajtos-spenótos kölespite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.