Áfonyás-ricottás tepsis süti
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Hozzávalók
  • 250 g ricotta
  • 80 g Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g barna cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 db M-es tojás
  • 140 g liszt
  • 2 db citrom lereszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g áfonya
  • porcukor a tálaláshoz

Áfonyás-ricottás tepsis süti

Kalória: ~ 270 kcal

Pikk-pakk össze lehet dobni ezt az olasz sütit, ami a ricottától krémes, az áfonyától pedig picit fanyar ízű.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütit 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg az áfonyát, majd csepegtessétek le, szárítsátok le.
  3. Verjétek fel a tojásokat a cukorral és a Floriol Kevert Olívaolajjal. További keverés mellett adjátok hozzá a ricottát, a citromok lereszelt héját és a vaníliát is. Szitáljátok a lisztet és a sütőport is a krémhez, majd keverjétek egyenletesen simára, hogy ne maradjanak lisztcsomók benne. Végül keverjétek bele az áfonyát is.
  4. Kenjetek ki vékonyan egy kisebb tepsit vagy egy kapcsos tortaformát Floriol Kevert Olívaolajjal. Öntsétek bele a tésztát, egyengessétek el, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-45 perc alatt - tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e a tészta. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztjátok. Tálaljátok porcukorral!

Tippek

  • Figyeljetek rá, hogy ne süssétek túl a sütit.
  • Hűtőszekrényben tárolva 2-3 napig is nagyon finom a süti, feltéve, ha marad belőle!
  • Használjatok kezeletlen héjú citromot!

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • glutén 
További receptjeink
Pisztáciás egrestorta
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Datolyás-diós rétes
Pisztáciás panforte
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Angol reggeli
Francia hagymaleves
Csokimousse tészta ropogóssal
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Diós-Csokis keksz
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Teriyaki lazac rizstésztával
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.