Áfonyás-ricottás tepsis süti
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Hozzávalók
  • 250 g ricotta
  • 80 g Floriol Kevert Olívaolaj
  • 200 g barna cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 db M-es tojás
  • 140 g liszt
  • 2 db citrom lereszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g áfonya
  • porcukor a tálaláshoz

Áfonyás-ricottás tepsis süti

Kalória: ~ 270 kcal

Pikk-pakk össze lehet dobni ezt az olasz sütit, ami a ricottától krémes, az áfonyától pedig picit fanyar ízű.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütit 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg az áfonyát, majd csepegtessétek le, szárítsátok le.
  3. Verjétek fel a tojásokat a cukorral és a Floriol Kevert Olívaolajjal. További keverés mellett adjátok hozzá a ricottát, a citromok lereszelt héját és a vaníliát is. Szitáljátok a lisztet és a sütőport is a krémhez, majd keverjétek egyenletesen simára, hogy ne maradjanak lisztcsomók benne. Végül keverjétek bele az áfonyát is.
  4. Kenjetek ki vékonyan egy kisebb tepsit vagy egy kapcsos tortaformát Floriol Kevert Olívaolajjal. Öntsétek bele a tésztát, egyengessétek el, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-45 perc alatt - tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e a tészta. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztjátok. Tálaljátok porcukorral!

Tippek

  • Figyeljetek rá, hogy ne süssétek túl a sütit.
  • Hűtőszekrényben tárolva 2-3 napig is nagyon finom a süti, feltéve, ha marad belőle!
  • Használjatok kezeletlen héjú citromot!

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • glutén 
További receptjeink
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Császármorzsa narancsszósszal
Sült barack vaníliafagyival
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Csokimousse tészta ropogóssal
Római sali tejfölös öntettel
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Olívaolajos málnás piskótatorta
Boeuf Bourguignon
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.