Áfonyás-ricottás tepsis süti
Hozzávalók
- 250 g ricotta
- 80 g Floriol Kevert Olívaolaj
- 200 g barna cukor
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 2 db M-es tojás
- 140 g liszt
- 2 db citrom lereszelt héja
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g áfonya
- porcukor a tálaláshoz
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Kalória: ~ 270 kcal
Pikk-pakk össze lehet dobni ezt az olasz sütit, ami a ricottától krémes, az áfonyától pedig picit fanyar ízű.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütit 170 ºC-ra.
- Mossátok meg az áfonyát, majd csepegtessétek le, szárítsátok le.
- Verjétek fel a tojásokat a cukorral és a Floriol Kevert Olívaolajjal. További keverés mellett adjátok hozzá a ricottát, a citromok lereszelt héját és a vaníliát is. Szitáljátok a lisztet és a sütőport is a krémhez, majd keverjétek egyenletesen simára, hogy ne maradjanak lisztcsomók benne. Végül keverjétek bele az áfonyát is.
- Kenjetek ki vékonyan egy kisebb tepsit vagy egy kapcsos tortaformát Floriol Kevert Olívaolajjal. Öntsétek bele a tésztát, egyengessétek el, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-45 perc alatt - tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e a tészta. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztjátok. Tálaljátok porcukorral!
Tippek
- Figyeljetek rá, hogy ne süssétek túl a sütit.
- Hűtőszekrényben tárolva 2-3 napig is nagyon finom a süti, feltéve, ha marad belőle!
- Használjatok kezeletlen héjú citromot!
Allergének
- laktóz
- tojás
- glutén