Rizsbundás szilva
Hozzávalók
2 főre
- 4-6 nagy szilva
- 1 tojás
- 100 g rizsliszt
- csipet só
- ~ 1,5 dl víz
- fél kk sütőpor
- fél kk szódabikarbóna
- 2-3 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
- 2 tk őrölt fahéj
- 50 g porcukor
- tejföl a tálaláshoz
Rizsbundás szilva
Kalória: ~ 113 kcal
A hagyományos szilvásgombóc már a múlté. Miért ne újíthatnánk a régi recepten úgy, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák?
Elkészítés
- Mossuk meg alaposan a szilvát, majd magozzuk ki.
- Botmixer segítségével turmixoljuk össze a vizet a tojással, a rizsliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral és a csipet sóval. Hagyjuk állni pár percig a folyékony tésztát.
- Hevítsünk annyi Floriol étolajat kis szószos fazékban, ami elegendő ahhoz, hogy ellepje majd a bebundázott szilvát. Mártsuk a szilvákat a tésztába, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük óvatosan a forró olajba. Néha átforgatva pár perc alatt süssük ropogósra, majd szedjük ki és papír törlőkendőn szárítsuk le.
- Tálaljuk forrón, kevés fahéjjal kikevert porcukorral és krémes tejföllel.
Tippek
- Keverhetünk már a tésztába is pár teáskanálnyi fahéjat.
- Magozzuk úgy a szilvát, hogy csak egy hosszanti bemetszést ejtünk rajta, így egészben marad.
- Válasszunk nagy, 5-6 centis szilvákat.
Allergének
- laktóz
- tojás