Rizsbundás szilva
Rizsbundás szilva
Hozzávalók

2 főre

  • 4-6 nagy szilva
  • 1 tojás
  • 100 g rizsliszt
  • csipet só
  • ~ 1,5 dl víz
  • fél kk sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 2-3 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 50 g porcukor
  • tejföl a tálaláshoz

Rizsbundás szilva

Kalória: ~ 113 kcal

A hagyományos szilvásgombóc már a múlté. Miért ne újíthatnánk a régi recepten úgy, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák?

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a szilvát, majd magozzuk ki.
  2. Botmixer segítségével turmixoljuk össze a vizet a tojással, a rizsliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral és a csipet sóval. Hagyjuk állni pár percig a folyékony tésztát.
  3. Hevítsünk annyi Floriol étolajat kis szószos fazékban, ami elegendő ahhoz, hogy ellepje majd a bebundázott szilvát. Mártsuk a szilvákat a tésztába, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük óvatosan a forró olajba. Néha átforgatva pár perc alatt süssük ropogósra, majd szedjük ki és papír törlőkendőn szárítsuk le.
  4. Tálaljuk forrón, kevés fahéjjal kikevert porcukorral és krémes tejföllel.

Tippek

  • Keverhetünk már a tésztába is pár teáskanálnyi fahéjat.
  • Magozzuk úgy a szilvát, hogy csak egy hosszanti bemetszést ejtünk rajta, így egészben marad.
  • Válasszunk nagy, 5-6 centis szilvákat.
 

Allergének 

  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Brokkoli rizottó
Meggyes-mandulás krémleves
Marhahúsos sütőtöksaláta
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Adventi bonbonok
Húsvéti sonkasaláta
Boeuf Bourguignon
Csőben sült padlizsános csirke
Nyulas ravioli gombaszósszal
Rozmaringos fehérbab-krém
Chorizós-krumplis taco
Mustáros malacpofa lencsével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.