Diós-Csokis keksz
Diós-Csokis keksz
Hozzávalók

 6 főre

  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1,3 dl Floriol Kevert Olívaolaj
  • csipet só
  • 100 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 150 g dió
  • 100 g étcsoki pasztilla
  • 1 tojás + 1 sárgája

Diós-Csokis keksz

Kalória: ~ 97 kcal

Gyorsan megvan és felvidít egy rossz nap után, mi az? A válasz a diós-csokis keksz, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is lesz a családban.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170° fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassátok össze a lisztet a csipet sóval és a sütőporral.
  3. Verjétek habosodásig a tojásokat a kétfajta cukorral és a vaníliával. További folyamatos keverés mellett adagoljátok hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat. Forgassátok össze a bekevert liszttel, végül pedig a feldarabolt dióval és a csokipasztillával.
  4. Helyezzetek kanálnyi darabokat a tésztából sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssétek készre.

Tippek

  • Hagyjatok elegendő helyet a tepsiben a tésztakupacok között, ki fognak lapulni a hőtől.
  • Csokipasztilla hiányában darabolt étcsokiból is elkészíthetitek.
  • Kedvetek szerint használhattok mogyorót, kesudiót és mandulát is a kekszhez!

Allergének

  • glutén
  • tojás 
  • diófélék
További receptjeink
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Málnás piskótatorta
A házi chips titkai
Csokimousse tészta ropogóssal
Húsmentes feketebab hamburger
Szilva chutney
Tonhal caprese
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Cukkini lasagne
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Finn lazacleves
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.