Diós-Csokis keksz
Hozzávalók
6 főre
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1,3 dl Floriol Kevert Olívaolaj
- csipet só
- 100 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 150 g dió
- 100 g étcsoki pasztilla
- 1 tojás + 1 sárgája
Diós-Csokis keksz
Kalória: ~ 97 kcal
Gyorsan megvan és felvidít egy rossz nap után, mi az? A válasz a diós-csokis keksz, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is lesz a családban.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 170° fokra.
- Nagy keverőedényben forgassátok össze a lisztet a csipet sóval és a sütőporral.
- Verjétek habosodásig a tojásokat a kétfajta cukorral és a vaníliával. További folyamatos keverés mellett adagoljátok hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat. Forgassátok össze a bekevert liszttel, végül pedig a feldarabolt dióval és a csokipasztillával.
- Helyezzetek kanálnyi darabokat a tésztából sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssétek készre.
Tippek
- Hagyjatok elegendő helyet a tepsiben a tésztakupacok között, ki fognak lapulni a hőtől.
- Csokipasztilla hiányában darabolt étcsokiból is elkészíthetitek.
- Kedvetek szerint használhattok mogyorót, kesudiót és mandulát is a kekszhez!
Allergének
- glutén
- tojás
- diófélék