https://www.traditionrolex.com/1

Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Hozzávalók

A kekszhez:

  • 120 g mandulaliszt
  • 50 g liszt
  • 100 g pisztácia
  • 100 g cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 0,5 dl Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 1 citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • fél marék pisztácia díszítésnek

A sorbet-hoz:

  • 40 dkg meggy
  • 100 g cukor
  • 1 dl víz
  • fél citrom leve

Meggy sorbet pisztáciás keksszel

Kalória: ~ 340 kcal

A frissítő sorbet és a csodás olívás-pisztáciás keksz olyan párosítás, ami egy pillanat alatt egy tengerparti kávézó teraszára repíthet.

Elkészítés

  1. Magozzátok ki a meggyet.
  2. Forraljátok fel a cukrot a vízzel, majd hagyjátok kihűlni.
  3. Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a meggyet teljesen, közben keverjétek hozzá a cukros vizet és a fél citrom levét. Aprítsátok tovább, amíg teljesen egynemű lesz.
  4. Öntsétek sütőpapírral bélelt kisebb fém tepsibe, majd tegyétek be a fagyasztóba. Hagyjátok megdermedni 2-4 óra alatt.
  5. Vegyétek ki a tepsit a fagyasztóból, a sütőpapírnál fogva törjétek össze a megdermedt meggyet. Tegyétek az aprítóba, és zúzzátok össze 6-10 perc alatt, majd mehet vissza újra sütőpapírral bélelt tepsiben a fagyasztóba újabb 4 órára.
  6. Ismételjétek meg még kétszer a műveletet, amíg elég levegős és krémes lesz a meggysorbet a zúzástól és a visszafagyasztástól.
  7. Készítsétek el a kekszet is: melegítsétek elő a sütőt 160 ºC-ra.
  8. Zúzzátok össze aprítógépben a mandulalisztet a pisztáciával és a liszttel.
  9. Verjétek kemény habbá a tojásfehérjét.
  10. Forgassátok össze a pisztáciás mandulalisztet a tojáshabbal, a citrom lereszelt héjával, a Floriol Kevert Olívaolajjal és a csipet sóval, hogy ragadós masszát kapjatok.
  11. Formázzatok a masszából 3-4 cm átmérőjű golyókat, majd tegyétek őket sütőpapírral bélelt tepsire egymástól 5-7 cm távolságra. Helyezzetek a tésztagolyókra is egy sütőpapírt, majd nyomjátok le, hogy a tésztagolyók kilapuljanak. Ezt követően pedig hintsétek meg a kekszkorongok tetejét a maradék pisztáciával.
  12. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
  13. Tálaljátok a sorbet-val a pisztáciás kekszet!

Tippek

  • Természetesen fagylaltgépben is elkészíthető a meggysorbet!
  • Gyorsabban megdermed a sorbet, ha a legelső kör előtt már a fagyasztóban tároljátok a fém tepsit.
  • Mirelit meggyet is használhattok a recepthez, de friss meggyből az igazi.

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Grillezett pisztráng zellersalátával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Misos-körtés zellerkrémleves
Zablisztes ropi
Chorizos csicseriborsó
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Kovászos uborkakrémleves
Mentás borsókrémleves
Káposztás fasírtgolyók
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Tejcsokis-diós fánk
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Fügelekváros muffin
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Fitt zserbó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1