https://www.traditionrolex.com/1

Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Hozzávalók

A kekszhez:

  • 120 g mandulaliszt
  • 50 g liszt
  • 100 g pisztácia
  • 100 g cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 0,5 dl Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 1 citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • fél marék pisztácia díszítésnek

A sorbet-hoz:

  • 40 dkg meggy
  • 100 g cukor
  • 1 dl víz
  • fél citrom leve

Meggy sorbet pisztáciás keksszel

Kalória: ~ 340 kcal

A frissítő sorbet és a csodás olívás-pisztáciás keksz olyan párosítás, ami egy pillanat alatt egy tengerparti kávézó teraszára repíthet.

Elkészítés

  1. Magozzátok ki a meggyet.
  2. Forraljátok fel a cukrot a vízzel, majd hagyjátok kihűlni.
  3. Konyhai aprítógépben zúzzátok össze a meggyet teljesen, közben keverjétek hozzá a cukros vizet és a fél citrom levét. Aprítsátok tovább, amíg teljesen egynemű lesz.
  4. Öntsétek sütőpapírral bélelt kisebb fém tepsibe, majd tegyétek be a fagyasztóba. Hagyjátok megdermedni 2-4 óra alatt.
  5. Vegyétek ki a tepsit a fagyasztóból, a sütőpapírnál fogva törjétek össze a megdermedt meggyet. Tegyétek az aprítóba, és zúzzátok össze 6-10 perc alatt, majd mehet vissza újra sütőpapírral bélelt tepsiben a fagyasztóba újabb 4 órára.
  6. Ismételjétek meg még kétszer a műveletet, amíg elég levegős és krémes lesz a meggysorbet a zúzástól és a visszafagyasztástól.
  7. Készítsétek el a kekszet is: melegítsétek elő a sütőt 160 ºC-ra.
  8. Zúzzátok össze aprítógépben a mandulalisztet a pisztáciával és a liszttel.
  9. Verjétek kemény habbá a tojásfehérjét.
  10. Forgassátok össze a pisztáciás mandulalisztet a tojáshabbal, a citrom lereszelt héjával, a Floriol Kevert Olívaolajjal és a csipet sóval, hogy ragadós masszát kapjatok.
  11. Formázzatok a masszából 3-4 cm átmérőjű golyókat, majd tegyétek őket sütőpapírral bélelt tepsire egymástól 5-7 cm távolságra. Helyezzetek a tésztagolyókra is egy sütőpapírt, majd nyomjátok le, hogy a tésztagolyók kilapuljanak. Ezt követően pedig hintsétek meg a kekszkorongok tetejét a maradék pisztáciával.
  12. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssétek készre.
  13. Tálaljátok a sorbet-val a pisztáciás kekszet!

Tippek

  • Természetesen fagylaltgépben is elkészíthető a meggysorbet!
  • Gyorsabban megdermed a sorbet, ha a legelső kör előtt már a fagyasztóban tároljátok a fém tepsit.
  • Mirelit meggyet is használhattok a recepthez, de friss meggyből az igazi.

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Lime-os csicseriborsó öntet
Fitt zserbó
Epres spenótsaláta fetával
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Rozmaringos fehérbab-krém
Chorizós-krumplis taco
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Mustáros malacpofa lencsével
Őszi skillet
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Pisztáciás egrestorta
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Marhahúsos sütőtöksaláta
Rebarbarás somlói
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Adventi bonbonok
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1