Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Hozzávalók
  • 200 g csokis granola
  • 50 g török mogyoró
  • 5 ek méz
  • 6 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 6-8 db sárgabarack
  • 2 ek Floriol Olívaolaj

Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal

Kalória: ~ 182 kcal

Házilag, gép nélkül is készíthetünk jeges finomságot, nem kell más, csak egy kis joghurt, granola és friss gyümölcs.

Elkészítés

  1. Béleljünk ki egy muffin formát kis muffin papírokkal.
  2. Keverjük krémesre a mézet a joghurttal és a fél citrom levével.
  3. Kezdjük el rétegezni a muffin formába a csokis granolát, a mogyorót és a mézes joghurtot. Majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára.
  4. Hámozzuk meg és magozzuk ki a barackokat.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsuk meg gyorsan a barackok mindkét oldalát, éppen amíg karamellizálódni kezd.
  6. A forró barackokkal tálaljuk a jégkrémet!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • mogyoró 
  • mandula
  • diófélék

Tippek

  • Ha szuper gyümölcsös ízt szeretnénk, még ribizlit is tehetünk mellé!
  • Legalább 20 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a házi jégkrémet a fagyasztóból.
  • Egy kanálnyi mézzel befejezhetjük a barackok pirítását, így még édesebb lesz.
További receptjeink
Sült céklás rizottó grillsajttal
Mandulás-zsályás muffin
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Sárgabarackos batátakrémleves
Házi Worcestershire-szósz
Cukkini lasagne
Bárány muszaka
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Spenótos polenta juhtúróval
Új!
Olívás mangó pop
Francia hagymaleves
Narancsos-citromfüves pulyka
Teriyaki lazac rizstésztával
Spárgakrémleves
Sonkás Crepe
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.