Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Hozzávalók
  • 200 g csokis granola
  • 50 g török mogyoró
  • 5 ek méz
  • 6 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 6-8 db sárgabarack
  • 2 ek Floriol Olívaolaj

Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal

Kalória: ~ 182 kcal

Házilag, gép nélkül is készíthetünk jeges finomságot, nem kell más, csak egy kis joghurt, granola és friss gyümölcs.

Elkészítés

  1. Béleljünk ki egy muffin formát kis muffin papírokkal.
  2. Keverjük krémesre a mézet a joghurttal és a fél citrom levével.
  3. Kezdjük el rétegezni a muffin formába a csokis granolát, a mogyorót és a mézes joghurtot. Majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára.
  4. Hámozzuk meg és magozzuk ki a barackokat.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsuk meg gyorsan a barackok mindkét oldalát, éppen amíg karamellizálódni kezd.
  6. A forró barackokkal tálaljuk a jégkrémet!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • mogyoró 
  • mandula
  • diófélék

Tippek

  • Ha szuper gyümölcsös ízt szeretnénk, még ribizlit is tehetünk mellé!
  • Legalább 20 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a házi jégkrémet a fagyasztóból.
  • Egy kanálnyi mézzel befejezhetjük a barackok pirítását, így még édesebb lesz.
További receptjeink
Gyömbéres keksz
Káposztás mazsolás curry papadammal
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Spárgakrémleves
Pestós görögjoghurt öntet
Pho leves - Vietnámi húsleves
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Borsófőzelék pulykafasírttal
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Kuszkuszos töltött paprika
Fitt zserbó
Olívás mangó pop
Fokhagymás-spenótos garnéla
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Rizsbundás szilva
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.