Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Hozzávalók
  • 200 g csokis granola
  • 50 g török mogyoró
  • 5 ek méz
  • 6 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 6-8 db sárgabarack
  • 2 ek Floriol Olívaolaj

Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal

Kalória: ~ 182 kcal

Házilag, gép nélkül is készíthetünk jeges finomságot, nem kell más, csak egy kis joghurt, granola és friss gyümölcs.

Elkészítés

  1. Béleljünk ki egy muffin formát kis muffin papírokkal.
  2. Keverjük krémesre a mézet a joghurttal és a fél citrom levével.
  3. Kezdjük el rétegezni a muffin formába a csokis granolát, a mogyorót és a mézes joghurtot. Majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára.
  4. Hámozzuk meg és magozzuk ki a barackokat.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsuk meg gyorsan a barackok mindkét oldalát, éppen amíg karamellizálódni kezd.
  6. A forró barackokkal tálaljuk a jégkrémet!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • mogyoró 
  • mandula
  • diófélék

Tippek

  • Ha szuper gyümölcsös ízt szeretnénk, még ribizlit is tehetünk mellé!
  • Legalább 20 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a házi jégkrémet a fagyasztóból.
  • Egy kanálnyi mézzel befejezhetjük a barackok pirítását, így még édesebb lesz.
További receptjeink
Gyömbéres keksz
Csőben sült padlizsános csirke
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Lazac steak cukkini spagettivel
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Padlizsános piláf
Achar csirke curry vadrizzsel
Marhahúsos sütőtöksaláta
Ősz Ízei Bowl
Rizstészta tofuval és gombával
Szilva chutney
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Húsvéti sonkasaláta
Házi Worcestershire-szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.