Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Hozzávalók
  • 200 g csokis granola
  • 50 g török mogyoró
  • 5 ek méz
  • 6 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 6-8 db sárgabarack
  • 2 ek Floriol Olívaolaj

Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal

Kalória: ~ 182 kcal

Házilag, gép nélkül is készíthetünk jeges finomságot, nem kell más, csak egy kis joghurt, granola és friss gyümölcs.

Elkészítés

  1. Béleljünk ki egy muffin formát kis muffin papírokkal.
  2. Keverjük krémesre a mézet a joghurttal és a fél citrom levével.
  3. Kezdjük el rétegezni a muffin formába a csokis granolát, a mogyorót és a mézes joghurtot. Majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára.
  4. Hámozzuk meg és magozzuk ki a barackokat.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsuk meg gyorsan a barackok mindkét oldalát, éppen amíg karamellizálódni kezd.
  6. A forró barackokkal tálaljuk a jégkrémet!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • mogyoró 
  • mandula
  • diófélék

Tippek

  • Ha szuper gyümölcsös ízt szeretnénk, még ribizlit is tehetünk mellé!
  • Legalább 20 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a házi jégkrémet a fagyasztóból.
  • Egy kanálnyi mézzel befejezhetjük a barackok pirítását, így még édesebb lesz.