Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Hozzávalók
- 200 g csokis granola
- 50 g török mogyoró
- 5 ek méz
- 6 dl natúr joghurt
- fél citrom leve
- 6-8 db sárgabarack
- 2 ek Floriol Olívaolaj
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Kalória: ~ 182 kcal
Házilag, gép nélkül is készíthetünk jeges finomságot, nem kell más, csak egy kis joghurt, granola és friss gyümölcs.
Elkészítés
- Béleljünk ki egy muffin formát kis muffin papírokkal.
- Keverjük krémesre a mézet a joghurttal és a fél citrom levével.
- Kezdjük el rétegezni a muffin formába a csokis granolát, a mogyorót és a mézes joghurtot. Majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára.
- Hámozzuk meg és magozzuk ki a barackokat.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsuk meg gyorsan a barackok mindkét oldalát, éppen amíg karamellizálódni kezd.
- A forró barackokkal tálaljuk a jégkrémet!
Allergének
- laktóz
- glutén
- mogyoró
- mandula
- diófélék
Tippek
- Ha szuper gyümölcsös ízt szeretnénk, még ribizlit is tehetünk mellé!
- Legalább 20 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a házi jégkrémet a fagyasztóból.
- Egy kanálnyi mézzel befejezhetjük a barackok pirítását, így még édesebb lesz.