Olívaolajos málnás piskótatorta
Olívaolajos málnás piskótatorta
Hozzávalók

12 szelet

  • 2,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 380 g cukor
  • 270 g liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • fél narancs leve
  • fél citrom leve
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 300 g málna

 

  • porcukor a díszítéshez

Olívaolajos málnás piskótatorta

Puha piskóta olívaolajból? Igen! Ráadásul finom málnával pompás nyári tortát készíthetünk belőle.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20+50 perc

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben 10 perc alatt verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. További folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a tejet, az olívaolajat, a narancs és a citrom levét, majd a lereszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait is.
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd keverjük úgy, hogy egyenletes híg tésztát kapjunk.
  4. Kevés olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg a megmosott és leszárított málnaszemekkel úgy, hogy elsüllyedjenek a tésztában, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre a tortát 40-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szitáljunk porcukrot a tetejére, és már tálalhatjuk is!

Tippek

  • Málna helyett áfonyával is elkészíthetjük.
  • Ha szeretjük a magokat, szórjunk a málna mellé bátran mandulát!
  • Frissen felvert tejszínhabbal is felturbózhatjuk a tálaláskor.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Házi Worcestershire-szósz
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Epres tejpite
Angol reggeli
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Kovászos uborkakrémleves
Őszi skillet
Spárgás csigatészta
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Fitt zserbó
Házi granola szelet
Diós-Csokis keksz
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Édesköményes krumplileves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.