Olívaolajos málnás piskótatorta
Hozzávalók
12 szelet
- 2,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 2 dl tej
- 380 g cukor
- 270 g liszt
- 3 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- fél narancs leve
- fél citrom leve
- 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
- 300 g málna
- porcukor a díszítéshez
Olívaolajos málnás piskótatorta
Puha piskóta olívaolajból? Igen! Ráadásul finom málnával pompás nyári tortát készíthetünk belőle.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 20+50 perc
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Konyhai robotgépben 10 perc alatt verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. További folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a tejet, az olívaolajat, a narancs és a citrom levét, majd a lereszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait is.
- Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd keverjük úgy, hogy egyenletes híg tésztát kapjunk.
- Kevés olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg a megmosott és leszárított málnaszemekkel úgy, hogy elsüllyedjenek a tésztában, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
- Süssük készre a tortát 40-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szitáljunk porcukrot a tetejére, és már tálalhatjuk is!
Tippek
- Málna helyett áfonyával is elkészíthetjük.
- Ha szeretjük a magokat, szórjunk a málna mellé bátran mandulát!
- Frissen felvert tejszínhabbal is felturbózhatjuk a tálaláskor.
Allergének
- glutén
- laktóz
- tojás