Olívaolajos málnás piskótatorta
Olívaolajos málnás piskótatorta
Hozzávalók

12 szelet

  • 2,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 380 g cukor
  • 270 g liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • fél narancs leve
  • fél citrom leve
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 300 g málna

 

  • porcukor a díszítéshez

Olívaolajos málnás piskótatorta

Puha piskóta olívaolajból? Igen! Ráadásul finom málnával pompás nyári tortát készíthetünk belőle.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20+50 perc

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben 10 perc alatt verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. További folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a tejet, az olívaolajat, a narancs és a citrom levét, majd a lereszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait is.
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd keverjük úgy, hogy egyenletes híg tésztát kapjunk.
  4. Kevés olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg a megmosott és leszárított málnaszemekkel úgy, hogy elsüllyedjenek a tésztában, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre a tortát 40-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szitáljunk porcukrot a tetejére, és már tálalhatjuk is!

Tippek

  • Málna helyett áfonyával is elkészíthetjük.
  • Ha szeretjük a magokat, szórjunk a málna mellé bátran mandulát!
  • Frissen felvert tejszínhabbal is felturbózhatjuk a tálaláskor.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Citromos fehérbableves parmezánnal
Kávés-mandulás muffin
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Lime-os csicseriborsó öntet
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Sült barack vaníliafagyival
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Cézár öntet
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Currys halleves
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.