Rebarbarás somlói
Rebarbarás somlói
Hozzávalók
  • 100 g cukor
  • 400 g rebarbara
  • 5 dl víz

 

 

  • 4 dl tejszín
  • 100 g porcukor

 

  • 100 g étcsoki

Rebarbarás somlói

Kalória: ~ 390 kcal

Klasszikus édesség megbolondítva a savanykás rebarbarával! Szuper finom kombináció!

Elkészítés

  1. Mossátok meg a rebarbarát, majd vágjátok őket fél centis darabokra. Tegyétek a felaprított rebarbara felét a cukorral és a vízzel fazékba, majd forraljátok fel. Főzzétek alacsony hőmérsékleten 60-80 percet, amíg teljesen szétesik a rebarbara és besűrűsödik a szirup. Szűrjétek le.
  2. Tegyétek a szirupba a maradék rebarbarát, és főzzétek puhára 10 perc alatt. Felhasználásig tároljátok hűtőszekrényben!
  3. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  4. Konyhai robotgéppel verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. További keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat, a tejet és a csipet sót. Szitáljátok hozzá a lisztet, majd óvatosan forgassátok össze.
  5. Béleljetek ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a forma oldalát kevés olívaolajjal kenjétek le. Öntsétek a híg tésztát a tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Vegyétek rögtön vissza a sütő hőmérsékletét 150 ºC-ra. Süssétek készre 40 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni.
  6. Verjetek kemény habot a tejszínből és a porcukorból.
  7. Vízgőz felett habüstben olvasszátok fel az étcsokit.
  8. Állítsátok össze a rebarbarás somlóit: a 2-3 cm-es kockákra darabolt piskótára kanalazzatok a rebarbara szirupból, a tejszínhabból, majd öntsétek le az étcsokival, és már fogyaszthatjátok is.

Tippek

  • Célszerű előző este elkészíteni a piskótát és a rebarbara szirupot.
  • Tejcsokival is kipróbálhatjátok.
  • Keverjetek 2 cl rumot a tésztához sütés előtt.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Sült barack vaníliafagyival
Lazac steak cukkini spagettivel
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Finn lazacleves
Fekete kagyló spagettivel
Húsvéti sonkasaláta
Szilvás-csokis torta
Vöröslencse shakshuka
Forró sajtmártás
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Hajdinasaláta sült fetával
Körtés-diós pite
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.