Rebarbarás somlói
Rebarbarás somlói
Hozzávalók
  • 100 g cukor
  • 400 g rebarbara
  • 5 dl víz

 

 

  • 4 dl tejszín
  • 100 g porcukor

 

  • 100 g étcsoki

Rebarbarás somlói

Kalória: ~ 390 kcal

Klasszikus édesség megbolondítva a savanykás rebarbarával! Szuper finom kombináció!

Elkészítés

  1. Mossátok meg a rebarbarát, majd vágjátok őket fél centis darabokra. Tegyétek a felaprított rebarbara felét a cukorral és a vízzel fazékba, majd forraljátok fel. Főzzétek alacsony hőmérsékleten 60-80 percet, amíg teljesen szétesik a rebarbara és besűrűsödik a szirup. Szűrjétek le.
  2. Tegyétek a szirupba a maradék rebarbarát, és főzzétek puhára 10 perc alatt. Felhasználásig tároljátok hűtőszekrényben!
  3. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  4. Konyhai robotgéppel verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. További keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat, a tejet és a csipet sót. Szitáljátok hozzá a lisztet, majd óvatosan forgassátok össze.
  5. Béleljetek ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a forma oldalát kevés olívaolajjal kenjétek le. Öntsétek a híg tésztát a tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Vegyétek rögtön vissza a sütő hőmérsékletét 150 ºC-ra. Süssétek készre 40 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni.
  6. Verjetek kemény habot a tejszínből és a porcukorból.
  7. Vízgőz felett habüstben olvasszátok fel az étcsokit.
  8. Állítsátok össze a rebarbarás somlóit: a 2-3 cm-es kockákra darabolt piskótára kanalazzatok a rebarbara szirupból, a tejszínhabból, majd öntsétek le az étcsokival, és már fogyaszthatjátok is.

Tippek

  • Célszerű előző este elkészíteni a piskótát és a rebarbara szirupot.
  • Tejcsokival is kipróbálhatjátok.
  • Keverjetek 2 cl rumot a tésztához sütés előtt.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás