Rebarbarás somlói
Rebarbarás somlói
Hozzávalók
  • 100 g cukor
  • 400 g rebarbara
  • 5 dl víz

 

 

  • 4 dl tejszín
  • 100 g porcukor

 

  • 100 g étcsoki

Rebarbarás somlói

Kalória: ~ 390 kcal

Klasszikus édesség megbolondítva a savanykás rebarbarával! Szuper finom kombináció!

Elkészítés

  1. Mossátok meg a rebarbarát, majd vágjátok őket fél centis darabokra. Tegyétek a felaprított rebarbara felét a cukorral és a vízzel fazékba, majd forraljátok fel. Főzzétek alacsony hőmérsékleten 60-80 percet, amíg teljesen szétesik a rebarbara és besűrűsödik a szirup. Szűrjétek le.
  2. Tegyétek a szirupba a maradék rebarbarát, és főzzétek puhára 10 perc alatt. Felhasználásig tároljátok hűtőszekrényben!
  3. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  4. Konyhai robotgéppel verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. További keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat, a tejet és a csipet sót. Szitáljátok hozzá a lisztet, majd óvatosan forgassátok össze.
  5. Béleljetek ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a forma oldalát kevés olívaolajjal kenjétek le. Öntsétek a híg tésztát a tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Vegyétek rögtön vissza a sütő hőmérsékletét 150 ºC-ra. Süssétek készre 40 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni.
  6. Verjetek kemény habot a tejszínből és a porcukorból.
  7. Vízgőz felett habüstben olvasszátok fel az étcsokit.
  8. Állítsátok össze a rebarbarás somlóit: a 2-3 cm-es kockákra darabolt piskótára kanalazzatok a rebarbara szirupból, a tejszínhabból, majd öntsétek le az étcsokival, és már fogyaszthatjátok is.

Tippek

  • Célszerű előző este elkészíteni a piskótát és a rebarbara szirupot.
  • Tejcsokival is kipróbálhatjátok.
  • Keverjetek 2 cl rumot a tésztához sütés előtt.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Gyömbéres keksz
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Májgombócleves palacsintatésztával
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Pho leves - Vietnámi húsleves
Nyári bableves bulgurral
Mustáros malacpofa lencsével
Miso leves
Szilva chutney
Házi Worcestershire-szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.