Rebarbarás somlói
Hozzávalók
- 100 g cukor
- 400 g rebarbara
- 5 dl víz
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- 0,8 dl Floriol Kevert Olívaolaj
- 0,5 dl tej
- 150 g liszt
- csipet só
- 4 dl tejszín
- 100 g porcukor
- 100 g étcsoki
Rebarbarás somlói
Kalória: ~ 390 kcal
Klasszikus édesség megbolondítva a savanykás rebarbarával! Szuper finom kombináció!
Elkészítés
- Mossátok meg a rebarbarát, majd vágjátok őket fél centis darabokra. Tegyétek a felaprított rebarbara felét a cukorral és a vízzel fazékba, majd forraljátok fel. Főzzétek alacsony hőmérsékleten 60-80 percet, amíg teljesen szétesik a rebarbara és besűrűsödik a szirup. Szűrjétek le.
- Tegyétek a szirupba a maradék rebarbarát, és főzzétek puhára 10 perc alatt. Felhasználásig tároljátok hűtőszekrényben!
- Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
- Konyhai robotgéppel verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. További keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat, a tejet és a csipet sót. Szitáljátok hozzá a lisztet, majd óvatosan forgassátok össze.
- Béleljetek ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a forma oldalát kevés olívaolajjal kenjétek le. Öntsétek a híg tésztát a tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Vegyétek rögtön vissza a sütő hőmérsékletét 150 ºC-ra. Süssétek készre 40 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok teljesen kihűlni.
- Verjetek kemény habot a tejszínből és a porcukorból.
- Vízgőz felett habüstben olvasszátok fel az étcsokit.
- Állítsátok össze a rebarbarás somlóit: a 2-3 cm-es kockákra darabolt piskótára kanalazzatok a rebarbara szirupból, a tejszínhabból, majd öntsétek le az étcsokival, és már fogyaszthatjátok is.
Tippek
- Célszerű előző este elkészíteni a piskótát és a rebarbara szirupot.
- Tejcsokival is kipróbálhatjátok.
- Keverjetek 2 cl rumot a tésztához sütés előtt.
Allergének
- laktóz
- glutén
- tojás