- 200 g cukor
- 60 g zsemlemorzsa
- 140 g darált mandula
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 g sütőpor
- 4 tojás
- 2 dl Floriol Body étolaj
- 2 kezeletlen narancs lereszelt héja
- 2 db kezeletlen héjú narancs
- 2 narancs leve
- 100 g cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
Mandulás narancstorta
Kalória: ~ 340 kcal
Elképesztően egyszerű, mégis csodaszép és legfőképp istenien finom ez a mandulás narancstorta, mindenképpen érdemes kipróbálni!
Elkészítés
1. Keverjétek el a cukrot a darált mandulával, a zsemlemorzsával, a teáskanálnyi fahéjjal és a sütőporral.
2. Verjétek fel a tojásokat a Floriol Body étolajjal, majd további keverés mellett öntsétek a száraz hozzávalókhoz.
3. Adjátok a narancsok lereszelt héját is a sűrű tésztához, majd öntsük az egészet alulról sütőpapírral bélelt, körben Floriol Body étolajjal kikent tortaformába.
4. Tegyétek sütőbe, majd indítsátok el a sütőt 175 ºC-on, és süssétek készre 35-40 perc alatt, vagy amíg a torta teteje aranybarna lesz.
5. Vágjátok fel a két narancsot minél vékonyabb karikákra. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek a torta mellé a sütőbe. Süssétek 30 percig, amíg elkezd karamellizálódni.
6. Amíg készül a torta, forraljátok fel a narancsok levét a cukorral, a fahéjrúddal és a szegfűszeggel. Főzzétek 4-6 percig, amíg elkezd sűrűsödni, majd szűrjétek le.
7. Ha a torta megsült, halmozzátok a karamellizált narancsszeleteket a tortára, majd locsoljátok meg a narancssziruppal. Fogyasztásig hagyjátok teljesen kihűlni.
Tippek
- Tálalásig legalább 12 órát tároljátok hűtőszekrényben!
- Ne főzzetek túl sűrű szirupot, mert nehéz lesz szeletelni a tortát.
- Tegyetek egy kis ág rozmaringot is a narancsszirupba főzés közben.
Allergének
- mandula
- glutén
- tojás