Mandulás narancstorta
Mandulás narancstorta
Hozzávalók
  • 200 g cukor
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 140 g darált mandula
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 g sütőpor
  • 4 tojás
  • 2 dl Floriol Body étolaj
  • 2 kezeletlen narancs lereszelt héja
  • 2 db kezeletlen héjú narancs
  • 2 narancs leve
  • 100 g cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 tk szegfűszeg

Mandulás narancstorta

Kalória: ~ 340 kcal

Elképesztően egyszerű, mégis csodaszép és legfőképp istenien finom ez a mandulás narancstorta, mindenképpen érdemes kipróbálni!

Elkészítés

1. Keverjétek el a cukrot a darált mandulával, a zsemlemorzsával, a teáskanálnyi fahéjjal és a sütőporral.
2. Verjétek fel a tojásokat a Floriol Body étolajjal, majd további keverés mellett öntsétek a száraz hozzávalókhoz.
3. Adjátok a narancsok lereszelt héját is a sűrű tésztához, majd öntsük az egészet alulról sütőpapírral bélelt, körben Floriol Body étolajjal kikent tortaformába.
4. Tegyétek sütőbe, majd indítsátok el a sütőt 175 ºC-on, és süssétek készre 35-40 perc alatt, vagy amíg a torta teteje aranybarna lesz.
5. Vágjátok fel a két narancsot minél vékonyabb karikákra. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek a torta mellé a sütőbe. Süssétek 30 percig, amíg elkezd karamellizálódni.
6. Amíg készül a torta, forraljátok fel a narancsok levét a cukorral, a fahéjrúddal és a szegfűszeggel. Főzzétek 4-6 percig, amíg elkezd sűrűsödni, majd szűrjétek le.
7. Ha a torta megsült, halmozzátok a karamellizált narancsszeleteket a tortára, majd locsoljátok meg a narancssziruppal. Fogyasztásig hagyjátok teljesen kihűlni.

Tippek

  • Tálalásig legalább 12 órát tároljátok hűtőszekrényben!
  • Ne főzzetek túl sűrű szirupot, mert nehéz lesz szeletelni a tortát.
  • Tegyetek egy kis ág rozmaringot is a narancsszirupba főzés közben.

Allergének

  • mandula
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Fitt zserbó
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Pikáns mézes-mustáros öntet
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Házi granola szelet
Mákos barchesz
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Cukkini lasagne
Francia hagymaleves
Káposztás fasírtgolyók
Sült ratatouille kecskesajttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.