Az otthon főzött ételeknek nincs párja, ráadásul így pontosan tudjátok azt is, hogy mi kerül bele az ételbe. Ezért akkor, ha a változtatni szeretnétek az étkezési szokásaitokon és tudatosabb étrendre törekedtek, a legjobb választás, ha saját magatok készítitek az ételt, amiben a Floriol is támogat titeket.
Power
Az otthon főzött ételeknek nincs párja, ráadásul így pontosan tudjátok azt is, hogy mi kerül bele az ételbe. Ezért akkor, ha a változtatni szeretnétek az étkezési szokásaitokon és tudatosabb étrendre törekedtek, a legjobb választás, ha saját magatok készítitek az ételt, amiben a Floriol is támogat titeket.
A Floriol Power finomított napraforgó-étolaj hozzáadott A-, D-, E-vitaminnal.*
Gazdag E-vitaminban, így nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, ezért érdemes beépítenetek a megújult, változatos és kiegyensúlyozott étrendetekbe.
- Az A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciálódásában és hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.
- Az A- és E-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- A D-vitamin pedig részt vesz a sejtosztódásban és a normál csontozat fenttartásában.
- A Floriol Power nemcsak saláták, salátaöntetek és majonéz készítéséhez, hanem főzéshez, pácoláshoz, sütéshez is kiválóan alkalmas.
- Az olaj hevítésekor figyeljetek arra, hogy az ajánlott legmagasabb sütési hőmérséklet 175 °C.
- A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül, ezzel is támogatva azokat a Floriol vásárlókat, akik tudatosan odafigyelnek a környezetükre is.
- A Floriol termékeket fogyasszátok a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.
Mit kell tudni a zsírban oldódó vitaminokról?
Az A-, E-, D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A zsírban oldódó vitaminok táplálékból való felszívódásához elengedhetetlenek a zsiradékok, de például az epesavak termelődéséhez, és bizonyos hormonok előállításához szintén fontosak. A test zsírraktárai a mechanikai hatásoktól is védik a belső szerveket, valamint jó hőszigetelő tulajdonságuk folytán szükség van rájuk a testhőmérséklet szabályzásához.
A zsír a legnagyobb energiát képviselő tápanyagunk, és egyben jól raktározható energiaforrásunk. Mint ahogyan a legtöbb növényi étolaj, így a napraforgó étolaj is a „jó” zsírok közé tartozik, mert nagy arányban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Általánosságban javasolható, hogy az energiabevitel 15-30%-a származzon a zsírok energiájából. Egy szemléletes példával élve egy evőkanál olaj kb. 10 g, ami 90 kcal energiát tartalmaz, amely egy felnőtt ember napi átlagos energiabevitelének megközelítőleg 4-5 %-a.
*
Általános tápérték |
100ml temékben |
1 evőkanál (10g) termékben |
A-vitamin |
1104 µg |
120 µg |
D-vitamin |
6,9 µg |
0,8 µg |
E-vitamin |
74 mg |
8,0 mg |
**A napi beviteli referenciaérték (NRV) %-a, felnőttek számára |