Pikáns mézes-mustáros öntet
Pikáns mézes-mustáros öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 ek méz
  • 2 ek sárga mustár
  • 1 kk szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1-2 db kierezett, kimagozott chilipaprika

Pikáns mézes-mustáros öntet

Néha az alapok a legjobbak! A mézes-mustáros öntet remekül illik a grillezett húsokhoz és a nyári salátákhoz

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Magas falú edényben botmixerrel keverjük egyenletesre az összes hozzávalót– a chili kivételével, majd hintsük meg a felszeletelt chilivel is.
  2. Tálaljuk friss salátával!

Tippek

  • Hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll!
  • Bár ehhez az öntethez nagyon illik, nyugodtan hagyjuk ki a chilit, ha nem szeretjük a csípős ízeket.
  • Használhatunk magos vagy krémes mustárt is, mindkét fajtával nagyon finom.

Allergének

  • mustár
  • szója
További receptjeink
Káposztás fasírtgolyók
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Húsgolyók édeskömény salátával
Miso leves
Olívás falafel tahini szósszal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Fitt zserbó
Francia hagymaleves
Kovászos uborkakrémleves
Adventi bonbonok
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Vegán töltött káposzta
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Diós-spenótos galette
Csőben sült padlizsános csirke
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.