https://www.traditionrolex.com/1

Pikáns mézes-mustáros öntet
Pikáns mézes-mustáros öntet
Pikáns mézes-mustáros öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 ek méz
  • 2 ek sárga mustár
  • 1 kk szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1-2 db kierezett, kimagozott chilipaprika

Pikáns mézes-mustáros öntet

Néha az alapok a legjobbak! A mézes-mustáros öntet remekül illik a grillezett húsokhoz és a nyári salátákhoz

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Magas falú edényben botmixerrel keverjük egyenletesre az összes hozzávalót– a chili kivételével, majd hintsük meg a felszeletelt chilivel is.
  2. Tálaljuk friss salátával!

Tippek

  • Hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll!
  • Bár ehhez az öntethez nagyon illik, nyugodtan hagyjuk ki a chilit, ha nem szeretjük a csípős ízeket.
  • Használhatunk magos vagy krémes mustárt is, mindkét fajtával nagyon finom.

Allergének

  • mustár
  • szója
További receptjeink
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Hajdinasaláta sült fetával
Mákos barchesz
Római sali tejfölös öntettel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Zablisztes ropi
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Házi Worcestershire-szósz
Mini Margherita pizza
Fokhagymás-spenótos garnéla
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1