Pikáns mézes-mustáros öntet
Hozzávalók
8 főre
- 3 ek méz
- 2 ek sárga mustár
- 1 kk szójaszósz
- fél citrom leve
- 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
- só
- 1-2 db kierezett, kimagozott chilipaprika
Pikáns mézes-mustáros öntet
Néha az alapok a legjobbak! A mézes-mustáros öntet remekül illik a grillezett húsokhoz és a nyári salátákhoz
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 10 perc
- Magas falú edényben botmixerrel keverjük egyenletesre az összes hozzávalót– a chili kivételével, majd hintsük meg a felszeletelt chilivel is.
- Tálaljuk friss salátával!
Tippek
- Hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll!
- Bár ehhez az öntethez nagyon illik, nyugodtan hagyjuk ki a chilit, ha nem szeretjük a csípős ízeket.
- Használhatunk magos vagy krémes mustárt is, mindkét fajtával nagyon finom.
Allergének
- mustár
- szója