Pikáns mézes-mustáros öntet
Pikáns mézes-mustáros öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 ek méz
  • 2 ek sárga mustár
  • 1 kk szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1-2 db kierezett, kimagozott chilipaprika

Pikáns mézes-mustáros öntet

Néha az alapok a legjobbak! A mézes-mustáros öntet remekül illik a grillezett húsokhoz és a nyári salátákhoz

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Magas falú edényben botmixerrel keverjük egyenletesre az összes hozzávalót– a chili kivételével, majd hintsük meg a felszeletelt chilivel is.
  2. Tálaljuk friss salátával!

Tippek

  • Hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll!
  • Bár ehhez az öntethez nagyon illik, nyugodtan hagyjuk ki a chilit, ha nem szeretjük a csípős ízeket.
  • Használhatunk magos vagy krémes mustárt is, mindkét fajtával nagyon finom.

Allergének

  • mustár
  • szója
További receptjeink
Szilva chutney
Lazac szőlőchutneyval
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Cukkini lasagne
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Sütőtökös muffin almás karamellel
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Ősz Ízei Bowl
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Őszi skillet
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.