Pikáns mézes-mustáros öntet
Pikáns mézes-mustáros öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 ek méz
  • 2 ek sárga mustár
  • 1 kk szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1-2 db kierezett, kimagozott chilipaprika

Pikáns mézes-mustáros öntet

Néha az alapok a legjobbak! A mézes-mustáros öntet remekül illik a grillezett húsokhoz és a nyári salátákhoz

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Magas falú edényben botmixerrel keverjük egyenletesre az összes hozzávalót– a chili kivételével, majd hintsük meg a felszeletelt chilivel is.
  2. Tálaljuk friss salátával!

Tippek

  • Hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll!
  • Bár ehhez az öntethez nagyon illik, nyugodtan hagyjuk ki a chilit, ha nem szeretjük a csípős ízeket.
  • Használhatunk magos vagy krémes mustárt is, mindkét fajtával nagyon finom.

Allergének

  • mustár
  • szója
További receptjeink
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Spenótos tofu-paneer
Rozmaringos fehérbab-krém
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Csőben sült padlizsános csirke
Cukkinis-rozmaringos farinata
Francia hagymaleves
Keleti marhasaláta
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Forró sajtmártás
Olajban fagyasztott fűszerek
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Adventi bonbonok
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.