Szilva chutney
Szilva chutney
Hozzávalók

12 főre

  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 kg szilva
  • 40 dkg lilahagyma
  • 1-2 db friss, kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 40 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk római kömény
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • fél citrom leve

Szilva chutney

Kalória: 171 kcal

Nem csak frissen vagy lekvárnak, chutneyként is szuper a szilva. Húsokhoz, frissensültekhez a legjobb!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 160 perc

  1. Mossuk meg alaposan a szilvát, majd magozzuk ki. A lilahagymát vágjuk fel hosszában nagyobb szeletekre.
  2. Magas falú edényben hevítsünk olívaolajat, adjuk hozzá a hagymát és hagyjuk, hogy alacsony lángon teljesen összeessen. Pár perc pirítás után hintsük meg a cukorral, majd gyakran keverve karamellizáljuk a hagymával. Adjuk hozzá a kierezett és kimagozott chilipaprikát, a fűszereket, és pirítsuk további 3-4 percig.
  3. Adjuk hozzá a szilvát, forgassuk össze a karamellizált hagymával, majd fedjük le és másfél-két óra alatt főzzük készre. Utolsó lépésként facsarjuk hozzá a citrom levét is.
  4. Főzzük alacsony lángon, és időnként kavarjuk meg, nehogy leégjen!

Tippek

  • Használjunk barna cukrot, így még szebb lesz a színe a chutney-nak!
  • Ha túl sok levet ereszt a szilva, a főzés végén távolítsuk el a fedőt, és sűrítsük be kicsit a chutneyt.

Allergének

  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Fekete kagyló spagettivel
Currys halleves
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Nyári bableves bulgurral
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Diós-Csokis keksz
Angol reggeli
Nápolyi karneváli ricotta torta
Epres banánkenyér
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Csirkés paella
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Mentás borsókrémleves
Édesköményes krumplileves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Kovászos uborkakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.