Szilva chutney
Szilva chutney
Hozzávalók

12 főre

  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 kg szilva
  • 40 dkg lilahagyma
  • 1-2 db friss, kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 40 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk római kömény
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • fél citrom leve

Szilva chutney

Kalória: 171 kcal

Nem csak frissen vagy lekvárnak, chutneyként is szuper a szilva. Húsokhoz, frissensültekhez a legjobb!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 160 perc

  1. Mossuk meg alaposan a szilvát, majd magozzuk ki. A lilahagymát vágjuk fel hosszában nagyobb szeletekre.
  2. Magas falú edényben hevítsünk olívaolajat, adjuk hozzá a hagymát és hagyjuk, hogy alacsony lángon teljesen összeessen. Pár perc pirítás után hintsük meg a cukorral, majd gyakran keverve karamellizáljuk a hagymával. Adjuk hozzá a kierezett és kimagozott chilipaprikát, a fűszereket, és pirítsuk további 3-4 percig.
  3. Adjuk hozzá a szilvát, forgassuk össze a karamellizált hagymával, majd fedjük le és másfél-két óra alatt főzzük készre. Utolsó lépésként facsarjuk hozzá a citrom levét is.
  4. Főzzük alacsony lángon, és időnként kavarjuk meg, nehogy leégjen!

Tippek

  • Használjunk barna cukrot, így még szebb lesz a színe a chutney-nak!
  • Ha túl sok levet ereszt a szilva, a főzés végén távolítsuk el a fedőt, és sűrítsük be kicsit a chutneyt.

Allergének

  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Édesköményes krumplileves
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Chorizos csicseriborsó
Currys halleves
Szilvás-csokis torta
Gomba shakshuka
Olívás falafel tahini szósszal
Római sali tejfölös öntettel
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Boeuf Bourguignon
Fitt zserbó
Thai tök curry köményes rizzsel
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Mini Margherita pizza
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.