Cézár öntet
Hozzávalók
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ
- 1 tojás
- 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
- 0,6 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 1 kk mustár
- 1-2 db olajban eltett szardella apróra vágva
- csipet só
- 5-6 ek natúr joghurt
- fél citrom leve
Cézár öntet
Kalória: ~ 200 kcal
Egy klasszikus öntet, amivel nem lehet mellélőni. Éppen ezért érdemes megtanulni, hogyan készül!
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyük magas falú edénybe a tojást, a mustárt, a szardellát, a csipet sót és a Floriol E-vitamin étolajat, majd botmixerrel keverjük teljesen egyneművé.
- Adjuk hozzá a Floriol Extra Szűz Olívaolajat, a joghurtot és a fél citrom levét, majd keverjük tovább egészen selymesre.
- Sózzuk utólag ízlés szerint!
TIPPEK
- Félgerezdnyi fokhagymát is turmixolhatunk a mártáshoz.
- Joghurt helyett használhatunk ugyanannyi húsleves alaplét is!
ALLERGÉNEK
- tojás
- laktóz